Allsvenskan div 3 omg 2 - bildbomb


          


100531 - lektion

Alltid dagen efter tävling brukar Chrille röra runt lite bland hästarna och idag var inget undantag. Jag fick rida Tjavs vilket ändå var givande då tävlingen närmar sig. Vi red fram hästarna ganska okomplicerat och Tjavs kändes fin, han blir väldigt seg däremot. Sedan var det dags att focusera på att verkligen rida hästarna bakifrån och in i handen, till det la vi upp stidbyglarna och jobbade i trav. Vi red skänkelvikningar halva diagonalen, avbrött med en 10m volt och red sedan medellinjen ut. Det här gjorde vi i båda varven och Tjavs lyssnade bra, jag kunde få honom att variera sig bra och jag kunde sitta på honom samtidigt, något jag inte kunnat tidigare. Så det var roligt.

Ska försöka få upp lite bilder från igår senare ikväll


100530 - Allsvenskan div 3 omg 2

Idag var det tävling på hemmaplan och vi alla var taggade till 1000. I första klassen som var LC:1 så var jag andra starten av d-ponnysarna men då första strök sig blev jag första start. Det hade känns bra på framridningen och Pandora var ganska framåt men väl nere på banan blev hon hur seg som helst i traven. Allt gick annars bra och är nöjd med programmet, vi fick 60.00 %.

I andra klassen LC:1 som var lagklassen så var jag våran första start från laget. Jag red inte fram så länge men det kändes bra. På banan kändes Pandora mycket mer framåt och stadigare. Hon längde tom stegen i den förlängde traven vilket brukar vara våran svaga punkt. Måste berätta att efter halva programmet fick jag en liten fluga i munnen som jag red med tills jag hälsade i slutet, äckligt!

Jag fick 65.56% och blev delad 5:a induviduellt. Är jättenöjd! För laget gick det inte så jättebra, vi kom 5:a men gick tyvärr inte vidare till finalen.

Bilder kommer antingen senare ikväll eller imorgon

100529 - dagen före

Idag är det dagen före tävling och jag har fixat i stallet hela eftermiddagen. Jag, Sofie och Sara började med att smörja träns, sadel och stövlar tills allt såg bra ut sen var det dags att ta in hästarna. Pandora var inte alls glad på mig för att jag tog henne bort från gräset och självklart hade hon även rullat sig och hade lera upp på manken. Duschen blev det, schampoonerade svans och kotorna några gånger och sedan målades hovarna svarta. Efter det var det ryktning och knoppning samt flätning av svans som gällde och tillslut var pärlan riktigt fin.

Det är alltid så mysigt i stallet dagen innan, även om det var mycket folk då tävlingen är hos oss så är det en härlig känsla över det hela. Imorgon kör vi tjejer! eller som Amanda säger: sikta mot stjärnorna och nå trädtopparna.



100528 - hoppning

Fredag = hoppning. Ida är som jag sa förut i Skåne så vi red för Chrille och jag hade Tjavs. Framridningen kändes okej men inte alls som förra veckan. Det är lite svårt att ställa om sig mellan Ida/Chrille, dom är så olika påde på sättet och i sina ridstilar. Iallafall så började vi hoppa raksträckor med bom 3-4 galoppsprång och sen hinder. Det gick ganska bra, Tjavs blev ganska het men det kändes positivt då han blivit lite seg på sistonde. Sen skulle vi hoppa en liten bana: långsida, snett igenom, långsida och snett igenom. Första hindret va lite lojt, andra bra, tredje okej men på sista...så ramla jag av...Tjavs ville inte riktigt hoppa men jag var så inställd på det att jag flög framåt utan hästen. Men man kan säga att jag hade tur i oturen, jag landade nämligen i mitten av oxern mellan bommarna och klarade mig med blåmärken och skrapsår.

Just nu känns det lite sådär inför 6 Juni men jag lär tagga om. Imorrn är det dagen före tävling vilket borde få mig på bättre humör.

100527 - stallkväll

Idag drog jag med mig Milton ut till stallet för att göra Sanna sällskap när hon jobbade och sedan titta när hon red. Måste säga att det är sjukt mycket mygg och knott ute nu! Sanna red Atlanta och han var fin men dom fick inte riktigt platsen som behövdes då det är en bamsehäst jag pratar om.

Ida åker till Skåne imorgon så jag bad (tvingade) henne att klippa Pandoras hovskägg. Så nu är Pandora fin och nyklippt i manen, svansen och hovskäggen. Ida berätta att min pärla var som en dröm att rida idag, kan det bli bättre?

