hästlöst

Eftersom alla hästarna är på bete och jag inte jobbar något just nu så är det väldigt tomt på hästfronten för min del. Har fått höra att Pandora gör som hon alltid gör, tömmer badkaren på vatten genom att bada sig själv, min fina pärla. Lär åka till betet för att mysa lite någon dag.

 

hoppkurs och sommarsläpp

Idag var det sista dagen på hoppkursen och jag måste få säga att det gått bra med Stella genom hela kursen.

Första passet idag var markarbete. Vi hade upphöjd bommar på raka och böjda spår som vi red olika vägar på. Vi tränade på att komma rätt på bommen och att rida på X antal galoppsprång. Jag var riktigt nöjd efter det här passet, fick några småmissar men annars kändes det bra. Stella är väldigt lätt att få ihop så man rider på fler galoppsprång mellan bommarna medan att länga är lite jobbigare men inte alls svårt.

Till andra passet fick vi rita banan själva och den blev såhär:



Även här kändes det riktigt bra, självklart blev det lite knas ibland men det ingår. Stella var lite av och på, antingen hade hon världens bjudning eller så fick jag verkligen jobba fram henne men jag tror det beror mest på att både hon och jag är väldigt trötta efter all hårdträning nu. Väldigt roligt sista pass!

Det sista vi gjorde var att rida hästarna till sommarhagarna så nu har dom sommarlov fram till Augusti.

 


Hoppkurs

Andra dagen på hoppkursen och vi red ett pass markarbete och ett pass hoppning.

Det första passet red vi en bana med endast små skutt för att hitta flyt och känslan. Det var raksträcka, studs och båge så man fick känna på de vanligaste. Stella kändes jättebra, jag kunde öka, samla och göra lite som jag kände eftersom hon var så lyhörd, roligt!

Det andra passet red vi raka spår, böjda spår och 5,5an. Förutom att jag var tvungen att rida en väg många gånger tills det var bra så kändes även det här passet riktigt bra och det var grymt roligt att hoppa igen.

Några bilder från hoppningen






Kvällsträning

Avslutade dagen med att jag, Sanna, Sofie och Nina åkte med Ida på hennes träning. Det var markarbete och vi var under mestadels av tiden upptagna av en helt underbar hund, stor som en björn och så söt. Opal va fin och det var kul att se Ida som elev.

 
                  Ida och Opal på tävling

100622 - hoppkurs

Idag var första dagen på hoppkursen och jag fick Stella. Första passet kände vi mest på hästarna, fokuserade på rakriktning och yttersidan av hästen. Stella och jag var inte helt med varann men det var ändå helt okej.

Andra passet hade vi bommar. Vi jobbade med att verkligen kunna rama in hästarna och därför hade vi trav- och galoppbommar med koner i som gjorde gångar så att vi var tvungna att kontrollera varända steg. Men kunde rida på mitten, innespåret eller ytterspåret. Det gjorde att vi var tvungna att ha med båda sidorna och kunna ändra tempot för de olika avstånden.



I början var det lite ostadigt men tillslut kändes det riktigt bra och det var tydligt att jag hittade Stella bättre och förstod hur jag skulle rida henne.


100621 - dressyrkurs

Jag har varken haft tid eller ork för att uppdatera igår därför berättar jag lite fort om båda dagarna nu istället.

Söndag: Vi red två pass där vi fortsatte arbeta med rakriktningar och yttersidan av hästen. Det var inte alls min dag och ingenting verkade fungera.

Måndag(idag): Två pass även idag men vi jobbade lite mer med böjda spår och sidförande. Första passet kändes helt okej, absolut mycket bättre från dagen innan. Andra passet kändes bra, det var så roligt att kunna rida ordentligt, ställa, böja och variera tempot. Galoppen var mycket bättre, Melissa var ganska ihop hela tiden genom den och hon lyssnade mycket bättre på mina hjälper. Hade på mig sporrar idag, något jag gärna hade haft de två andra dagarna också eftersom man märkte skillnad.

Nu är dressyrkursen slut, den har varit rolig, jobbig, frustrerande och givande :)

Imorgon börjar hoppkursen!








100619 - Dressyrkurs

Jag kom hem i natt från en väldigt skön och välbehövd semester. I morse var det direkt till stallet som gällde för nu är det dressyrkurs fram till Måndag.

Jag fick Melissa till kursen då Pandora gick på ponnylägret vilket va tråkigt tycker jag, men det finns en tanke bakom allt. Vi red två pass idag, fokusen var på rakriktning, jämnt stöd (Melissa ska inte hänga) och lite sidförande.

Det gick helt okej båda passen, jag kan inte riktigt hålla ihop Melissa i galoppen men vi kommer nog dit också. Jag måste försöka tänka på blicken och att inte bli för stark i högerhanden vilket jag blir jättelätt. Imorrn är det två pass igen och förhoppningsvis är jag piggare efter fler timmars sömn.


time out

Idag åker jag med familjen till Spanien i en vecka, alltså blir det ingen uppdatering här.

Men när jag kommer hem, då börjar dressyrkursen!


