Run Forest, run!

Sprungit över 4 km idag, då får man känna sig duktig :)


Bommar med Bella

Idag var det dags för andra lektionen med bommar, vi hade bara några travbommar vid A och C så det vart inte värsta grejen. Bella var ganska på hygget idag vilket är både bra och dåligt, hon är frammåt men blev lite tung och stark emellanåt. Jag hittar mer och mer hur jag ska rida i galoppen så nu känns det inte omöjligt längre!

Moa fotade:


Loppan

Nu har min ryktväska hittat hem och den är perfekt!


Vintersol

I morse möttes jag av Zimona som stod och sola i hagen, kollade hennes ben som det inte är någon skillnad på men söthästen ville bara mysa :)

Red ut på Bella tillsammans med ponnygänget, det var superhalt nästan överallt så det blev en kort skrittur men det var ändå så härligt med solen som stekte.


I love fridays

Fredagshoppning och jag skulle ha hoppat Zimona men hon va svullen i båda bak och hade en konstig knöl fram så jag fick snabbyta till Irma.

Till en början hoppade vi 5,5an och Irma kändes kanon, hon tvekade inte ens när det låg på 120cm, duktig ponnihest! När vi hade hoppat den några gånger gick vi över till att hoppa tre hinder som stod vinklade på medellinjen, vi hoppade rakt över alla alltså var det snett på alla hindrena. En jättebra övning för hästarna eftersom att de ska hoppa även om man kommer snett eller om det ser konstigt ut.

Det va riktigt roligt att hoppa Irmis igen och hon kändes kanon. Longerade Zimona och hon såg inte alla dålig ut så vet inte alls vad som hänt.


ahha-känslan

Idag blev det en lektion för Ida där vi började med att renodla alla hjälperna: gasen, bromsen, styret och sidförande. Bella lyssnade bra på allt förutom bromsen så där fick jag jobba ganska mycket med att kunna hålla en skritt eller att stå stilla i halterna. Ur den här renodlingen skulle vi få fram att hästarna ska börja bära sig själva.

I slutet jobbade vi först i trav med att supersamla och sedan släppa fram för att sedan gå tillbaka och supersamla igen, i den här övningen jobbade Bella verkligen kanon! och till sist jobbade vi lite i galopp där hästarna skulle vara bäriga och samla sig själva, Isabell har svårt för att bära sig i galoppen och att inte ligga på men vissa stunder var hon verkligen urfin och jag fick en riktig ahha-upplevelse!


Semeldagen

Idag är det den enda dagen på året man får äta hur många semlor man vill utan att få dåligt samvete, passa på! det ska i alla fall jag göra...men, ikväll ska jag och Nina träna av det på bodypump!
Vi ska nämligen bli bättre tränade så vi rider bättre :D så lätt är det, eller...
Blev ingen pump....fick träna hemma på crossen i stället

Måndag 21/2

Red Bella igen och nu börjar våran cavaletti och hopperiod så vi hade bommar på serpentinbågarna. Framridningen gick sådär men själva övningen gick faktiskt ganska bra, det bästa är när Bella får nya uppgifter att tänka på HELA tiden för då "bråkar" hon mycket mindre.
Efter lektionen hjälpte jag Sanna med att snygga till Stella inför en kurs dom ska på i morgon. Passade också på att prata en snabbis med Chrille, får se hur det blir nu :)

Jag bara råkade

Kan ha hänt att jag klickade hem denna pudding precis

Stockholmscupen dressyr

I går var det sista hemmamatchen för den här omgången. Vi mötte Enskede och laget va:
Jag - Crest
Amanda - Kavaljer
Lisa - Solana
Monika - Stella
Alla red fint och förutom en onödig miss i mellantraven var jag nöjd. Det kändes som att det skulle bli jämnt mellan lagen vilket det också blev, vi förlorade med 5p....jag fick silver men missade guldet med 2p...
Jag är nöjd med min egen insats men det är surt att vara så nära en vinst.
Bilder kommer

Utritt

Igår (söndag) hade min ridgrupp mockhelg så det var bara att dra sig ut och göra det fint till våra små vänner. Efter det hade jag dötid vilket spenderades åt att rycka klart Bellas man, ett evighetsjobb! Till slut kom Niniz ut och vi tog ut våra springare på en mysig men hal utritt :)
image description

Fredag 17/2

Cavaletti stod på schemat och jag red mina fina Zimona. Under uppvärmningen var Z ganska tjafsig i munnen och kom inte riktigt till ro men när vi började med själva övningen vände det.
Övningen var ganska simpel och gick ut på att räkna och kunna anpassa galoppsprången mellan galoppbommar.  Zimona har en ganska lång galopp så när vi bara rullade över och kände av avstånden gick vi på 3 språng så uppgiften blev att korta ihop oss och vi lyckades väldigt bra, fick in 5 vilket jag nästan trodde var omöjligt haha.
Bästa Z

Guldstjärnor...

...till Julia och Erika som hjälpte mig att mocka igår när jag jobbade, tack!

