inringd

Idag ringde Ida och frågade om jag kunde jobba några timmar på eftermiddagen och visst kunde jag det. Åkte direkt till stallet från skolan och fick ta på mig allt jag hade i stallet för att inte frysa ihjäl.

Jobbade 3,5 timmar och under den tiden tog jag in hästar, vattnade törstiga hästar, testade allas vattenkoppar(dom fryser i kylan), hade upprop och hjälpe elever och fixade Uzi både före och efter Ida ridit.


Uzi

film

Här kommer en film från förra helgens SthlmCup i dressyr.

Jag och Stella fick ihop 67%



Tack Amanda för filmen!


lektion

Chrille blev magsjuk idag så vi red för Ida och jag hade Stella. Vi tränade på 10 m volter och nogranna hörnpaseringar i galopp. Det gick helt okej, Stella var lite styv och så men i slutet när vi gjorde galoppen kändes det riktigt bra, kunde samla och böja mycket i hörnen. Duktig häst :)

SthlmCup hoppning

Idag var det som rubriken säger SthlmCup i hoppning mot Tyresö, bortamatch. Jag och Annelie åkte dit med ponnycuparna för att coacha dem, vi gick bana och delade ut hästar, när det var dags att rida dök Chrille upp och tog framridningen. Ponnysarna slutade oavgjort.

Sen var det dags för oss, jag red ett litet fuxsto (såklart) som hette Trixie. Hon va pigg och tittig med hemmaryttaren så jag var inställd på att verkligen rama in men sen visade det sig att hon bara var extremt pigg. Jätterolig häst som jag vill ta med hem!

Jag fick en rivning och Maja missade ett hinder, vi förlora. Nina på jättehästen(!!) fick silvermedaljen, grattis!



Fina Trixie

Stockholm international horse show 2010

Idag har jag spenderat hela dagen i Globen men Sanna. Vi tittade på ponnykuren och Grand Prixen för att sedan gå runt och titta en massa i anexet. Fick med mig en del saker hem: lindor, schabrak, strumpor och hästgodis.

fredagshoppning

För mig och 3 till vart det varken hoppning eller cavaletti då vi fick träna inför lucia, mer säger jag inte!

hjälm

Idag åkte jag och mamma till Hööks för att jag skulle prova hjälmen jag skrev om för ett tag sedan. Den satt bra, va skön och va snygg. Det enda är att jag blir väldigt röd i pappan av den (blir det mer eller mindre av alla) och så var rosetten bak på den inte så jättefin.

Ska titta lite i Globenanexet på hjälmar imorgon, hittar jag inget köper jag den på Hööks :)

Nu blir det att åka till stallet!

angående söndag

Nu ska jag rida på söndag ändå för att det va flera som inte kunde. Jag ska fortfarande vara coach för ponnylaget men inte för mitt eget lag såklart :)

lektion

Vi hade cavaletti idag och jag red MoonShine (en ponny!). Vi hade en bom på varsitt slut av båda långsidorna och två bommar på mitten så man kunde lägga volter över dem. Första jobbade vi med skritt och trav, man skulle göra övergång till skritt antingen före eller efter bommen. Efter det gjorde vi samma sak fast med trav och glaopp.

Kan inte påstå att det gick så fantastiskt bra idag. MoonShine lärde sig övningen på en gång och det kändes som att hon bara raceade runt med mig. 


coach

Trodde jag skulle vara med på bortamatchen i SthlmsCupen hoppning på söndag men det ska jag inte. Istället ska jag och Annelie vara coach för både ponny och hästlaget, spännande!

lektion

Idag började alla de vanliga lektionerna igen efter en veckan uppehåll. Jag red Tessa, en häst jag bara ridit en gång förut så det va kul. Vi gjorde inte någonting så anstränade då hästarna måste komma igång. Skrittade och travade fram på serpentiner  då vi skulle korta några steg varje gåg vi passera medellinjen. Sen delade vi upp oss på volterna och galoppera halva volten och skrittade halva volten.

Det gick ganska bra, Tessa va lite spänd ibland och i slutet blev hon trött. Jag tänkte mycket på att hålla upp händerna då jag har en tendens att trycka ner dem.

vi vann!

