Pay n' jump på Runsten

Klockan ringde 05:00 i morse och det var bara att kravla sig upp och vidare till stallet för att fixa det sista och sedan lasta och åka iväg till pay & jumpen på Runsten.

80cm
Det blev en lite kort framridning då det va många strykningar men Zimona kändes ändå riktigt bra och hon hade hunnit slappna av vilket var det viktigaste. Väl på banan flöt det på riktigt bra, allt kändes så okomplicerat och Z va så fin... Till näst sista hindret där Zimona mitt i språnget kom på att hindret va läskigt så i landningen flyger hon åt ett håll och jag åt ett annat, mot marken. Jag fick gå ut och sitta upp för att sedan hoppa klart sista delen av banan, nu tyckte Z att hindret va livsfarligt men till slut gick det och på Disa hindret var hon en klocka igen.

90cm
Här hade jag lite mer tid på mig på framridningen och jag fick inte riktigt till det språnget jag ville på oxern så tog den några gånger i rad, tills Zimona gjorde jag vet inte vad över/efterhindret och jag satt på backen igen. Det var bara att kasta sig upp igen, hoppa ett språng och ta sig in på banan. Jag fick ett riktigt bra flyt på banan och hindret som var så läskigt tidigare var det fortfarande men vi kravla oss över, med en rivning tyvärr.


Även om resultatet på pappret inte ser så bra ut hade jag och Zimona en av våra bästa rundor i dag och jag hittade en grym känsla, mitt flygande Z är bara bäst <3

 


23:43

Hästen har ridits och tvättats och alla sakerna är nerpackade så nu ska jag sova 5 välbehövda timmar!


Startlistorna är uppe...

...och jag känner mig ganska nöjd med mina startnummer, nu börjar det kännas på riktigt!

Myskväll

Det var så lugnt och skönt i stallet idag, hade massa mysigt sällskap och så lilla superJulia som hjälpte mig massor, tack!!

Nu har jag börjat packa inför helgen, älskar att förbereda och planera :)


Assistent

Ingen ridning ikväll men däremot är jag assistent och så ska jag och Chrille se om vi hittar en annan sadel som passa Bella bättre än den hon har nu för den åker fram på henne.

Ska bli mysigt att åka ut och pyssla lite :)


Ryttarens inverkan

Teorins fokus låg på ryttarens inverkan. Någonting vi har jobbat mycket med från hästryggen men som också var jättebra att gå igenom när man har tid att tänka igenom, diskutera och prova på marken.


Teorivecka

Idag börjar vårens teorivecka på Gladö och jag är på väg till stallet. Ska bli spännande att se vad Chrille har hittat på!


Z

Spenderade många timmar med min fina Zimona igår. Vi hade ett efterlängtat vårbad, friserade manen, promenerade och bara myste.

Tänk att jag ska få starta denna skönhet!


Kvällsnöje

Jag och Nina sitter och tittar medan Sanna tränar på att köra transport och Ida rider, söndagsmys!


Nu är det vår på riktigt, myggorna är här!

Chrille var borta igår och vi red för Malin. Som vanligt var Bella lite surig i början men inte alls som hon var förra veckan, humöret går åt rätt håll! Under framridningen tränade vi lydnad, något som passar mig och Bella bra eftersom vi alltid måste börja med det, B blev lydig och med på hjälperna både framåt och bakåt. Mot slutet gjorde vi lite skänkelvikningar i alla gångarterna och Bellis började bli trött men hon höll sig ganska bra ändå.
Det bästa på hela lektionen måste ändå varit att jag kunde göra flera halter och hästen stod still! höga krav jag vet...:)

Småsaker

Har köpt lite småsaker den senaste veckan, vissa mer roliga än andra men nu känner jag mig redo :)

Schampo
Mangele
Silikonsnoddar
Skocreme
Vita handskar
Huva
Boots


Kan dom så kan jag

Har precis varit ute och sprungit en runda, ska jag tvinga hästarna springa får väl jag också göra det :)


Dressyrträning

På dagens lektion tränade vi på att ställa ordentligt på volterna och sedan tränade vi början till sluta. Bellis kändes ganska bra idag, mycket bättre än igår!


Programträning

Igår var det programträning. Tyvärr kändes Bellan lite trött redan på framridningen men det kändes ändå bättre under min tid i ridhuset. Red i genom programmet en gång samtidigt som Patricia kommenterade och gav tips, sen tränade vi massor på att jag ska dölja hur stark Bella blir i övergångarna galopp-trav. Det hela kändes okej kan man väl säga.

Julia fotade massa fina bilder så här kommer ett par på Bellis


Vildsvinssång

Utritten idag var myspys, vi stötte på massa hundar och några som hade stött på vildsvin. Varken jag eller Niniz var sugna på en vildsvinsdejt så vi sjöng så högt vi bara kunde för dom, ingen vill höra våra sångröster och det visade sig att det ville inte ens vildsvinen :)

Efter ritten började jag mitt evighetsjobb med gummiskrapan, Bellia tyckte det var urmysigt!


