Extraträning

I går red jag en extra dressyrlektion för den här veckan vilket passar utmärkt inför tävlingen.

Måste säga att jag verkligen gillar Jessicas upplägg med att man travar och galopperar hästarna helt kravlöst ett par varv bara för att komma igång. Efter uppvärmningen var det dags för öppnor och slutor. Bella var superduktig och lyssnade på exakt vad jag ville, hon fick vissa starka tillfällen men det var bara för att vi inte fick plats eller att jag var för seg.

Bella känns så himla fin just nu, vi kanske behövde kaoset där förut för att hitta tillbaka och komma igen starkare.

25. Något du inte klarar dig utan

Ett tag går det bra men i längden klarar jag mig nog inte utan dom fyrbenta fina hästisarna. Är en äkta hästnörd :)

Bästa Bellan

Igår red vi dressyr för Irene, en ny ridlärare på Gladö som fick hoppa in i stället för Chrille som var borta.

Vi började lektionen med att rida i ett ganska friskt tempo och rida lite öppnor på långsidorna. Bella kom loss jättebra och blev fin och jämn i sidorna. Vi hade fokus på öppna genom hela lektionen och Bellan skötte sig kanon!

Jag vet att jag alltid säger det men Bellan är så fin!

Ufohästis...


24. Något som får dig att gråta

Sorgliga får mig att gråta som ett barn haha.

Ny vecka...

...och nya tag. Den här veckan blir det mycket hästar!

Måndag: Dressyrträning
Tisdag: Dressyrträning
Torsdag: Dressyrträning
Fredag: Hoppträning
Lördag: Klubbtävling i hoppning + fixa inför söndagen
Söndag: Dressyrtävling på Vällingby

Oct. 28, 2012

Jaha det gick väl inge vidare för laget idag, jag och Sanna klantade oss och Irma gjorde en Irma så Idag blev det en förlust.

Är lite besviken på mig själv men alla har väl ändå rätt att göra fel någon gång, Zimpan är ändå bäst :)


Taggar!!

Idag är det dags för första matchen i Stockholmscupen hoppning. Det är Botkyrka som kommer till oss och laget är:

Jag-Zimona
Sanna-Atlanta
Malin-Happy
Stina-Irma


Jag<3Fredag

Stockholmscupträning på bästa Bella som visade att hon kan både länga och korta sig i en bärig form.

Hoppträning på Picasso vilket var annorlunda men roligt, fick den bästa kommentaren man kan få av en ridlärare: vissa föds med och har känslan och vissa inte, du har den. Då känns det bra!


23. En person som är viktig för dig


Fin häst

Idag fick vi börja lektionen med att snurra runt på mitten och se till att hästarna var med oss, till en början var Bella bara med åt ena hållet så övningen hjälpte mig få med henne helt.

Under uppvärmningen tänkte Bella köra en repris från i måndags men varje gång hon drog upp huvudet och tänkte dra flyttade jag henne sidvärts, till slut behövde jag bara tänka att jag skulle göra så och så kom B tillbaka. Dagens övning gick ut på att rida hästen böjd på takt spår och sedan kunna gå ur det till att rida hästen rak i en annan riktning och till slut kunna länga lite i rakriktningen.

Måste säga att i slutet kändes Bellan riktigt fin, det är roligt när det blir en sådan stor skillnad på början och slutet av lektionen.


22. En bild som gör dig glad

 
 
 
 
 
 
 
 

 

21. 3 filmer du sett och gillat

Min absoluta favorit är The Holiday, sen har vi ju såklart Titanic och Sex and the City.

Precis vad jag behövde

Zimona hade besök av kiropraktorn igår så idag fick jag åka ut och skritta henne en stund, myshäst<3


20. 10 saker du gillar att göra

Jag gillar att:
 
  • Rida och umgås med hästar
  • Spendera tid med mina fina vänner
  • Nattdjursfesta
  • Resa och upptäcka nya ställen
  • Sova
  • (tyvärr) Äta allt som är dåligt för mig
  • Ha fullt upp från att jag vakna tills jag somnar
  • Ligga hemma en hel dag och göra absolut ingenting
  • Spendera timme efter timme i stallet och bara pyssla med smågrejer och mysa runt
  • Vakna upp på morgonen med min lilla Milton liggandes vid fötterna

Gårdagens lektion

Kaos.


19. En bild du har tagit


Cupstart!

Började dagen med att ha mockhelg för att sedan åka ut till Farsta och titta på Izza som tävlade.