Idag var det då SthlmCupen i dressyr och laget var:

Jag-Stella
Nina-Solana
Eva-Kavaljer
Malin-Philona

Vi mötte Haningebyggden och Philona tog både guld och silver.

Stella var ganska pigg idag vilket inte är konstigt då hästarna knappt gått under teoriveckan. Men det kändes som att jag kunde hålla tillbaka henne ganska bra, fokuserade mycket på min sitts och händerna. Det gick bra för hela laget och jag slutade 4 poäng efter medaljen, 67:59% 196p.



film

Här kommer en film från förra SthlmsCupen, Amandas mamma filmade, tack!



Imorgon är det match, tagga!

dressyrclinic med programinriktning

Idag var det just det teoritillfället jag sett mest fram emot, det kom en dressyrdomare som prata massor samtidigt som Patricia red Philona och Sanna Stella. Sanna red igenom LC:2an medan domaren pratade och sa de komentarerna hon hade sagt på en tävling. Samma sak gjordes när Patricia red LB:1an. Efter fick vi se vissa delar några gånger till och lite extra så som ökad galopp och mellantrav.

Det här kändes jättenyttigt, man fick höra hur poängen höjdes och sänktes av jättesmå detaljer och vad som domaren fokuserar allra mest på. Så nu ska jag försöka sitta stilla och stadigt på söndag!


Bjuder på en bild på mig och Stella

dressyrclinic

Idag var det dressyrclinic med en b-tränare/LA-domare. Ida red Opal, Caddo red Tessa och Patricia red på Klara. Fokus låg på sits och rytm då vi fick se olika olika saker i både skritt, trav och galopp. Vi fick se lite ryggning och höra hur man ska tänka i olika situationer.

Det var väldigt kallt men intressant.


hoppclinic

Idag började teoriveckan och det var hoppclinic med Helena Jonsson. Ida red Opal och Caddo red Darma.  Vi fick se dem rida lite cavaletti och sedan hoppa en kombination med hinder och bommar varannan. Det var mycket fokus på sitsen och kommunicationen mellan häst och ryttare vilket man aldrig kan höra nog av.

Imorgon är det dressyr som gäller :)

filmer från SthlmCupen

Framhoppning:



Banan:


SthlmCup

Idag jobbade jag först 07-13 för att sedan göra iordning inför cupen. Vi byggde banan och gjorde i ordning hästarna.

Laget bestod av:
Jag-Darma
Sofie-Atlanta
Annelie-Philona
Morgan-Irma

Efter vi ridit fram var det dags att starta och Sofie var först, Atlanta var lugn och fin, gick 0a. Annelie red också en bra ritt och blev 0:a. Sen var det Morgans tur och på hinder nr2 slänger sig Irma åt sidan i stället för att hoppa och Morgan flyger av, då vart han tyvärr utesluten. Sist var det min tur och allt kändes riktigt bra, fick en rivning men är nöjd ändå. Vi hade sammanlagt 28 fel.

Bortalagets Irmaryttare lyckades göra likadant som Morgon och också han blev utesluten. Annars fick Philona 4 fel och Atlanta 4 fel. Dom slutade alltså på 32 fel.

Vi vann!

bilder och film kommer

jobb

Idag gick jag upp 06:00 för att vara i stallet kl 07 då jag jobbade fram till 13. Mockning, fodring och hästar in och ut, inget konstigt men ganska mysigt :) Imorrn blir det samma sak igen.

fredagshoppning

Idag vart det ungefär en timme försening på det hela när en av ponnyryttarna som hoppar innan oss åkte av hästen. Hon hade ont i ryggen och vi fick vänta på ambulans, tillslut var allt bra och vi kunde börja rida fram.



Jag red Irma som jag i princip bara bråkade med hela lektionen. Hon ville bara rusa framåt och var stretig i sidorna. Jag hade mjölksyra i armarna nästan hela lektionen för att jag tog och lätta hela tiden. Hoppningen gick sådär eftersom Irma vägra sluta rusa men sista rundan(gröna) kändes iallafall okej.

banan:

På söndag är det SthlmCup i hoppning och jag har Irma, tagga!

lektion

Idag va det vanlig lektion igen och jag red Stella. Vi jobbade mycket med att rida hästarna samlat och böjda. Det va lite svårt i början men släppte efter ett tag, det kändes bra idag och som jag sagt tidigare: jag hittar Stella mer och mer för varje gång jag rider henne.