 En suddig bild på Atlanta
 Milton med ufoögon

100526 - Södertörns ryttarcenter

Idag följde jag och Annelie med Ida och Opal när dom skulle hoppträna på Södertörn. Jag va lite sen, Annelie ännu lite mer sen men Ida senast! Så det var lite stressigt när vi packade ihop allt för att åka. Vi åkte en timme innan Ida skulle ha ridit fram och det tog en timme att köra men som tur var va även tränare sen, han kom lagom till att Opal var framriden och klar.

 Opal

Själva hoppningen gick riktigt bra, Opal var rund och fin i sprången och det såg lätt ut. Dom hoppade olika raksträckor med två och tre hinder, en kombination med 4-5 galoppsprång imellan och en snäv sväng. Det filmades men tyvärr ska Ida åka iväg så att få filmen upp hit lär dröja.

Bilder

Flera dagar senare men här är dom tillslut, bilder på Izabelle och Rebell från hopptävlingen.












100525 - lektion

Idag var det lektion igen och jag red Pandora. Redan när jag tog tyglarna kände jag igen känslan, någon ur personalen hade ridit henne tidigare på dagen. Det blev jag jätteglad över eftersom jag känner att det behövs. Vi red iallafall ganska simpelt även idag. Rakriktningar, halter och sidförande va dagens fokus. Pandora kändes jättebra genom hela lektionen och nu är jag taggad till 1000!


Vi red in på kvartslinjerna och gjorde halt vid punkterna, alla gick ut i samma varv och på vägen upp gjorde man skänkelvikning. Vi gjorde övningen  i skritt och trav. 

100524 - lektion

Nu är det vanlig ridning igen efter teoriveckan och medan alla andra grupper red ut fick vi rida dressyr. Som tur var med tanke på att det är tävling på söndag! Jag red Pandora och det kändes bra redan från början och den känslan hade vi med oss genom hela lektionen. Även om vi bara red på volter och fyrkanten i olika gångarter så räckte det, man behöver verkligen inte göra värsta övningarna för att få till det. I höger varv kändes Pandora kanon och i vänster varv va det ändå inte dåligt. Hon är olika i sidorna och jag är olika i sidorna men jag tror vi börjar hitta det lite smått vilket känns jättekul.

Imorgon är det lektion igen men för tillfället ska jag mysa lite med matten...

100522 - heldag

Halv 7 på morgonen blev jag upphämtad av Izabelle, jag och Sanna skulle med och titta när hon tävla hoppning. Det var på Botkyrka och eftersom Rebell står på Hågelby var det skrittavstånd. Tävlingen var på gräsbana intill skogen och jag överdriver inte när jag säger att det var sjukt mycket myggor där, nästan äckligt. Izabelle och Rebell v ar iallafall duktiga, dom fick rivningar i båda klasserna men för att vara första hopptävlingen (för ett dressyrekipage) så var det bra. Jag kunde tyvärr inte se andra klassen eftersom jag var tvungen att åka till Gladö och jobba. Det var extremt varmt ute men eftermiddagen rullade på bra och vid 6 var jag hemma igen efter en lång dag.

Bilder kommer

100521 - programträning



Idag var det programträning och jag red Pandora. Eftersom det är teorivecka så vilar hästarna en del den här veckan och det kändes tydligt. Pandora va spänd och sprang mest i början, jag fick galoppera henne ordentligt för att sedan kunna börja rida. Sen var det själva programet, det gick sådär, kändes lite flängigt och som att jag bara åkte med ibland. Ida hjälpte mig iallafall efter, vi tränade på att ställa igenom Pandora i det varvet som är svårt. Jag måste slappna av och bara rida istället för att fixa hela tiden vilket Ida visade mig väldigt tydligt, så fort jag pratade och tittade på Ida så gick det bra men bara jag gick tillbaka till det vanliga så var det sämre. Måste tänka på det till tävlingen känner jag.


100520 - teorikväll

Skyndade mig hem från skolan idag för att åka ut till stallet och rida på teorin "ryttarens hjälper". Jag red på Melissa och Sanna på Afrodite. Vi red samtidigt som Caddo pratade och förklarade olika saker vi gjorde, halter, halvhalter, fattningar, böjning, ställning osv. Det var roligt men varmt!

En timme senare var det dags för hoppclinic, Sofie och Minna red på Atlanta och Darma. Det tittades på utrustning, avstånd och språng. Det mesta var ganska självklara saker för en del av oss och det fanns en annan sak som drog till sig mer uppmärksamhet så måste erkänna att jag inte blev så jätteinsatt. men det såg bra ut av vad jag såg. :)

En bild på Sanna och Afrodite

100519 - lycka!

Idag ringde Ida och sa att jag ska anmäla mig och Tjavs till Allsvenskan hoppning div 3 omg 3 som är på Sundby 6/6. Jag har jättelänge velat starta i hoppning och det här blir första gången så det ska bli jättekul!



