hästlöst

Nu ska jag inte till stallet fören på Tisdag vilket innebär mindre eller ingen alls uppdatering tills dess, ni får vänta och se helt enkelt :)


privatlektion

Idag red jag och Amanda en privatlektion för Caddo, jag på Stella och Amanda på Virginia. Vi värmde upp genom att rida arbetsöppna/sluta, alltså red i hästarna mycket lägre i form och i ett friskare tempo. Stella fuskar gärna med ytterbak men efter ett tag hittade jag hur jag skulle göra. Även i galoppen hade vi ett öpna/sluta tänk samtidigt som vi rulla på på mittvolten. Som avslut gjorde vi samma sak vi gjorde i början men i kort trav och med högre krav på hästarna.

Förutom då Stella blev upprörd så gick hon jättefint, jag fick en superbra känsla på hur jag ska göra med sitsen och höfterna och jag är helnöjd med lektionen. Dagens höjdpunkt var en mellantrav jag gjorde som avslut och det kändes som att vi flög fram, härligt!

Det filmades hela lektionen så film kommer!

jag är nog lyckligast i världen just nu!

För att jag äntligen har fått rida min pärla igen!

Idag va det då assistentridning och för att alla hästarna skulle få röra på sig red vi två var. Vi fick välja hästar och till min lycka va det ingen mindre tjej som ville ha Pandora och jag fick henne. Har inte suttit på henne sedan 3 Oktober så jag höll  på att spricka av lycka, särskillt när hela passet gick jättebra och allting bara kändes precis som det ska, underbart!

Jag red Melissa också, får vi inte glömma. Hon var stark och springig men jag lät henne va lite och vi lulla runt, mysigt :)

Lika glad som såhär va jag idag:

söthäst

Så här ler Pandan på kort, haha!



Spetsade öron, stängda ögon, öppen mun och skrynklad mule, kan inte bli mycket bättre :)

vinterplaner

Eftersom ridterminen är slut och jag har jullov så ser stallrutinerna lite annorlunda ut, det finns inga rutiner. I stället är det det här som händer:

28 December - Assistentridning
29 eller 30 December - Privatlektion med Amanda
2-6 Januari - Skritta Zowie (får se om det blir alla dagarna)
5-6 Januari - Hoppkurs
7 Januari - Vårterminen startar och det är fredagshoppning

Jag skulle varit med på en dressyrkurs också men den blev inställd pga för få anmälda, därför blir det privatlektion i stället :)

Bjuder på en bild från min och Pandoras sista tävling tillsammans

julaftonskväll

Ikväll åkte jag och Sanna till stallet för att kvällsfodra och mocka, alltid mysigt med stallet på julafton då det är så stilla :)

småsaker

För er är det fånigt men jag blev riktigt ledsen när jag nyss upptäckte att vår städare (antagligen) förstört min och Pandoras enda lokala rosett. Den är alldeles fransig i slutet av de två långa banden :(

Som plåster på såret såg jag även nyss att jag fick dubbelt så mycket i lön än förväntat, tur det.

tomtehoppning

Idag sistaminutenanmälde jag mig till tomtehoppningen och åkte sedan direkt ut. Jag fick rida Darma och vi hoppade en version av huset. Det kändes bra och var riktigt roligt, fick bara ett litet pet tyvärr.



Fick även min julklapp från stallet, ett biokort, tack! :)

Sen fick några av oss veta att vi skulle skritta hästar och för min del gällde det Zowie i några dagar. Får se om jag är tillräckligt sugen när det lär bli svinkallt.

myshästen Rebell



Rebell

Idag följde jag med Izabelle till sin foderhäst Rebell. Vi fixade foder osv för att sen gå över till Botkyrka där Izza red en stund och sen bytte vi så jag också fick upp lite värme(det va -15 idag!). Vi red barbacka och jag som tidigare tyckt att Rebell varit så skumpig tycker nu att han är riktigt mysig.

Har ett par bilder men dom får ni se imorrn :)

terminens sista lektion

Jaha nu är den här terminen också slut, tiden har gått alldeles för fort. Jag red Stella och vi tränade på förvänd galopp genom att rida på tre serpentinbågar. Det gick helt okej, Stella är så snäll som bara gör allt hon ska hehe, men själva ridningen från min sida kunde varit betydligt bättre.


Vintern är mysig men måste säga att jag saknar sommaren lite!

Efter lektionen jobbade jag istället för Izabelle, jag tinar fortfarande efter kylan.

SthlmCup

Idag var det Stockholmscup i hoppning och laget bestod utav:

Jag-Altlanta 4 fel
Nina-Philona 4 fel
Sarah-Irma 4 fel
Emilia-Darma silver

Atlanta var ganska piss och spänd idag men förutom en miss då det råkade bli en volt är jag jättenöjd med banan. Laget fick 12 fel och bortalaget 8, så grattis till dem!

fredagshoppning

Igår hade vi sista hoppningen för terminen och jag red Atlanta. Vi gjorde ganska roliga saker idag, började med att trava över bommar sen fatta galopp och ta galoppbommarna, som sedan byggdes upp till hinder. Då gjorde vi samma sak och så vände vi på det så man hoppade först för att sen bryta av inför travbommarna.

Efter det hoppade vi bågen några gånger var i varje varv och till sist 5,5an. Vi avsutade med att plocka bort allt förutom oxern i 5,5an och hoppade lite högre som roligt avslut.