Dressyr för Ida

På gårdagens lektion hoppade Ida in och hade oss vilket jag tycker är en rolig omväxling. Vi red utan stidbyglar hela lektionen och tränade på att få med hela hästen på böjda spår och att verkligen rakrikta på raka spår samtidigt som hästen spårar. Crestis tyckte det var jobbigt men han skötte sig kanon och stundvis va han riktigt snygg!
image description

Kvällen

Ikväll är det äntligen dressyrträning igen, det va två dagar sedan men ändå. Jag kommer rida Crest och jag hoppas på att vi får träna på några programbitar. Sen kommer resten av kvällen gå åt till att mocka, sopa och fodra, det är nämligen min jobbdag.
image description
Jag och Niniz har en cup på g också, hehe...

I måndags...

...red jag Crest eftersom att jag ska ha honom på cupen i helgen. Vi tränade massor av galoppfattningar och påbörjade enkla byten. Det va ett tag sedan jag red Crellis så det kändes ändå ganska bra, fokuserade mest på att vända med hela hästen och hålla kvar en stadig form.
Nu taggar vi för en till träning i morgon och sedan cupen!

Underbara häst

Sista hoppmatchen för den här omgången och hela laget slutade på topp. Alla red fint och felfritt vilket ledde till vinst för laget och delat guld för mig och Stina.


Lördagsnöje

Dagen har spenderats åt att leta stövlar och hjälm till min kära vän Sanna Q, resultatet blev ett par sporrar...

Fredagshoppning

Jag hoppade Zimona för att jag ska ha henne på stockholmcupen på söndag och vi tränade mestadels lydnad. Zimpis växlade med alla ligga på och backa av men till slut hittade vi tillbaka till varann, det va ändå över en månad sedan jag satt på henne. Det sista vi gjorde var att hoppa bana och det kändes verkligen bra, Ida höjde upp hindrena ganska mycket till mig och Z vilket var jätteroligt.

Bästa Z<3

Snöritt

Idag blev det utritt på Ronda tillsammans med Sanna och Stella. Det var supermysigt ute i skogen och hästarna verkligen njöt. Rondis tyckte att livet va toppen och körde på full fart framåt!


Torsdag 9/2

Hyrlektion och jag red Bella. I början var det kafastrof, hon tog alla möjligheter som fanns för att slippa undan men tillslut så fick vi till det ganska bra. Det är synd att hon har ett sånt jäkla humör för när hon är fin så är hon fin!

Jag vet

Jag vet att jag inte har skrivit om måndagens dressyrlektion men jag hade helt enkelt ingen lust. Jag red i alla fall Bella och jag tycker att jag hittar henne bättre och bättre nu :) Sen fick jag veta en mindre rolig grej, *** slutar aldrig att överraska...

Söndag 5/2

Började dagen med en utritt på Bella tillsammans med Nina och Crest. Vi red lite på sundbyslingan och hade det superysigt, man märkte verkligen att hästarna njöt!
Sen var det bara att ladda inför hoppningen och dagens lag var:
Jag-Isabell
Nina-Zimona
Sofie-Irma
David-Quinteros
Bella kändes ganska bra men superpigg(!) och under själva banan blev hon ganska stark så vi lyckades springa förbi ett hinder, men jag är nöjd ändå med tanke på hur lite träning vi hade haft innan :)
Sofie fick en rivning och bortalaget fick 2 rivningar vilket gjorde det hela till en oavgjord match.
Film kommer!

Bella

Jag kan ärligt säga att jag blev besviken när jag kom till stallet igår och fick veta att jag skulle hoppa Isabell både då och på cupen imorrn. Bella är rolig och rida, absolut inget emot henne så men det är ändå inte samma sak som med Z.

På lektionen tränade vi en hel del lydnad vilket gick okej, vi avslutade med lite linjer som tillslut låg på 110cm. Inga problem för ponihesten, hon bara flyger över och har en så härlig inställning!


Jag och Bella för ungefär ett år sedan

Spännande

Ikväll är det fredagshoppning och ikväll får vi också veta vilka hästar vi ska ha på söndagens stockholmscup. Jag pratade lite med Ida igår och vi kom fram till en ganska bra laguppställning så alla får en häst de passar med, frågan var bara vem jag ska starta.

Årets första hyrlektion

Igår hade vi årets första hyrlektion och jag red Isabell. Det är inte helt bestämt vem jag ska hyra ännu, vi ska prova runt lite men själv känner jag eftersom ***** är utesluten så lutar det åt Bella.
Lektionen då, vi gjorde inte så mycket speciellt, tränade på gas och broms och fokuserade på sitsarna. Bella skötte sig bra men det var ganska ovant, det finns nog en hel del att plocka fram i den där lilla ponihesten :)

Bara lite sjuk

Mamma har pepprat mig med massa olika nässprayer och chefen ger mig världens största d-vitamintabletter, nu taggar jag för ridning och jobb i kväll!

Hyra

I morgon drar hyrningen igång igen, det är inte säkert vem av alla dessa hästar jag kommer att hyra men det visar sig och jag är sjukt taggad!

RSS 2.0