Imorgon är det teori "ryttarens hjälper" där jag och Sanna ska rida och visa rätt och fel, kom och titta!


100518 - Equiterapeut

Idag var det Clinic med en tjej som hette Camilla och hon jobbar som equiterapeut. Det innebär att hon är som en sjukgymnast men för hästar, hon böjer leder, klämmer på punkter, masserar och kör akupunktur. Cappuccino fick ställa upp för kvällen och hon bara stod där och njöt. Man lärde sig en massa nytt och det var riktigt intressant!

100517 - teorivecka

Idag rider jag i vanliga fall men istället är det teorivecka den här veckan, både för häst och ponny. Det är flera olika teorilektioner varje dag och jag ska gå på några stycken. Imorgon är det Clinic med en som jobbar som Equiterapeut och på torsdag är det först ryttarens hjälper och sedan hoppclinic. Även fast det inte blir någon ridning tror jag på en rolig vecka!

100516 - video

Fick en film av Amanda från Hufvudsta när jag rider LC:2an:


100515 - ny kavaj

Idag åkte jag och mamma till Lyckås för att titta på en ny kavaj. Jag har vuxit ur min gamla och visste exakt vilken jag ville ha, Pikurs dressyrkavaj Diana och den satt jättebra. Vi köpte den och ett par slit och släng ridvantar. När jag kom hem tittade jag lite bland mina gamla ridsaker och hittade två hjälmar som båda är i bra skick.

 


Så nu har jag en mörkblå kavaj i strl 38, en vanlig sammetshjälm i strl 56 och en CRW hjälm i strl 57 till salu om någon är intresserad?

Allsvenskan div 3 omg 2

Nu är jag anmäld till Allsvenskan omg 2 som är på hemmaplan, Gladö. Är riktigt taggad!

De som kommer starta från oss är:

Jag - Pandora
Amanda - Tjavs
Sara - Caramell
Sofie - Verona
Carro - Cappuccino eller Misty
Minna - Misty eller Cappuccino

100514 - Lektion




Det blev många timmar i stallet idag igen. På morgonen var det hoppning och jag hade Tjavs, vi hoppade på utebanan vilket var första gången för i år. Vi hoppade serpentiner och sedan en raksträcka där vi korrigera galoppen för att komma exakt rätt. Tjavs va duktig och det kändes ganska bra, jag hoppade honom mycket i julas men nu var det länge sedan så det va kul.

Efter ridningen trodde jag att jag och mamma skulle åka till Lyckås men så blev det inte, blir kavajletande imorgon istället. Jag stannade istället kvar i stallet en stund och hjälpte till med att sortera alla gamla rosetter som hästarna vunnit. Allt ska upp i rosettskåpen, det kommer bli tjusigt! Sanna kom in när jag satt och fixade, en av de nya hästarna hade mosat hennes arm mot väggen så nu sitter lillen på närakuten. Hoppas du mår bra!


100513 - jobb - tävling

Jag gick upp 6 imorse för att vara i stallet till 7 för att jobba fram till 11. Gjorde allt det vanliga, fodrade, släppte ut hästar och mockade. Av någon dum anledning hade jag fått för mig att det skulle vara kallt och blött så jag va klädd i varma kläder och gummistövlar. Självklart ska det bara stekande hetta bara för det!  Det hade kommit två nya hästar igår, Harry och Rasmus, lite roliga namn men fina var dom båda två. Vid halv 11 inser en av mina ridlärare Ida som skulle åka och tävla att hon inte skulle klara sig utan hästskötare så direkt när jag slutade så åkte jag med på hopptävling.

  
Ida och Opal (bilderna är klickbara)

Vi va på Österhaninge om jag inte minns fel och Ida startade i 1,05 och 1,15 klasserna. Opal var tokfin och första rundan gick jättebra förutom ett pet på sista hindret. Det blev 12 fel i andra klassen men Opal såg fin ut även här.

Det här blev ett lite rörigt inlägg men det har varit en rörig dag :)

100511 - Lektion


                  
                                                   Pandora för ett år sedan


Jag har under några veckor köpt lektioner på tisdagar av en tjej som inte kommer så ofta så idag red jag igen. Jag fick Pandora och tråkigt nog gick hon lektionen innan även idag, jag som ville linda och pyssla. Jag och Amanda var duktiga och krattade spåret själva men bara för det fick vi veta (när vi va klara) att vi skulle rida ute, så typiskt!

