På väg!

Nu är vi på väg mot Kärsgatans RS med Stella i släpet, det är dags för andra omgången av Allsvenskan!


Lång torsdag

Som vanligt varannan torsdag hade jag fullt upp från att jag gick upp till att jag gick och la mig. Jobbade, red och till sist jobbade jag också i stallet.
Bella var ganska allmänt grinig igår men i galopparbetet tycker jag att hon släppte bra och blev riktigt fin, fick några väldigt bra fattningar/avbrott så det var roligt!

Tävlingar

Den 1a Maj är det klubbtävling i dressyr på Gladö och jag startar förhoppningsvis både Bella och Zimona en varsin gång, är faktiskt riktigt taggad!
Sen är det två dressyrtävlingar kvar för mig och Bella den här terminen också, vi är anmälda till Gladös lokala den 13 Maj och veckan efter till Norrtälje.

Rolig lektion

Idag hade Bella en riktigt bra dag humörmässigt så vi fick igenom en hel del under lektionen. Jag kunde ställa och böja, gasa och ta tillbaka och göra allt det där som jag annars måste lirka fram så det var roligt. Fick en riktigt bra känsla i galopparbetet också då Bella verkligen låg kvar och väntade på mig.

Idag får Mis. Fux 5/5 toasters! 👍


Tillbaka

Har inte uppdaterat på ett tag, har helt enkelt inte haft någon lust.
Men nu är jag tillbaka!

Zimona

För första gången på hela terminen har jag nu ridit en dressyrlektion på världens bästa Zimona. Hon var så duktig och det har hänt mycket sen jag red dressyr på henne senast. Åh det var så roligt!

Fösta omgången av Allsvenskan

Igår var det då debuten för mig och Bella, klockan ringde 05:20!! Bellisen skötte sig exemplariskt hela dagen, i första klassen var vi inte riktigt överens men till lagklassen kändes det riktigt bra, tråkigt bara att domaren inte tyckte detsamma. Laget slutade på en 7e plats.

På väg

Nu är vi på väg till Nynäshamn för att rida första omgången av allsvenska!


Redo

Allt är packat, smörjt och rengjort, nu ska jag försöka sova några timmar för klockan ringer 05:20!


Nervöst

Imorgon är det första omgången av allsvenskan i dressyr och laget är:

Jag och Bella
Sanna och Stella
Nina och Crest

Det är debut för mig och Bella så det kan gå hur som helst, vi ska bara ha roligt och hoppas på det bästa :)

Hoppning fredag den 13de

Vi tränade på att hoppa bana och efter att ha ridit Bella så mycket kändes det ganska ovant med Zimona. Vi ska försöka få Zimona att galoppera spänstigare med kortare steg vilket var en utmaning, så mjycket häst! Jag kände mig lite vilsen ett tag men tillslut släppte det och vi fick en bra känsla, bästa Z.



Dressyrkurs-programträning

Sista dagen på dressyrkursen och vi hade programträning. Red fram självständigt och hittade ett riktigt bra koncept på hur Bella ska ridas fram så jag gick upp med en bra känsla till ridhuset. Jag red i genom både LC:1 och LB:1, travdelarna känns ganska bra och galoppen okej. Svårast är utan tvekan avbrotten galopp-trav där jag helt enkelt får acceptera låga poäng men sedan hade vi även ljuspunkter också, 6 sekunders halten i LCn var i princip perfekt, Bella ställde upp jämnt och stod stilla HELA tiden, händer inte ofta! Sen hade vi en riktigt bra högerfattning också, vilken känsla :D




Torsdag 12 April 2012

Kom hem från älskade New York, åkte hem och sov för att sedan spendera hela dagen i stallet.

Först var det dressyrkurs där vi fokuserade mycket på böjning och ställning, red lite påbörjan till öppna. Jag kände mig lite ringrostig men Bella var riktigt duktig och det kändes bra.

På kvällen var det hyrlektion som vanligt och Bella kändes kanon! Vi fortsatte på det vi gjorde tidigare på dagen med en riktigt bra övning som innehöll lite allt möjligt.  Det är så roligt när man märker så tydligt hur mycket Bella utvecklas hela tiden, hon är så duktig!!

Jobbade hela kvällen för att sedan stupa i säng.


Duktig Bellsi

Bellsi var riktigt duktig igår, hon lyssnade bra och var verkligen med på noterna. Kanske, kanske att vi är back on track :)


Programträning 4 April 2012

Igår var det ju då programträning för Nina. Bella skulle nog inte ha haft någon vila för nu ska allt vara på hennes sätt och hon blir riktigt förbannad om man säger någonting annat haha. Med tanke på utgångsläget vi hade så gick travdelen av programmet ändå över förväntan + att halterna har blivit kanon. Men det är det där jäkla galoppen, jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den...så nu är det supertrimmning som gäller!

Bella vill alltid ha teorivecka

Igår visade Bella precis vad hon tyckte, hon ville inte jobba!

Större delen av lektionen gick alltså ut på att försöka få med mig Bellis på mina villkor vilket gick sådär men i slutet vände det och när vi red olika böjningar kändes hon kanon.


Myspys

Det blev en riktig mysritt som hästarna verkade uppskatta. Sen ryckte jag Bellas man lite igen, den växer som ogräs!

Så här trötta va vi idag


Dagen efter

Idag går jag känna hur det känns efter två avtrillningar, stelt och ont!

Men ska ändå åka ut till stallet om en stund för att rida ut en sväng på Bellis.


RSS 2.0