rebban

Jag och Sanna har varit ute hos Rebell ikväll. Sanna red och jag blev uppäten utav myggorna, mysigt :)

update

Åkte till Botkyrka i morse för att titta på dressyrtävlingen dom hade idag. Izza red men det kan ju inte gå lika bra varje gång :)

Väl hemma åkte jag snabbt ut till Sundby där det var ponnyhoppning, jag han se Sofie och Moon Shine innan jag åkte vidare till Gladö där jag mös lite med Sanni.

mer jobb

Jobbade med Caddo idag igen och förutom att jag smält bort i värmen hände inget speciellt.


Från igår

Klubbtävling 70cm

Tävlingen var uppdelad i tre klasser, 40cm, 60cm och 70cm. Vi som red 70cm fick rida så som man gör på tävling, alltså red vi fram och hoppade fram själva i ridhuset och gick sedan ner till ridbanan för att hoppa själva banan.

Jag hade Irma och på framridningen kändes det riktigt bra men när vi kom ner på banan blev hon väldigt stark och tittig. Fick ett stopp på tvåan man annars gick vi runt och jag är riktigt nöjd med tanke på hur spänd Irmis va.


morgonjobbat

Idag gick jag upp för att börja jobba kl 07:00, måste säga att det är 10000 gånger skönare att jobba utan massa annat folk i stallet. Tures gräsjakt har börjat också, fick bokstavligen dra honom tillbaka in i hagen när jag hittade honom betandes utanför.


Nu blir det lite vila och lunch sen ska jag tillbaka till stallet och vara med på en hopptävling.


Världens finaste ponny<3

shopping

Började dagen med att ta med mig Milton ut till stallet för att titta på och filma när Sanna red. Sen åkte vi ut till Lyckås där Sanna köpte lite småsaker, utbudet va inte vad jag hade önskat så vi åkte vidare till Hööks. Där köpte jag:



Jag är kalasnöjd!


mysonsdag

Idag har jag, Sanna och Izza varit på hööks där jag prövade ett möjligt par nya ridbyxor och de andra köpte lite roligheter. Sedan skulle vi vidare till Hågelby och efter massa vilsenheter i skärholmen hittade vi tillslut rätt. Medan Izza skrittade Rebban gick vi med med alla tre hundarna, mys :)

dressyrlektion

Idag var Chrille tillbaka och jag red Tessa. I början kom vi inte riktigt igång men efter ett tag hittade vi varann och det blev ganska bra. Jag och Tessa är nog inte gjorde för varandra men det här var ändå vår bästa lektion tillsammans än så länge :)

söndag

Igår var jag med när Izza tävlade på Södertälje. Hon red LB:2, Rebban såg fin ut men det blev lite missar på vissa stället, resultatet blev 62%, 2 utanför placering. Vi skulle ha åkt hem men istället efteranmälde sig Izza till eftermiddagsklassen, LA:3. Efter lite "panik i bilen för att snabbplugga programet" så var vi redo igen. Rebell såg mycket bättre ut redan på framridningen och han var kalasfin i programet också, synd bara att domaren var så snål, dom fick 58%.

Rolig och framgångsrik dag :)

fredagshoppning med bästa ponnyhästen

Idag hoppade vi ute för första gången i år och jag hade Irma. Det var träning på framhoppning vid tävling, alltså såg "banan" ut såhär:

Vi red fram som att det vore tävling och hoppade också fram så. I början var Irmis lite tittig men sen gick det jättebra. I slutet höjdes det lite och vi tränade att hoppa en kort bana. Är supernöjd :)

dressyr för caddo

Idag var Chrille sjuk så vi red för Caddo, jag hade Melissa och vi red i padocken, urmysigt!

Lektionen gick helt okej, det var mycket fokus på böjning och omställning. Melissa var lite stel i början och tung ibland men kom igång och kändes jättebra vissa stunder :)

lördag

I lördags jobbade jag 07-10 för att sedna skynda hem, för jag skulle med Izza och Rebell på tävling. Tävlingen var på Stäket (LA:1) och tyvärr var Rebell ganska spänd så det blev en del missar, Dom slutade på 58% och var nöjda ändå.

Från hopptävling förra året

hoppclinic

I kväll var det hoppclinic. Det kom en tränare som hade clinicen med Ida på Isabella och Annelie på Atlanta. Fokuset var på banhoppning och vi gick igenom allt från hur banan byggs och gås till hur man påverkar hästans språng och avståndspunkt.

Roligt och lärorikt som alltid :)

gårdagens teori

I går var det också clinic och då red Sanna på Stella och Patricia på Solana, de visade programet LA:1.

Måste säga att man kan inte se tillräckligt många program, det finns alltid något nytt att tänka på, något nytt man ser och ja, det finns alltid något nytt man inte insett innan.

Hästarna var fina och glada och både Sanna och Patricia va superduktiga :)

Luddeclinic

Nu har jag varit på clinicen med Ludde och jag måste säga att den var väldigt inspirerande. Först fick vi se Ella och en annan tjej rida sina ponnysar, de visade mycket övergångar, sitsen och formen. Sedan gick vi över till Emelie och en annan tjej på sina hästar, de visade mycket galopp, ökningar, slutor, galoppombyten osv.

Ludde förklarade och berättade allting på ett riktigt bra sätt och nu är jag supertaggad på att rida, men får vänta en vecka på det.

Lånade några bilder av Nina, hoppas det är okej :)



teorivecka

Idag börjar terminens teorivecka och ikväll är det clinic med Louise "Ludde" Crafoord-Hofmann. Ludde har med sig två elever som ska visa lite oliska saker. Det bästa är att eleverna är Ella och Emelie :)

jobbat

Idag har jag jobbat 07-13, det är faktiskt riktigt mysigt i stallet de första timmarna.


fredagscavaletti

Igår red Jag Irma och vi hade cavaletti med fyra bommar(minihinder) på varje volt. Övningen gick ut på att hitta ett jämnt flyt och kunna rulla på i det i flera varv. I början var Irma ganska stark och hon var överlag lite stelare än vad hon brukar vara men övningen gick ändå ganska bra och jag kände att jag verkligen kunde använda mig utav sätet och sitsen.

En bild på mig och Isabella förra veckan:


RSS 2.0