Sen var det dags för terminens första match i Stockholmscupen i dressyr hemma hos Enskede. Jag red en häst som heter Tweedy som kunde bli stressad...framridningen kändes riktigt bra, hon var mjuk, lugn och med mig men på banan blev det tyvärr pannkaka då Tweedy blev kalasspänd och stark. Deta resulterade därför inte i några fantastiska procent men jag får väl leva på känslan från framridningen. Tyvärr vann Enskede, så nästa gång tar vi dom!


Snabbis på hopptävling

Idag följde jag och några andra med Ida och Cracken på hopptävling. Dom va duktiga som vanligt och efter en start kunde vi rulla hemåt igen.

Nu är stövlarna putsade och programmet pluggas, imorrn är det dags för första matchen i Stockholmscupen i dressyr!


Hopp

Igår var det hoppning på schemat och jag red Zimona som jag också fått veta att jag ska ha på Stockholmscupen nästa helg.

Stockholmscupsbanan var uppbyggd och vi hoppade lite olika linjer i den och till slut rullade vi på i en evighetsbana. Zimona jobbade på bra och i evighetsbanan tycker jag att det kändes rätt så okomplicerat förutom att jag höll på att åka av i ett språng hehe. I slutet hoppade vi evighetsbanan på 110-120cm :D fina, fina Zätat<3


18. Vad får dig att må bättre?

Den som alltid kan få mig på bra humör är min lilla älsklingshund, Milton.
 
 
 
 
 
 

Bättre

Idag var det dags för ett nytt dressyrpass på Bellsan. Vi fortsatt med att träna på att hästarna ska spåra och trampa jämnt under sig både på raka och böjda spår.

Bellan slänger gärna iväg sin rumpa åt alla håll förutom rätt just för att slippa undan så jag hade lite problem med att hålla den på plats men utöver det tycker jag att Bella kom upp bra i formen och jobbade stadigt. Tagga tagga tagga!


17. Dina rädslor

Jag är lite av en fegis vilket innebär att jag är mörkrädd, höjdrädd och livrädd för hajar.


Nya favoriter

Har handlat lite nya hästsaker de senaste veckorna, 2 par vita damasker med teddyinsida, ett brunt GG schabrak och ett par nya ridhandskar. Nu ska vi bli stiliga :)


16. Något du ångrar

Jag ångrar att jag inte tog till vara på möjligheten...


B is back

Igår var det dressyrlektion på kanonkulan Isabell, Bellsi är alltså tillbaka :)

Hela lektionen gick ut på att rida 10m volter i hörnen och få hästarna att spåra och kliva under sig. Ibland fick vi till det och ibland inte. Avslutade med att galoppera och trava på mittvolten och då fick jag fram en riktigt trevlig känsla där B bar sig själv och hade ett jämnt stöd.

Hästskötare

I går var jag med Sanna och Stella på tävling hela dagen och även om varken procenten eller Sanna befann sig där dom brukar vara så var det ändå en helt okej lyckad dag. Det blev ändå en 6e placering i LB:1an :)


Perfekt fredag

Åh vilken bra hästdag jag hade igår!

Jag började med ett dressyrpass på bästa Bellan, det var Stockholmscupträning för Jessica så fokusen låg mycket på sits och inverkan. Vi tränade på en del ställning, böjning och övergångar och Bellan va så duktig. I slutet kändes hon utfin och jag bara njöt, härliga häst!

Sen var det dags för ett hoppas på Zimpa. Jag hade inte hoppat på över en månad och var astaggad :) vi red en del linjer som sedan blev en bana, i slutet hoppade jag och Zimona banan på typ 1m och det känns så lågt och okomplicerat, nu vill jag bara hoppa mer!

Nu kan vi snacka mersmak!

Bilden är på mig och Bella från i somras


Dyr häst

Sådana här dagar är Zimona sååå dyr, vilken påminnelse jag fick om varför jag har fastnat för den här hästen!

Zimpan skötte sig alltså bra på dages lektion, visst hon hoppa och slängde lite men där i mellan, så fin! Vi tränade på ställning, böjning och rakriktning med övergångar lite överallt. Zimona gjorde massa fina övergångar, hon kan ju vara så lydig för hjälperna att man bli förvånad och i slutet fick jag en grym känsla. Åh jag är så nöjd med min lilla<3


15. Vad är kärlek?

Kärlek är allt och lite till, roligt, spännande, jobbigt, pirrande, frustrerande och helt underbart. Kärlek är härligt men ingenting jag eftersträvar just nu, jag<3mig.

Kan hästarna så kan vi

Nu har jag precis kommit hem från källbrinks IP där jag, Sanna och Izza har sprungit i spåret. Jag lyckades ta mig 6km så lite duktig får man känna sig :)


14. Om tio år

Om tio år är jag 30 höstar gammal och tanken på att jag kanske har man och barn då skrämmer mig, åren går så fort!

