Tillbaka

Nu är Zimona tillräckligt bra för ridning igen så idag red jag stjärnan, och det gick KANON! Hon var så duktig och känndes verkligen urfin vissa stunder, jätteroligt! :)

Irmis

Idag fick ja till min förvåning rida Irma på dressyren, något som inte hänt många gånger. Irmis va lite väl stretig i munnen men annars är jag nöjd, mina fina ponnyhest :)

SthlmCupen i hoppning


Igår va vi iväg till Mälaröarna och hoppade, alla var superduktiga och felfria vilket resulterade i att vi vann!!


Stjärnan ska lysa!

Nu är jag officiellt anmäld till Vällingby med min stjärna!!!

heldag

Idag jobbade jag 07-18, alltså är jag helt slut nu, ska sova strax för att ladda inför stockholmscupen imorgon bitti.

Fick veta en väldigt, super, helt fantastisk sak idag, berättar mer imorrn!!


gårdagens hoppning

Igår hoppadde jag Irma igen och vi tränade på olika linjer och avstånd. Irmis kändes lite off ibland men annars är jag supernöjd :)


Kavaljer

Eftersom Zimona är dålig fick jag rida Kavaljer idag. Kan inte påstå att det gick sådär fantastiskt bra men inte helelr superdåligt, en förbättring från förra gången jag red han :)

Skadad Z

Igår när jag och Sanna kom ut till stallet för att rida fick jag veta att Zimona antagligen blivit sparkad i hagen och nu har en ganska stort sår. Så istället för utritt fick det bli rengöring av sår, kylning av svullet och kokhett ben, promenad och bandagelindning.

Så typiskt att hon blir skadad nu när hon börjar bli så fin, får hoppas på att lilla Z blir bra fort.


Tack Moa

Tack Moa som fixade till min design!

Zimona

Idag var jag tillbaka på Zimona vilket kändes bra. Något som kändes ännu bättre va att Z va ännu stadigare, mer på hjälperna och ridbar idag. Det är så tydligt hur hon verkligen tar in allt och utveckas hela tiden, duktiga, fina prinsessan :)

världens bästa irma

Idag var det stockholmscupen mot Hufvudsta och laget va:

Jag - Irma
Nina - Tessa
Sofie - Isabell
Stina - Atlanta

Alla va på topp och red jättebra, tyvärr fick Sofie ett stopp men det gjorde inte så mycket eftersom de från Hufvudsta fick betydligt fler fel. Irma kändes kanon, det gick lite fort(som vanligt) men det är också då hon går som bäst, bästa bästa Irmis!

Gladö vann och Stina fick guld. :)

Bilder:






tävling

Jobbade i eftermiddags fram till att Amanda kom och löste av mig, för då åkte jag direkt till Orlångens RS och tittade när Sanna tävlade. Ritten såg fin ut och slutade på 64% och en 6e placering, grattis!!

dagens planer

Idag ska jag jobba 12:30 - 16:00, börjar tidigare för Nina ska vara hästskötare åt Chrille och varför jag slutar tidigare får ni kanske veta sen :)

Jag ska också försöka hinna med att fixa mina extremt leriga stövlar och göra rent Irma.


prinsessan

Ikväll fick jag äntligen rida min lilla ponnyhäst igen, Irma. Jag ska ha henne på stockholmscupen på söndag och vi fick rida banan ett par gånger var idag. Irmis va lite tvekig men inget emot vad hon kommer vara på söndag, allt flöt ändå på bra och jag stortrivdes.


Har verkligen saknat min lilla prinsessa


hyrlektion

Idag var det kyrlektion och vi jobbade mycket med att böja och forma hästarna, har nog aldrig varit så slut!

Men fick också bästa känslan hittills!


Trött ryttare haha


till moa





bada grå häst

Idag har jag och Sanna ridit ut, va supermysigt. Efter det stannade jag kvar medan Sanna jobba, jag passade på att bada Zimona som var på god väg till att bli grå förevigt, men nu är hon brun igen :) Sedan fixade jag lite med hennes man, försöker få allt att ligga på samma sida nämligen.

roligheter på g

Jobbade ju idag igen och fick reda på lite spännande roligheter. Hoppas det håller nu!

jobbajobbajobba

I morse blev jag väckt av Sanna som undrade om jag kunde jobba så efter frukost och hundpromenad åkte jag ut till stallet och jobbade 13-19, sen var det dags att rida.

