Irma Grace

I går fick jag äran att rida lilla Irma på dressyren, något jag gör kanske en gång om året så det var kul.
Vi tränade på galoppfattningar på medellinjen och Irma blev superstressad när alla andra fattade innan henne och hon inte fick hänga på så det blev ganska studsigt och stelt i galopparbetet med hon kändes superfin i traven. :)
Bild från stockholmscupen någon gång

Tambur

Efter cupen åkte jag ut till Mikaela och Tambur för att hälsa på och rida lite. Vad jag har saknat den där hästen! Han har ändrats ganska mycket men det är fortfarande samma härliga häst, sjukt kelig och häftig att rida. Jag hittade honom inte superbra men det gör inget för det va så skönt bara att sitta där igen. Bästa T<3



Det finns val jag ångrar


Stockholmscup mot Hufvudsta

Idag var hopplaget iväg till Hufvudsta och hoppade, jag var också med men bara som åskådare den här gången. Alla var duktiga men tyvärr förlorade vi med 4p mot 0.

Han är cool

Igår var det markarbete på schemat, någonting som är superviktigt både för oss ryttare och hästar. Jag red Crest vilket jag nog aldrig gjort utöver dressyr förut.
Under uppvärmningen fokuserade och tränade vi på att flytta ut hästens bakdel så att hästarna verkligen fick böja på sig och använda bakbenen. Den här övningen var jättenyttig för Crest eftersom han är av den tyngre varianten men jag tyckte han jobba på kanon! Själva övningen gick ut på att kunna rida hästarna böjda, avslappnade och ställda på en volt och kunna rulla över galoppbommar utan att ändra nÅgonting. Förutom att Crest rev 10000000 gånger så gick det kanon. Fick en jättehäftig känsla i ena galoppen!

Årsresumé 2011

Bättre sent än aldrig så här kommer en årsresumé för 2011.

Januari
Året började med slutet av jullovet vilket jag spenderade i stallet genom att jobba och skritta ut på söta Zowie. Jullovet avslutades med hoppkurs där jag red Tjavs och Afrodite, minns att jag var så nöjd med Tjavsen efter de dagarna! Terminen drog igång och likaså Stockholmscupen både i dressyren och hoppningen samt att jag började jobba på lördagar så det var fullt upp hela tiden. Det var även i denna månad som vi förlorade våran vackra Darma till himmelriket.

 

Februari

Terminen rullade på och jag debuterade Irma i stockholmscupen dressyr, spänd häst! Cuperna fortsatt, på hemmaplan hoppade jag Irma alla matcherna och jag blev kär i Leo på Mälarhöjden. På lektion red jag Rasmus och Melissa ganska mycket, svårt men roligt och lärorikt. Det va också nu Isabell och Princen flyttade in, jag fick äran att rida Princen hans första lektion hos oss och jaa,, vi flög runt i en timme haha. Gladös usek fixade ihop ett studiebesök på Strömsholm där vi fick se den fina anläggningen och de fina hästarna. Den 23/2 var det två år sedan jag förlorade min fina Iomi.

 

Köpte ny hjälm, samma modell, samma färg...

 

Mars

Åkte och red Izzas foderhäst Rebell ett par gånger och på Gladö fortsatte jag att träna mycket på Melissa. Fick följa med Gladöpersonalen på clinic med Kyrka Kyrklund, riktigt roligt och INSPIRERANDE! Storhästallsvenskan drog igång och jag var förste hästskötare åt laget som tog hem vinsten första omgången!! Jag hade min ökända flygtur inte av utan PÅ Isabell och i slutet av månaden fick jag äntligen rida min fina Pandora igen, jag var lyckligast på hela världen. Det hände också en "hemlis" utanför Gladös kretsar.

 



April

April började med teorivecka och att Ludde hade med sig ryttare på Sjövillan och de hade en clinic. Jag följde med Izza och Rebell på tävlingar och shoppade både ridbyxor och mina nu älskade benskydd. Jag var med på en klubbtävling på Irma och jobbade ganska mycket i stallet, annars var den en ganska lugn månad.

 

 

 

Maj

Maj var fullproppad av massa skoj. Hästallsvenskan fortsatte och tjejerna kom till final där dom slutade som totalt 3a i hela serien. Jag började vara medryttare på fina Tambur och jag kom 2a i en klubbtävling i dressyr med Isabell. Jag red Tessa ganska mycket på lektioner och med Rebell fick jag äntligen hoppa lite terränghinder igen. Ella fotade mig och Tambur tillsammans med Izza och Rebban, massa fina bilder! Jag fick också äntligen mina älsklingar, stövlarna Cavallo grand prix plus. Och hela månaden slutade med en väldigt lyckat lektionsponnymästerskap på Gladö där vi tog hem många placeringar.

