mystur

Idag var jag och flyttade Pandora från sommarbetet till betet på Gladö med den enkla andledningen att Pandan inte kan låta bli att bada i badkaren så ingen får vatten, haha.


sommaruppehåll


Alla hästarna på Gladö har släppts på bete och Tambur har också åkt på lite sommarvila. Jag ska på Peace And Love och sedan till Grekland. Alltså blir det hästlöst och möjligen ingen uppdatering fram till mitten av Juli.


sista färden

Igår red jag och Izza på Tambur och Rebell tillsammans för sista gången eftersom Rebell flyttar idag. Båda red barbacka och vi hade det urmysigt i skogen med race och annat kul. Avslutade på ridbanan och Tambur kändes kanon.


pandan






bästa dagen på länge!

Idag var jag minst sagt överlycklig när jag kom till stallet för jag skulle få rida min pärla, prinssessa, bästa, min Pandora!

Vi red lite kort på en äng och sedan i ridhuset, Pandan var sig lik men mycket stelare än när jag red henne vilket i för sig inte är så konstigt eftersom hon lever livet med alla småbarn som bara åker med nu haha. Vi red bara på volterna och sedan lite skänkenvikning och jag hade lyckoruset i mig genom hela lektionen.

Min fina Panda, det va ett perfekt avslut inför sommaren då det här va sista lektionen.

Julia fota så jag hoppas på någon visningsbar bild :)

söndag

Red Tambur men både han och jag kändes ganska ofokuserade så vi lulla runt lite, red över några bommar och så. Izza hoppa en sockerbit med Rebell och tillslut va jag också så sugen så jag fick låna Rebban och hoppa lite :)

lååång dag

Idag började jag jobba 07 och jobbade fram till halv 1. Sen hämtade Sanna upp mig och efter lite förvirring kom vi fram till Tullnäs där Izza och Rebell hade sin sista tävling tillsammans idag. Vi missade LBn men såg LAn, Rebban va fin och dom sluta på 61%.



Måste bara berätta att Tullnäs tävling ganska säkert är den sämst planerade tävlingsplats jag varit på, knappt några funktionärer, inga skyltar och överdomaren dömde! Hur ska överdomaren då kunna ha koll på tävlingsplatsen och dom som tävlar ställa frågor...?

sista fredagshoppningen


Idag var det sista fredagshoppningen för terminen och jag hoppade min stjärna. Vi hoppade olika sträckor och till sist en bana som låg runt 90cm. Allt flöt på jättebra och bortsett från att Irma kändes sommartrött kändes det kanon, perfekt avslut!

privatlektion

Idag red jag och Tambur privatlektion för Caddo. Eftersom T är väldigt mycket häst och ganska svår så fokuserade vi på att jag skulle få med mig hela hästen hela tiden och så tränade vi på min sits och hur jag följer med i rörelser.

Det va svårt men det va kul och välbehövt!


mindre roligt

Det blir ingen pay n' jump eftersom Södertälje har ställt in...

onsdag

Red Tambur idag, tränade en hel del på skänkelvikning och öppna. T kändes mjuk och det gick ganska bra :)


Francois le Petit Prince

Idag red jag Princen och jag sendera en timme till att bromsa, kunde aldrig komma till ridning, trist.

söndag

Red Tambur och vi var nere på Hågelby. T va lite spänd i början och det hjälpte inte att småbarn skrämde hästen med mening...ilska!...men förutom det kändes han ganska bra. Det är så himla roligt att rida själv och göra det man tycker passar, jag vågar prova mer och lär mig mycket nytt.

Är så nöjd över att jag tog steget!

Ella var med och fota så här kommer bilder:







pay n' jump!

Igår fick vi också reda på att jag, Nina och Annelie ska få åka på pay 'n jump den 19 juni med våra ponnyhästar!!!!

terränghoppning

Idag var vi tidigt i stallet och byggde hinder i en av hagarna, vi drog fram gamla muren och en grind och så använde massa björkris och blommor för att göra alla vanliga hinder till terränghinder.

Till att börja med red vi fram genom att rida hela banan i alla gångarter bara att vi red förbi hindrena, på en gång va Irma tittig men det var också förväntat. Sen hoppade vi alla hinder, ett i taget. Jag hade lite problem med min ponnyhäst då hon tyckte att allt var alldeles för läskigt men tillslut med lite draghjälp gick det. När det var dags att hoppa bana ville jag försöka själv och efter en del tjavs på muren och "grinden" kom jag runt.

Måste säga att det va sjukt kul och att min Irmis är bäst!


Muren va läskig!

vinst!

Igår var det som sagt klubbtävling i dressyr, program LB:1 och jag red Stella.

På framridningen kändes det jättebra, Stella var mjuk och följbar, och jag kunde både öka och samla.

I programmet kändes det också riktigt bra, jag kunde göra alla mellangångarter och sedan samla upp igen och Stella lyssnade bra genom alla momenten. Måste säga att det var riktigt kul att få sitta på Stellis igen efter så lång tid.

Jag va supernöjd och det hela ledde till 73,79% och en vinst!


Det va supervarmt så kavajen åkte av så fort jag kom ur ridhuset!


taggad!

Helgen har inte varit så spännande på hästfronten, jag jobba, vilket jag fick reda på att jag ska göra på lördag igen.

Men idag är det klubbtävling i dressyr, taggad!


utritt

Idag hade vi utritt i stället för hoppning och jag red Bella. Precis vad jag behövde efter den här veckan då alla de andra 3 passen inte gått något bra.

Från igår:

klubbtävling i hoppning

I dag va det klubbtävling i hoppning och jag fick Isabella. Det kändes inte så bra på framhoppningen vilket visade sig även på banan, vi vägrade ut oss...

Men det kan inte gå bra alla gånger eller hur :)


hårdpass

I går hade jag Tambur och vi erd ett hårdpass. T va inte så sammarbetsvillig men tillslut blev han fin och då kändes det jättebra. Efter var båda helt blöta av svett så Tambur fick en dusch också :)

RSS 2.0