Bellandag

Dagen ska spenderas med Bellan, först ska vi ska rida ut och sen ha programträning. Tänkte också försöka hinna gnugga bort lite vinterpäls och rycka hennes TJOCKA lugg.

 


Pay n' jump

Den 31a åker vi ett stort gäng från Gladö till Runsten för att rida pay n' jump. Jag ska starta Zimona i 80 och 90, det ska verkligen bli så roligt!!


Hoppisen

Igår hoppade jag Zimona igen och vi tränade på snäva svängar och olika linjer. Eftersom Zimona är så storgalopperad och seg i benen har jag svårt att få till den där kvickheten och powern som behövs ibland men annars gick det kanon. Mitt fina Z<3


Torsdagsdressyr

Bella va lite väl bråkig i början men så som hon släppte efter gjorde det värt det. Vi tränade att bibehålla ställning i alla gångarter och övergångar, tillslut fick jag en riktigt bra känsla och vissa fattningar blev kanon!!


Utebanan

I går hade vi årets första lektion på utebanan och Bellan verkade tycka att det var lika skönt som mig. Men ändå skulle hon hålla på och bråka, ganska länge också tills hon släppte efter och kändes okej. Jag fick aldrig den där känslan man letar efter igår men det var ändå helt okej.
Eftersom att Julia åkte av förra veckan blev det kladdkaka efter lektionen, mums!!

Söndag

Blev en tidig men mysig utritt idag.

Bellan<3


God morgon!


Duktig Bella

Det gick så himla bra att rida igår!
Som vanligt var det lite bråkigt i början men sen när det släppte blev Bella så fin, kunde rida runt med en bra stadig form och i galoppen var hon verkligen bärig. Sen när vi tränade lite på skänkelvikningar blev vi lite osams men det gör inget för ponnihesten var så duktig ändå :)

Kvällsnöje

Precis varit ute och sprungit i 25 min, klapp på axeln :p


Glädje ut i fingertopparna

Fick ett väldigt roligt besked i dag!

They say I have an other, but I don't have you...

B.E.I.

Tidsfördriv

Jag ska absolut inga planer på att skaffa häst utan jag sitter bara och tittar på annonser för skojs skull, och idag ramlade jag över en riktig pudding:
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=587561&inriktning=1&typ=5
Den har inte tävlat så högt men samtidigt är den bara 7 år, den kanske inte ser så fantastisk ut heller men jag fastnade!
Världens finaste!. Hästar säljes

Hopphäst

Igår var det hoppning på schemat och jag satt på en övertaggad Bella. Det var mycket lydnadsträning så först hade vi travbommar med galoppfattningar efter och sedan travhoppade vi in på två linjer. Förutom att Bella körde på fullt ös medvetslös kändes det bra, hon tyckte att det var roligt i alla fall!

VårVårVår

Åhh så fort solen visar sig och marken torkar får jag sådana vårkänslor!
Våren är verkligen min favoritårstid och att det blir varmare i stallet är inte heller något att klaga på, nu vill jag ut till hästarna och mysa :)

Stallsöndag

Söndag innebär stall och idag red jag och Nina ut en stund, det är fortfarande så mycket is så man kommer inte så långt men solen lös och det var urmysigt ändå!

Efter tog vi ut all utrustningen i solen för att putsa och smörja in den, jag blev kvar länge så jag hann smörja både Bellas och mitt eget träns och sadeln, sen gick jag in och gjorde rent krubban, saltstenen och vattenkoppen, produktiv :)


Vårkänslor!


Nya inköp

Jag och mamma åkte till kungens kurva idag och självklart skulle jag dra in min snälla mor både på Hoppla och Hööks. Det hela slutade med att jag fick med mig saker jag verkligen behöver som vantar och sporrar men så råkade jag hitta ett vitt, billigt(!) hansboschabrak jag inte kunde åka utan heller,blev kär :)

 

 


Overkligt

Efter ikväll vill jag bara säga att vi har så fina hästar och så bra och motiverande ridlärare på Gladö!


Sportlov...not

Den här veckan är det sportlov för alla som går i skolan, dvs för hela min hoppgrupp förutom mig och Sanna. Alltså är det hoppning på dagen idag och jag kan inte vara med, ska försöka hinna så jag rider med vuxengruppen ikväll så jag får göra någonting i alla fall :)

Igår

Red dressyr på Bellan vilket faktiskt gick ganska bra, jag har lite tvångstankar över det här med att hon slår sig fri men börjar ändå successivt få upp formen mer och mer. Vi tränade mycket på galoppövergångar och i slutet var Bellis superlydig, fattade lugnt i form och kunde sakta av direkt till skritt. Nöjd ryttare!
Jobbade resten utav kvällen och fick massor med hjälp av superJulia, tack!

Dagens planer

-Jobba
-Rida
-Kvällsassistent
Alltså kommer jag ha fullt upp tills jag stupar i säng i kväll, tur att hästarna är så mysiga :)
Ge mig vår!

RSS 2.0