 

 

Juni

Jag fortsatte rida ganska mycket på Tambur vilket bara gick bättre och bättre. På Gladö var det klubbtävling i både hopp och dressyr, i hoppningen vägrade jag och Isabell ut oss men i dressyren tog jag och Stella hem vinsten på 73,79%!  Fredagsgruppen byggde upp terränghinder i sommarhagarna som vi hoppade, Irma tyckte att det var livsfarligt men också superroigt. Jag, Nina och Annelie skulle åkte på pay n jump men såklart blev den inställd...Jag red privatlektion på Tambur för Caddo och Izzas hyra på Rebell tog slut så vi hade en sista riktigt rolig barbackautritt tillsammans, så härligt!  Terminen på Gladö slutade med att jag fick rida bästa Pandan! Vilket jag fick göra sen igen en snabbis på sommarbetet.

 

 

Juli

Sommaruppehåll på ridskolan men jag och Sanna fick rida ändå, vi höll igång Quinteros och Rasmus, det blev massor av härliga galopper på öppna ängar, en del hårdträning och såklart lite bus. Tambur hade också sommarlov och gick och njöt i en stor gräshage.

 

 

Augusti

Terminen på Gladö drog igång och Tambur kom hem. Zimona kom till Gladö och jag blev kär vilket ledde till att ett svårt beslut var tvunget att tas. Jag fortsatte månaden ut men sedan var det slut med fina Tambur för jag ville satsa på Zimona, ibland undrar jag fortfarande om jag gjorde rätt...

Jag sa inte hejdå, jag sa vi ses igen.

 

 

September

Jag red i princip bara Zimona samtidigt som hon sattes in i verksamheten, sen jobbade jag ganska mycket i stallet också. Vi hade dressyrallsvenskan på hemmaplan och även cuperna drog igång. Zimona lyckades bli sparkad i hagen så hon fick bandage och vila, precis när hon började bli riktigt bra såklart, men Z blev ridbar senare samma månad som tur va. Höjdpunkten i september var när jag och Nina fick veta att vi skulle få starta på Vällingby!

 

 

 

 

Oktober

Zimona blev bättre och vi debuterade i dressyr på en klubbtävling, strax därefter visade Zimona sin extrems stoiga sida och hon sattes på bara-ha-kul-programmet = ingen hård dressyrträning och jag red lite andra hästar. Zimona blev "normal" och jag startade henne i en ny klubbis där hon än en gång visade sitt humör haha. Tanken var att jag skulle starta Zimona på Vällingby men men hennes humör va det inte lämpligt och vi gjorde ett hästbyte till Stella.

 

 

November

Jag fick rida in mig lite fort på Stella och även starta en stockholmscup på henne, sen var det dags för Vällingby. Jag är nöjd med min prestation på Vällingby, jag kan mycket bättre men det slutade ändå med 65% och en 5e placering på min storhästdebut. Det var teorivecka i stallet och jag fick vara med på hopclinicen med Irma, vi visade sits, rymt och balans genom en serie på olika höjder och avstånd. Cuperna fortsatte och jag red Zimona på klubbtävling i hoppning och på många äventyrliga utritter. Månaden avslutades med SIHS och en hel del shopping.

image description

 

 

 

December

Var med på Crest i luciashowen som faktiskt blev riktigt lyckad. Hyrningen tog slut och Zimona och jag avslutade starkt. Det kom två nya hästar, Picasso och Happy som jag och några andra red lite på i mellandagarna, Zimona inräknat. På tomtehoppningen red jag Z och hon kändes sjukt stadig och etablerad, roligt! Som vanligt jobbade jag och Sanna julaftonskvällen vilket var myspys. Sista ridningen innan årsskiftet flög jag av Happy, smärta!


Ni blir fler

Vad roligt att det är fler som hittar hit, överraskande (men kul!) med tanke på hur lite jag uppdaterar :)

Måndag 23 Januari 2012

Fick rida Picasso igen och jag måste säga att han växer på mig!
Han kändes mycket lugnare i huvudet och slappnade av på ett helt annat sätt än förra veckan. Vi red lite öppnor och slutor vilket Picasso tyckte va riktigt jobbigt men jag tycker ändå att jag fick igenom honom bra. Som vanligt så va galoppen en dröm!

Trötthet

Jobbat hela dagen, trött!


Fredagsflygning

Blev ju inte direkt som jag önskat igår men det blev bra ändå. Jag fick rida Irma halva lektionen och Picasso den andra halvan. Picassos beteende va inte det mest fantastiska kan man väl säga men vi tog oss runt. Lite tråkigt bara att jag missade att få rida lilla Irmis.


Fredagshoppning

Hoppade Zimona och hon flög som en gud över alla hindren, vi hoppade 130cm!
Skämt åsido!
Just nu är jag och Niniz på väg ut och jag kan därför inte uppdatera om kvällens hoppning förrän imorrn :)

Torsdag

Eftersom att jag inte längre jobbar lördagar men ändå måste ha några ass-timmar så har det blivit varannan torsdagskväll vilket är lättast för mig sen när hyrningen drar igång.
Så i kväll blir det myskväll i stallet :)

Dyrt

Nu har jag precis betalat in 10 825kr till stallet. Det är dyrt att bli vuxen men vad gör man inte för dessa underbara varelser...