Jag var väldigt skeptisk inför Atlanta till att börja med men efter ungefär halva lektionen släppte det och jag tycker han är riktigt rolig. Tur det för imorgon (söndag) ska jag ha honom i SthlmCupen.

blogg.se samarbetar inte

Igår gick det inte att logga in så skriver om gårdagen nu.

Vi hade hoppning och jag hade Bozo, en maxad ponny jag inte alls passar med. Det gick iallafall ganska bra men var inte den avslutningen jag hade tänkt mig.



Bild på mig och Bozo från förra vintern

Man blir så glad! :)

Om luciakadriljen:


måndagslektionen

Jag har knappt varit hemma och därför skriver jag om måndagen nu i stället.

Chrille var sjuk så vi red för Caddo och jag hade Zowie, hon var jättefin i matchande schabrak och lindor men såklart glömde jag fota. Lektionen var inte så lyckad för min del då Zowie är väldigt trotsig gällande allt just nu. Hon flyger iväg, tvärstannar. hoppar och dyker ner med huvudet o regelbundet och blandat hela tiden. Nu låter hon galen men det är hon verkligen inte, bara ung och oerfaren, men egentligen jättemysig!

Får bara hoppas på att det går bättre nästa gång :)


Snygghästen

luciashow

Idag var det då luciashow i stallet och jag var med i dressyrkadriljen med Izza, Sanna och Amanda på Darma, Philona, Solana och Stella. Det var lite missar häs och där + att hästarna var väldigt spända men tycker det blev riktigt bra ändå.









Jag ledde in Darma som blev årts häst:


genrep

Idag var det genrep inför morgondagens luciashow och vi red igenom vårat program. Första gången kändes det rörigt och hastigt men sista gången gick det mycket bättre!

Vi som ska rida är:
Jag-Darma
Sanna-Solana
Izza-Philona
Amanda-Stella

fredagshoppning

Igår skulle vi hoppat men efterso Ida var i väg med Crest till Strömsholm så red vi för Sanna och hade cavaletti. Jag red Darma och vi tränade på lydnad med små volter och galoppombyten över bom. Det gick helt okej och det är så roligt med Darma då hon är väldigt lätt att ta tillbaka och släppa fram, som en gummisnodd :)

luciaträning

Idag gjorde vi om våran lektion till luciaträning för mig, Sanna, Amanda och Izza, på Söndag smäller det!

lektion

Idag red jag istället för Amanda och jag red Melissa, en ponny jag inte ridit sedan sommarkursen så det var jätteroligt.

Vi fokuserade mycket på samling idag och gjorde en jättebra övning:



Man gick alltså in på volten för att samla upp traven riktigt mycket till det kändes bra och då fattade man galopp.
Den svartstreckade delen red vi mest arbetstrav på. Jag varierade arbetet ganska mycket då Melissa tyckte det var jobbigt. Jag gjorde några ökningar och samlingar lite vart som och det fungerade jättebra. Jag passade på att inviga det jag köpte i Globen också.

Det var en kul lektion idag och jag hade nästan glömt hur rolig Melissa är men nu är jag påmind :)


Melissa


Nya schabraket och lindorna som jag köpte i Globen. (det som ser blått ut är svart, mobilkamera)

ingen ridning

Idag är det måndag, idag brukar jag rida. Men inte den här måndagen för jag har varit på möte inför studentskivan som jag och några till annordnar. Amanda red i stället för mig och jag rider i stället för henne imorgon. :)

mer jobb

Idag jobbade jag också, 07-14. Idag kände jag verkligen av att jag sovit för lite men jag jobbade på och det var en lättnad när jag äntligen fick åka hem.

Även fast det är jobbigt tycker jag samtidigt det är väldigt mysigt att jobba i stall. Det känns inte lika mycket som ett jobb som tex ica, eller vad tycker ni?

uppe med tuppen!

Idag gick jag upp 06:00 för att vara i stallet 07. Jag jobbade helt själv fram till kvart i 9 då Ida kom, måster säga att det var riktigt skönt att vara själv i stallet.

Gjorde allt det vanliga, fodrade både frukost och lunch, hade ut- och insläpp, hade upprop, hjälpte elever osv. Poff så var klockan 13 och jag kunde åka hem, nu blir det power nap!

Tog några bilder på min fina nyfriserade pärla.







Älgen!

fredagshoppning

Idag var det dags för hoppning och jag skulle ha Irma men hon var svullen och öm i ena ögat så det fick bli Afrodite i stället.

Vi hoppade bana och fokuserade på flytet, det gick helt okej bra men framförallt så var det jätteroligt!


Jag och Afrodite i våras

lektion

Idag hade vi cavaletti igen och jag red Zowie.


Först travade vi rakt upp över 3 bommar för att sedan gå ut i valfritt varv, i ena varvet var det en galoppbom och i andra varvet skulle man galoppera på en båge för att tänka lite förvänd.

Det var ett tag sedan jag red Zowie och det känns verkligen att hon lungnat ner sig och blivit iallafall lite stadigare. Det gick ganska bra idag, i slutet kändes galoppen jättebra men sen bli hon trött och då bråkade hon bara emot, men det va kul att rida henne igen.


vinterland

Har precis varit ute med Milton. Vi gick lite i skogen och helt plötsligt var en häst där också. Miltons min var så klockren! Han var lika förvånad som mig över att möta en häst, haha. Vi har stall i närheten så egentligen är det ingenting konstigt och det såg grymt mysigt ut måste jag säga.



Milton älskar att vi bor i ett vinterland

RSS 2.0