Midsommar

Glad midsommar alla!

Jag började min dag med att åka ut till stallet med Miltis. Hälsade på Ida och några av hästarna som står kvar och så tömde jag mitt skåp. Sommaren på Gladö måste vara något av det härligaste som finns!

FinRondis


Nu då?

Förra året vid den här tiden hade jag fullt upp med hästar, jag red fina Tambur och på Gladö hjälpte jag till att hålla igång Quinteros. Men i år, blir det ingenting alls?

Jag vill ha en hästsommar

Sommarbete

Jaha idag släpps hästarna på ett välförtjänt sommarbete, hade velat vara med och släppa dom men sitter så klart på jobbet. Det blir en så sjukt mysigt känsla när hästarna släpps på Stensätra, jag får väl åka dig och mysa i hagen :)
Förra året på väg till Stensätra

Barbackabilder

Här kommer lite bilder som Moa fotade igår :)
Jag kan inte sluta skratta åt den här sista bilden för så såg det ut varje gång jag skulle bryta av från galopp, Bella lekte travare och jag tog ett supermantag för att inte flyga av haha.

Terminens sista lektion

Idag red vi den sista lektionen för terminen och vi fick göra i princip va vi ville så det blev barbackahoppning.

Bellan var lite smågrinig på framridningen men så fort vi började hoppa blev hon glädjen själv. Vi gjorde bara lite enkla saker och hade kul, vilket räckte gott och väl för varje gång jag skulle bryta av eller rätta galoppen höll jag på att studsa av min lilla studsboll, hehe.

Perfekt avslut på denna händelserika termin :) kommer sakna att rida min pärla.


Bästa avslutningen

Igår hade vi ju då hoppavslutning och jag fick Bellan. Vi red lite olika linjer och svängar som vi sen la ihop till en bana. Bellan kändes kalasfin och det hela kändes ganska enkelt och okomplicerat, precis som det ska vara. En riktigt lyckad lektion gav ett perfekt avslut för terminen!


Idag är det ingen vanlig dag...

...för det är Ninas födelsedag! Grattis Niniz!!
Och inte bara det, det är också den sista hoppträningen för terminen och jag är taggad!

Sommarångest

Känner att den årliga sommarångesten som de flesta ridskoleryttare får börjar krypa fram, nästa vecka rider vi våran sista lektion och strax därefter går hästarna på sommarbete. Och där står man, utan någon häst att rida.
Någon som har en häst till mig i sommar? :)

Det här har hänt

Har inte skrivit här på ett tag av den enkla anledningen att jag inte har haft lust :)
I torsdags jobbade jag kväll i stallet, det var lugnt och mysigt som vanligt. I fredags stod det cavaletti/hoppning på schemat och jag fick lilla Bella. Vi tränade en del lydnad och att kunna arbeta hästarna hela vägen fram till hindrena. Bellan va fin och sista rundan när vi fick hoppa lite på riktig hinderhöjd kändes det riktigt bra. Jag tror att det är nyttigt för mig att hoppa Bellan lite :)
I söndags var det Vårshow på Gladö som jag var med och anordna, red även Zimona i dressyren och jag måste säga att hela dagen blev superlyckad!
Igår(måndag) kändes Bella lite oriden vilket hon också är men annars lyssnade hon bra och jag kunde ta igenom henne ordentligt, hon är så duktig min lilla BellaBus!

Tråk

Fick precis reda på en tråkig sak vilket är 99% säkert tyvärr :(

Kvällsmys

Jobbade ikväll och allting var bara lugnt och mysigt. Måste berätta att jag tog ju körkort idag och körde första gången till stallet :D


Z

Igår red jag Zimona igen och det kändes inge vidare, jag saknar den gamla glada Zimona.

Nytt

Tack snälla Moa för den nya och fina designen, är riktigt nöjd!


Hästfri

Idag blir det varken någon utritt eller något stall i huvud taget. Känns lite konstigt eftersom att jag inte har haft en hästfri söndag på hela terminen.

Men det är ändå lite skönt att hinna med någonting annat också :)


Bellabus

Igår tränade vi på att hoppa bana ute i regnet och alla de stora vattenpölarna. Jag fick hoppa Bella och hon var en klippa som alltid. Jag var lite överallt med de tre sista sprången vi tog kändes kanon :)


Sista hyran

I går red vi våran sista hyrlektion för den här terminen och jag måste säga att det var en riktigt bra lektion. Vi tränade en del på att flytta in och ut bogarna i olika gångarter och så avslutade vi med en del skänkelvikningar i olika lutningar. Förutom att Bella blev kalasstark i galoppen ett tag så kändes hon ganska fin, hon är så duktig min lilla islänning.

Det bästa med sommar i storstockholm

Jag tycket att det är sååå mysigt när dom här finisarna går förbi mitt jobb varje dag och alla hovarna mot asfalten gör ju inte att man missar dem heller :)


RSS 2.0