Zimpan

Idag blev det ett dressyrpass på Zimona, hade en graman på som bara hängde löst men som tog i när hon bara vill tvärstanna och hoppa på stället med huvudet i raket. Med den här hjälpen kunde jag snabbt få igång Zimona igen och hon försökte bara med sina dumheter ett par gånger.

Lektionen gick ut på att träna på ställning, böjning och rakriktning när vi red olika vägar. Jag tycker att det gick ganska bra och Zimpan jobbade på duktigt, när lektionen var slut var och både häst och ryttare slut, precis som det ska vara :)


Tävling på Tyresö

Igår var jag och Bella iväg och tävlade på Tyresö, med oss hade vi bästa hästskötaren Sanna Q och så körde jag transport med häst i för första gången. Börjar morgonen med att Bella sliter sönder mitt träns och vi får tränsa om ute bland alla transporterna, kanske inte det bästa med mina söta ångvält men fick funka.

Nu till tävlingen, första programmet var LC:2 och till en början av framridningen var Bella inte så sammarbetsvillig men blev bara bättre ju mer jag red så till slut kändes det ganska bra och vi gick in och red i genom programmet.

Hade en del stora missar men också fina stunder, hon är så duktig min lilla nordsvensktravare. Programmet slutade på 58,9%.

Till nästa program hade vi proppat i mat och vätska i ryttare, häst och hästskötare så nu var vi taggade och redo. En kortare framridning med en del riktigt fina fattningar och övergångar senare gick vi in på banan. Den här gången för att rida LB:0, det var lite klurigt med en hel del mellangångarter men vi jobbade på. Fick en jättemiss och lite annat smått och gått men också här fina bitar så vi fick nästan samma resultat, 58,4%.

Med tanke på att Bella precis har kommit igång och tappat en del av sin bärighet och jag bara ridit henne en gång på över 3 veckor är jag ändå nöjd med resultatet.

Vi gjorde vårat bästa, det blev inga superresultat men vi hade kul och jag är nöjd med bästa Bellan <3


Tävlingsdags

Nu är Bellsan tvättad, knoppad och inpackad. Alla saker är packade och jag pluggar programmet för 111 gången.

I morgon är det tävling!


13. Vad har du lärt dig den senaste månaden?

Hmm jag lär mig nya saker på jobbet hela tiden, massa tekniska saker osv... Men annars måste jag säga att jag har lärt mig att uppskatta det jag har ännu mer nu den senaste tiden<3


Bästa Bellan

Idag har jag inte hoppat som jag brukar utan jag red en stund på fina Bellsi i stället.

Till en början kändes det som hej kom och hjälp mig men efter lite galopp släppte det och jag var hemma! Fina, fina häst<3


And up we go!

Idag var det dags för dressyrträning med Zimona igen. I början kändes det verkligen som att det skulle bli ett bra pass för Z var med mig och lyssnade bra på mina tillrättavisningar. Men efter ett tag brast det och mitt mål blev att få ner Zimona på jorden igen...

På söndag är det tävling och ja vi får se vad vi gör med den.


12. Någonting du vill ha

Jag har sagt ganska länge att jag inte har tid eller lust för en häst 7 dagar i veckan men nu har jag kommit till ett läge där jag faktiskt vill ha en egen häst.

Myskväll

Spenderade kvällen med den här pinglan


11. Vad gör dig annorlunda?

Ganska självklart, jag heter Lovina och det är inte många som gör. Sen i ridningen har jag ju alltid en tendens att sluta upp med det grinigaste stoet, jag måste ha en storadar! Och det har ju inte alla :)


Kvällsmys

Åkte ut och mös lite med mitt favoritmonster ikväll, åh vad jag saknar att sitta på Bellsi!

Provade också den nya fina grinnan som jag har fått av Sanni och Izza, den va perfekt :)


10. En bild på något som gör dig lycklig


Lydnadshoppning

Är precis hemkommen från stallet. Idag stod det travhoppning på schemat och vi tränade lydnad. Zimona kändes ganska bra i början på det nya tävlingsvänliga bettet och sen i hoppningen kändes hon helt som vanligt så det är lovande :)

Sanna Q, vi taggar nu!!!!!!!!!!


Vi tar dom när jag kommer ihåg

8. Någon du skulle vilja byta liv med för en dag
Jag skulle vilja byta liv men en riktigt stor människa inom ridsporten, har ju alltid sett lite upp till Jan Brink så det vore coolt att få gå i hans skor för en dag!

9. Din garderob
I min garderob hittar man mestadels svart, vitt och marinblått, det är också ganska simpla kläder som enkla överdelar, koftor och jeans. Jag är bekväm :)

RSS 2.0