Red Zimona och vi hade Caddo eftersom Chrille är sjuk. Jag och Z hittade inte riktigt varann idag, utan det blev lite rörigt men så ska det också få vara ibland. Jag vet att det fotades så får hoppas på lite bilder sen.

Nu fick jag precis veta att jag ska jobba imorgon bitti också :)

allsvenskan på hemmaplan

Igår hade vi ponnyallsvenskan div 2 i dressyr på hemmaplan och jag va funktionär genom att skriva+vara banansvarig. Våra hemmaekipage va duktiga och det blev några placeringar, grattis tjejer!



Nu ska jag snart ut till stallet och jobba i stället för Chrille som blivit sjuk.

07-18

Har jobbat i stallet hela dagen - är helt slut.


fredagscavaletti

Ikväll hade vi cavaletti och jag hade stjärnan, Zimona. Vi hade galoppbommar i en hörnpassering och sedan ett litet sockerbitshinder:

I början va Zimona lite rädd för sockerbitarna som höll upp cavalettin, hon har nog inte sett sådana konstiga saker förut. Men efter några gånger blev det bra och det kändes kanon.

fredag

På gårdagens lektion red jag Zimona igen och det var nog våran bästa lektion hittills! Visst det va lite ostadigt och ibland orkade Z inte riktigt men fick ändå en riktigt bra känsla.

Idag har jag vart i stallet en stund och tittat på/filmat när Sanna tränade lite med Stella. Sen åkte vi vidare till Hööks, Sanna bytte ett pannband och jag blev kär i ett träns jag ska köpa när jag blir lite rikare, hehe :)

Om några timmar är det fredagshoppning!


personalhoppning

Idag åkte jag ut en snabbis till stallet och tittade på personalhoppningen. Dom som red va Sanna på Zimona, Caddo på Irma, Chrille på Isabell och Ida på Mona. Dom gjorde mycket lydnadsövningar och olika böjda spår, hoppas vi får göra något liknande på hoppningen imorgon för det såg riktigt roligt ut.

Ikväll är det hyrlektion :)

utritt

Eftersom jag hyr Zimona ingår också en utritt i veckan så idag väntade jag och Sanna ut regnet och red sedan iväg. För att undvika hal lera red vi bara mot krossen och vidare men för Zimona som är rädd för alla stenar som finns så räckte det gott och väl. Lyckades ändå få till en härlig galopp och lite arbete mellan de läskiga stenarna haha.


Bilden är från en lektion i förra veckan


2011-09-05

Idga var det lektion och jag red Zimona vilket jag gjort ganska mycket nu. Vi gjorde lite övergångar, skänkelvikningar och galoppfattningar under lektionen och det blev blandade resultat. Zimona kändes piggare och mer igenom idag men samtidigt mer krävande, men det är väl så det ska vara, hon håller på att komma igång och snart får vi nog se den sanna sidan av henne :)

hjälp!

Är i akut behov av en ny design på bloggen, någon frivillig?


med roliga nyheter kommer också tråkiga

Det har kommit en ny häst till Gladö, Zimona heter hon. Jag har ridit henne några gånger och vi passar väldigt bra ihop. Av flera olika andledningar har jag därför bestämt mig för att sluta vara medryttare på Tambur och satsa helhjärtat på Gladö och Zimona, jag ska hyra henne osv. Det här betyder inte att Tambur försvinner helt för mig men det blir på en annan nivå.


Fina Tambur


tillägnat dig amanda


tiden som gått

Dags att ta tag i bloggandet igen, jag har vart borta ett tag och det har hänt en hel del, jag har:



Ridit en massa på fina Tambur



Busat, hihi...



Ridit Quinteros och Rasmus med Sanna nästan hela sommaren



Lärt mig tömköra!



Myst en massa med älsklingsMilton



Äventyrat med min hopptränare



Träffat min nya "stjärna"



Sagt vi ses igen, T <3


RSS 2.0