Vi började lektionen med att skritta på volten och göra korta intervaller med skänkelvikning. Vi va i "svåra varvet" och vilket resultat det blev! Pandora tog ett  jämnt stöd och man kände hur hon riktigt sög på bettet, det var lektionen höjdpunk med tanke på hur sällan man får den känslan. Vi gjorde samma sak i trav vilket inte gick riktigt lika bra men själva övningen tycker jag var givande, men fick lättare ihop hästen och blev tvungen att variera traven. Vi avslutade lektionen med att galoppera på volter och fyrkanten. Pandora kändes jättebra ett tag så jag började fokusera på att verkligen komma ner i sadeln, jag kom åt henne ännu bättre då och tror ni inte hon smiter undan då! Pandora flyger iväg och blir tittig på något konstigt sätt men efter någon minut var hon tillbaka som vanligt igen, hon är söt min lilla häst. :)

Det var lite upp och ner idag, först bra sen dåligt sen bra igen, aa ni förstår. Men jag är nöjd och det var riktigt roligt att rida idag.


100510 - Lektion

Kände mig väldigt trött när jag åkte ut till stallet idag även fast jag inte haft någon lång skoldag. Jag fick iallafall rida Pandora, hon gick lektionen innan så det blev att prata av sig och titta lite på de som red. Vi började lektionen med att ordentliga tygeltag så det var huller om buller i ridhuset för alla red överallt, men jag gillar den här övnigen, den ger en bättre kontakt och jämnhet. Sedan red vi mycket på mittvolten och en del på fykanten i både trav och galopp. Jag blir så glad för när man galopperar på fyrkanten så är det så tydligt hur mycket starkare jag och Pandora har blivit tillsammans. Efter framridningen var det dags för hårdträning som Chrille sa. Vi satt ned i trav och tränade på att öka traven på diagonalerna, det gick väl sådär men har aldrig heller varit vår grej. Men när vi skulle samla upp till kort trav så fick jag en härlig känsla, det gick så lätt. Jag är riktigt nöjd med dagens lektion, det var lite tjavs i början och Pandora brydde sig mer om de andra hästarna än mig men mestadelen av lektionen kändes riktigt bra.

Så här glad var jag efter lektionen

ny header

Tack Ella för den nya headern!

100509 - programträning

Idag var det som sagt programträning, jag och Pandora red igenom LC:1. Redan på framridningen kände jag att Pandora var extra pigg idag men även lite extra stel, så det va ett pluss och ett minus. I höger varv (vårat underbara varv) så kunde jag bara rida runt och njuta så det kändes jättebra. Efter 20 min gick jag upp i ridhuset, travade några varv och började sedan programet. Förutom att hon sprang ifrån mig ett par gånger och att jag inte fick igenom henne i 15m volten i v.varv så kändes det kanon. Patricia som jag red för tyckte också det såg okomplicerat och bra ut vilket är viktigt. Det har inte gått så bra i dressyren den senaste veckan så nu är jag jättenöjd och glad.

 Jag och Pandora förra programträningen


10508

Inget stall för mig idag, jag skulle ha jobbat eftermiddag men Amanda hoppade in och gjorde det istället, skönt! Istället tog jag igen en hel del sömn med att sova 12 timmar i streck inatt och sen följde jag med Issa ut och sprang en halvtimme. Nu ska jag göra lite skolarbete...men imorgon är det programridning och jag är taggad!


100507

Idag är det fredag vilket innebär hoppning. Åkte till stallet ganska trött och oengagerad men när man väl kommer dit så blir man så glad och glömmer allt annat, älskar den känslan! Jag hade mina aningar om vem jag skulle rida och så var det, Irma, en hoppglad liten häst som jag hoppat ganska mycket på sistonde. Förutom att Irma är ett grinigt sto ibland så är hon ursnäll! men vad hände inte idag då, jo hästen vägrade öppna munnen för bettet. Hur mycket jag än höll på och trixade och kittlade i mungipan. Det hela slutade med att Irma råkade bita mig  och nu sitter jag här med ett skadat finger.

Nu till själva ridningen, som sagt var det hoppning och dagens tankt var att hitta en bra grundgalopp och flyt. Vi hade fyra hinder sicksackat uppställda på medellinjen och två på varsitt slut av ena långsidan. Vi red två olika hoppvolter då vi fick rulla runt ganska länge för att hitta just flytet, med Ida skrikandes bakom sig är det inte alltid lätt att slappna av men man vänjer sig. Lektionen avslutades med att rida långsidan ett par gånger var, vi räknade galoppsteg och korrigerade till ett annat antal. Det kändes bra idag, lite tittigt och spänt i början men när vi väl började hoppa slappnade både jag och Irma av. Vi hittade flytet och förutom när hon drog iväg så kändes det riktigt bra. Hon är så rolig!




/LL


första inlägget!

Nu startar jag en träningsblogg för min ridning. Den är först och främs för mig egen del men även för er andra att ta del av.




/LL


RSS 2.0