Tränar för träningen

Idag har jag tränat kondition, balans och styrka hemma framför tven, perfekt med "hemmagym!" Jag tycker inte att det är så himla roligt att träna men jag tränar för att kunna prestera bättre på hästryggen.

Jag är sjukt lat men försöker att träna i alla fall en gång i veckan, det är ju alltid något :)


Jag vill

Tänk vad härligt det skulle vara...
Att äntligen nå dit...
Jag vill!

Picasso

Idag fick jag rida Picasso och jag måste säga att det kändes mycket bättre än senast. Det svåra är att få ett jämnt och ärligt stöd, särskilt i traven där P gärna bara spänner upp sig i nacken. Tur att galoppen är så härlig!

Vi är verkligen inte där men vi är på väg!


Stockholmscupen på Botkyrka

Idag var vi iväg och tävlade mot Botkyrka, dagens lag va jag, Nina, Sofie och David.

När vi sett hemmalaget rida var det ganska självklart vilken jag skulle ha, den som stanna på hindrena. Carat hette han och var en trevlig liten häst men som både jag och hemmaryttaren hade problem med att få över hindrena. Framhoppningen var katastrof men sen när vi väl hoppade banan lyckades vi ta oss i genom felfritt! Det gjorde också resten av laget och Gladö vann!

Efter fika och prisutdelningen fick jag äntligen springa upp och pussa på fina Tambur, som jag har saknat honom!

Carat:


Header

Nu har snälla Moa fixat en ny, riktigt snygg header till mig, tack!

Friday 13th

Idag red jag min underbaraste, bästa, fantastiska stjärna. Som ni säkert förstår så gick det kanon!

Zimona skötte sig galant och jag kunde verkligen rida, jag kunde både hålla in och släppa fram och Z va superlydig :D

Bästa <3


I måndags

Tokigt det blev med uppdateringen men i måndags red jag i alla fall Philona, en häst jag suttit på bara ett par gånger förut så dte mesta av lektionen gick åt till att hitta hur jag skulle rida henne.
Annars var hon riktigt trevlig och man känner ju att det finns mycket i den lilla fuxen!

Crest är bäst!


Stockholmscupen i hoppning

Zimona skötte sig exemplariskt!! Vi va felfria men laget förlorade tyvärr.

Världens bästa!


Taggad!!

Imorgon är det både hoppning och dressyr i Stockholmscupen, taggad tjej här!



Och extra taggad när du frågar Amanda ;)


Dressyrkurs Dag 3

Idag fick jag en riktigt bra känsla på Crest, han kändes lagom pigg och med på hjälperna och när vi tränade programdelar gav Caddo mig en 10 på en uppridning. Det gick helt enkelt kanon!!


Debut på söndag

Han nu fått veta säkert att jag ska starta Zimona på hoppningen på söndag, är supernervös men det kommer bli superkul!


Dressyrkurs Dag 2

Andra dagen i kursen och idag tränade vi på att ha med yttersidan hela tiden samtidigt som vi red öppnor och slutor.

Crest blir ganska fort trött när han får måste använda bakbenen mer än vanligt men vissa öppnor och slutor gick kanon, det kändes mycket bättre idag än igår!


Täcket

Idag provade jag mitt nya täcke på Zimona och det va som gjort för henne!
Bilden visar inte alls rätt bruna färg men ändå :)


Dressyrkurs Dag 1

Idag började dressyrkursen, vi ska ha ett pass om dagen i tre dagar och för vissa av oss blir det Stockholmscup dag fyra.

Vi tränade på att få igenom ställningen ordentligt i alla gångarterna och avslutade sedan med förvänd galopp. Cresten skötte sig kanon!

Så här såg han ut idag:


Idag

Idag börjar dressyrkursen, taggad!

Inköp

Igår åkte jag på ett litet äventyr efter jobbet, besökte en hästbutik jag aldrig varit i förut, HT Häst & Fritid.
Åkte dit för att köpa de här lindorna:
Sen råkade jag få med mig ett brunt fleecetäcke hem också, hehe...
Måste säga att för att vara en så pass liten och okänd affär hade dom massor av snygga och relativt billiga produkter, massor av BR!

Såld

Princen har aldrig riktigt passat in på ridskola utan är mer en enmanshäst och därför är han nu såld och i går flyttade han till sitt nya hem, han kommer få det kanon!
Nina och Princen

Just nu:


Hej då Lördagar

Pratade nyss med Chrille och eftersom att den nya tjejen som ska börja jobba behöver x-antal timmar erbjöds jag att ge mina lördagar till henne. Eftersom att jag redan har ett heltidsjobb passar det mig ganska bra att jobba lite mindre.
Så från och med nu kommer jag bara vara assistent på torsdagskvällar. Måste säga att jag kommer sakna "mina" H1or...

En vecka med Crest

Den här veckan ska jag rida massor på Crest. Idag och imorgon har/ska jag rida honom låg och rund bara för att mjuka upp Crellens stora kropp så vi är redo inför dressyrkursen som är torsdag-fredag. Till sist är det stockholmscup på söndag och jag har ju då fått äran att ta mig runt programmet med C. :)


RSS 2.0