Jobbade även ikväll då Nina inte kunde.


Måste säga att det är väldigt tråkigt att jag inte fått rida min pärla på 6 veckor.

lektion

Idag fick jag ett samtal från Monica som frågade om jag ville rida och självklart ville jag det. Vi red för Nina och jag hade Stella, det va ett tag sedan jag red henne nu men det gick riktigt bra faktiskt. Vi gjorde ingenting speciellt, bara red lite rakriktningar och böjda spår i alla gångarterna. I slutet red vi 2m innanför alla väggar i trav och galopp, Stella var jättelyhörd och jag kunde mest bara åka med, roligt!


Jag och Stella senaste SthlmCupen

lektion

Idag hade vi hoppning på vår vanliga ridtid och jag hade Zowie. Hon var ganska laddad i framridningen och ville bara fram, fram, fram. Men när vi började hoppa lugnade hon ner sig och lyssnade mer på mig.

Vi hoppade på ena långsidan, först endast galoppbommar och sedan byggdes det upp till bom, hinder, bom, hinder, bom och ett sista hinder.

Det känns som en bra övning då vi måste fokusera på inramning och eftergift medan hästarna får jobba mycket själva och måste vara kvicka i benen.

film

Moa filmade lite i fredags:


islandshästridning

Idag var jag, Tobbe och hans mamma iväg och red islandshästar. Jag fick en jättesöt liten vit häst som hette Hrynja, det kändes som att sitta på Casper igen, hehe. Vi red i två timmar + fikapaus, förutom att det va lite kallt så va det kul och mysigt. Och Tobbe va kalasduktig som hängde med i både galoppen och tölten :)


Tobbe med sin häst


Hrynja




Söt!

Nu är jag...

...på väg till stallet igen för att mocka, fodra och natta hästarna.

Imorgon händer något kul!

fredagshoppning

Vi har ju höstlov så då är fredagshoppningen på dagen. Vi hade cavaletti med hoppade lite också. Jag hade Zowie och hon var jätteduktig! Man känner verkligen hur hon utvecklas hela tiden och vi gjorde ganska svåra saker idag men ändå klarade vi det bra :)



Vi galopperade fram genom att rida på volten(grön) med galoppbommar och bara rulla på. Sedan gjorde vi hästarna lyhörda genom att hoppa ett hinder och göra halt efter(blå), halten bytte vi sedan ut till en tydlig uppbalansering och hoppade hela raksträckan.

Det sista och svåraste var den "röda" övningen. Fyra galoppbommar, enkelhinder och sedan tre galoppbommar i snäv sväng. Man allt gick jättebra och det var en väldigt rolig övning.


lektion och kvällsjobb

Idag var det lektion igen och jag hade Zowie. Hon kändes jättelugn och fin i början, när vi travade fram väntade hon på mig och jag kunde reglera tempot utan tjavs. I galoppen fick jag ett felbyte i båda varven men sen kunde jag relativt lätt få tillbaka henne och rida på en normal volt, vilket jag inte kunnat göra dom andra gångerna.

Men det kunde ju inte gå bra hela lektionen, efter en skrittpaus verkade Zowie trött och hon bara bråkade med mig, drog iväg eller stannade. Men är supernöjd med första halvan av lektionen :)

 Sur Zowie
 Nästan glad Zowie, hon tyckte bara att jag störde mitt i maten.

Efter så jobbade jag och fick hjälp av Izza. Vill ni veta något helt otroligt, håll i er nu gladöassistenter! Vi har fått en ny foderkärra och den är stadig på 4 hjul!

bildbevis:



och duktig Izza :)



lektion

Idag hade jag Tessa, en häst jag aldrig ridit förut så det var kul. Vi hade cavaletti och red en raksträcka i galopp med bom, trav, galopp, bom och sedan fortfarande i galopp; bom, trav, skritt, galopp, bom. Det va ganska svårt men också ganska kul.

RSS 2.0