Dressyrlektion

Igår red jag veckans enda dressyrpass och Bellan kändes mjuk och fin från början. Vi ställde och böjde åt olika håll hela lektionen på rakt spår och 10m volter, jag la även in extra tempoväxlingar. Och vilken fin häst jag fick! Pressade inte på formen så mycket utan plockade bara upp henne en stund i slutet, då hade jag en jämn, stadig häst med ett härligt tryck i, en riktigt härlig känsla :)

Finalen av Allsvenskan

Igår var det då sags för finalen av Allsvenskan div 3. Det var jag med Isabell, Sanna med Stella och Stina med Crest i Gladös lag och vi var taggade!
 
Förklassen gick i LB:2 och Bella var en gud på framridningen, så rolig att rida! Själva programmet gick ganska bra men det fanns några missar som drog ner en del. Domaren var ganska hård så vi slutade på 61,8% och precis utanför placering, jag får skylla mig själv som missar placeringen för att jag missar i programmet.
Sanna och Stina ägde totalt här, dom kom 1a och 3a!!
 
I lagklassen fick jag en bättre form och ett bättre och stadigare tryck i Bella även fast det regna massor och hon inte riktigt ville frammåt. Fick ett galoppinslag i ena mellantraven men kunde lämna banan riktigt nöjd ändå för jag hade en riktigt bra känsla i genom hela programmet. Här var det tre dommare som gav mig 64,8, 67,1 och 66,9 vilket resulterade i hela 66,3%!! jag slutade en utanför placering, så himmla roligt! men typiskt..
 
Laget slutade på en andraplacering och jag skulle inte kunna vara mer nöjd med min lilla Bella, hon var så duktig!
 
 

Just nu


Bellan är bäst

Hade en grym programträning idag. Även om banan har blivit betydligt länge och programmet svårare känns det inte alls som en omöjlighet, nu kör vi!!


Zimona fyller 9!

Idag är det nästa lilltjejs tur att fylla år. Zimona fyller hela 9! Nu kan vi inte längre skylla på åldern när damen kommer på egna tankar, hon har blivit stor! :)


Bella-power

Igår var det ännu mer galoppträning och det här hade jag inte sagt för ett år sedan, men, det är så roligt!

Bellas galopp är verkligen som dag och natt om man jämför idag och för ett år sedan, för ett år sedan kämpade vi med att bara bibehålla en möjligtvis kontrollerad galopp, igår red vi enkla byten och förvänd. Det gör mig lycklig!

Som sagt så stod galopp på schemat igår och vi höll oss på serpentinerna, först enkla byten på medellinjen vid varje ny båge och sedan höll vi galoppen hela vägen ut. Bella var superduktig och kan inget annat än att säga att den hästen aldrig slutar överraska :D
 

På Söndag...

...smäller det! Då är det dags för finalen av Allsvenskan som går på Högvreten i år. Programmen är LB:2 i förklassen och LB:3 i lagklassen, jag startar som nummer 25 på morgonen så det blir ingen supertidig morgon :)

Fredag

Idag har jag varit och tittat på lilla fölis hos Izabelle, lillen är inte ens en vecka gammal och hur söt som helst!

Nu ikväll var det hoppträning där vi tränade på taxering och antal galoppsprång. Zimona kändes ganska fin, särskilt när vi höjde upp lite och hon börjar bry sig.

Är ute med Miltis just nu och mötte ett par isisar nere vid vattnet, hög mysfaktor på det!


Bildbomb

Här kommer ett urval av alla fina bilder som Nina tog under tävlingen på Gladö.
 
 
Tack Niniz för alla bilder!

Måndag 13/5

Hela lektionen jobbade vi på 5 serpentiner över ridbanan i skritt, trav och till slut galopp. I galoppen fattade vi en galopp inför första bågen, saktade av till trav ett par steg och fattade en ny galopp till nästa båge, efter ett tag jobbade vi så alla bågar igenom.

Bella skötte sig kanon, lite matt i början men kom igång bra och lyssnade lydigt på mina hjälper. Sådana här galoppövningar passar oss perfekt och är jättebra förberedande inför finalen som är om ett par veckor.

Lillan börjar bli stor

Idag fyller världens bäst häst år! Bella fyller hela 8 år och det ska vi fira med massa smaskens och tvångspussar :)


Barbacka

Igår förväntade jag mig inte att få rida pärlan eftersom att det var dagen efter tävling men det fick jag ändå så jag och Sanna körde på en barbackalektion, mys!

Under lektionen tränade vi på en del ur LB:3an där man ska galoppera in på en diagonal, sakta av till trav och fatta en ny galopp. Bellan skötte sig kanon och jag tror verkligen vi kan få till det bra i finalen om vi får träna lite till.

Allsvenskan på hemmaplan

Igår ägde Gladö och alla våra ekipage!

I förklassen hade jag en ganska stark men ändå fin häst och fick ihop 64% med kommentaren: bra övergångar! Blir stundtals låg fram. Snygg sits.

I lagklassen fick jag lite coachning av Chrille så jag kunde få med mig Bella ett extra snäpp. Inne på banan hade jag en urfin häst som lyssnade på allt jag bad henne om. Vi slutade på 66%! Och fick kommentaren: trevlig uppvisning, trevligt ekipage och bra ridet. Svajar ibland ngt mellan händerna. Markera övergångarna mer.

I förklassen kom jag precis utanför placering och i lagklassen kom jag individuellt 7a och laget VANN!!


Älskar fredagar

Igår var det en riktigt bra dag, först ett pass dressyr på Bella och sedan en hopplektion på Zimona.

På dressyren hade vi programträning, Bella kändes lite trött på framridningen men blev alldeles lagom när vi kom ut på banan. Vi red i genom LB:1 och det kändes enkelt! Bella var så himla duktig och känslan va kanon, ska bara se till att sitta ner och med i mellantraven.

Hoppas det håller i sig på söndag!

På hoppningen kändes Zimona riktigt fin från början och fortsatte lika fin genom hela passet. Här kändes det också lätt och vi hade ett riktigt bra flyr. Att jag sen råkade vara totalklantig på ett hinder så jag åkte av(!) men landade på fötterna, det gör inte så mycket. Mina fina drömhäst var så bra ändå <3


Klubbtävling 1 Maj

Första tävlingen för utesäsongen och jag tog mig runt med en spänd och stark häst. Det kändes ganska svårt med domaren tyckte det va bra så det var ändå roligt att nu när set känns sådär blir set ändå bra betalt.

Jag och Bella var näst bäst av alla som red LB:1an men eftersom det slogs ihop med LC:1an så kom vi 5a på nästan 69%


RSS 2.0