100611 - lektion

Sista fredagshoppningen innan sommaren och jag hade Afrodite. Brukar inte rida henne så det skulle bli lite spännande. Vi fick bestämma banan själva och så här blev den:



Vi började med att travhoppa hela banan, det kändes inte alls bra. Jag och Afrodite var på olika planeter ungefär. Men sen red vi banan i galopp och det kändes mycket bättre, hittade rytmen och avstånden på ett annat sätt. Det va kul idag och nu är jag supertaggad inför hopplägret!




100608 - lektion

Sista dressyrlektionen för terminen och jag red Pandora. Eftersom Caddos son är dålig fick vi rida för en ny ridlärare, Nina. Hon var jättetrevlig och verkar vara bra att rida för. Jag och Amanda red barbacka vilket var supermysigt.

Vi red raka och böjda spår i trav och galopp, sedan sidförande efter långsidorna. Vi gjorde inte så mycket idag alltså men jag varierade traven mycket fram och tillbaka samt red blandat på raka och böjda spår samtidigt som jag hade största fokus på att Pandora skulle hålla ihop. Traven kändes toppen idag och även i skritten kunde Pandora vila på stegen så det var roligt.

100607 - lektion

Idag började sista vanliga lektionsveckan för terminen, alltså var det våran sista lektion med Chrille fram till hösten. Jag red Pandora och vi fokuserade lite på sitsen och sidförande. Red fram enkelt genom trav runt fyrkanten och galopp på mittvolten. Sedan höll vi oss på C och A volterna då vi flyttade ut hästens bakdel på öppna delen och flyttade in den på slutna delen, vi gjorde det i både skritt och trav. Vi avslutade med att trava medellinjen upp några gånger för att känna att hästarna var jämnt bakifrån och sist la vi ner hästarna så de fick sträcka ut sig. Allting kände super från början till slut och jag hade ihop henne redan från start så det kändes jättebra.




Det gick så bra idag! Pandora känns jättefin nu och helt underbart kul att rida.

bilder från sundby










100606 - Allsvenskan div 3 omg 3 hoppning

Förklassen LD+5: Framridningen kändes inget bra, fick stopp redan där. De sista sprången innan jag skulle in på banan kändes ändå bra och jag var taggad. När jag skulle trava runt lite hinder var Tjavs jätteskeptisk och ville inte alls gå nära men gjorde det tillslut. På första hindret får jag stopp, kommer igen och kom över, vidare till hinder nr 2 och här va det inte stopp utan det va hästen tar tag i betet och rusar iväg istället för att hoppa. Så gjorde han 2 gånger och sen var vi uteslutna.

Fick göra omstart och allt med den kändes mycket bättre. Tjavs bjöd absolut ingenting på hindrena men vi kom över 6/8 tills han gjorde samma sak igen. Jag va nöjd.

Lagklassen LD+5: Här kändes framhoppningen mycket bättre, vi var mer med varann och hittade ett bättre flyt. På banan kom vi ändå inte så långt, han bjöd som en tok på första hindret vilket gjorde min dag men på andra hindret vägrade vi ut oss, igen...
För laget gick det halvbra, Natalie och Sara var felfria men även Maja blev utesluten tyvärr.

Han gjorde hela tiden samma sak, tog tag i allt och rusade mot dörren. Han verkade alltså bara vilja där ifrån. Men det var hans första lokala hopptävling och även min så jag är nöjd och det viktigaste: det va jättekul!

Bilder kommer


100605 - dagen innan

Jobbade och fixade Tjavs samtidigt, lite rörigt men funkade. Tjavs var supersmutsig så jag shampoonerade hela honom och där fick vi fram en ljusare häst, vi gick ut och betade en stund också för att torka, alltid lika mysigt. Smorde och putsade all utrustning och målade Tjavs hovar svarta, tycker han passar riktigt bra i det eftersom han är vit.

      

100604 - lektion

Idag var det hopplektion som vanligt bara det att jag kom, red, åkte istället för att jobba och fixa i stallet. Så blev det för att Sjödals Gymnasiet hade utspring idag och jag varit på utspringet, flakåkande och två olika studentmottagningar.

Jag red Tjavs, inte så konstigt eftersom tävlingen är på söndag (hysteri!). Vi värmde upp i ridhuset, gjorde lite tempoväxlingar och volter för att se så hästarna var med oss. Sen gick vi ut till den otroligt dammiga grusbanan där hindrena var uppbyggda. Vi hade en 5 studs, ett räcke och en oxer. I slutet red vi studsen, oxer och sist räcket med tanken på att rätta galoppen utan travsteg.



Det gick bra idag, jag hade redan bestämt mig för att rida så som vi gjort hela året med Ida istället för det sättet Chrille föredrar och det gav resultat. Fick mycket bättre flyt och i slutet hoppade Tjavs upp sig bra.


100603 - jobb och lektion

Idag hörde Sandra av sig och sa att hon var sjuk, hon frågade om jag ville jobba för henne och då få hennes ridlektion på köpet och visst ville jag det. Jobbandet var som vanligt förutom att de flesta hästarna går ute natt nu så jag var lite virrig men annars är det ganska skönt med ett tommare stall.

Red Pandora för Chrille då Ida fortfarande är i Skåne. I början kändes det som att både jag och hästen hade lite panik över att alla red så fort men efter ett tag lugna vi ner oss och hittade ridningen. Jag börjar verkligen hitta det dära där på Pandora nu och det är så roligt. Lektionen gick jättebra om man bortser från början och nu känner jag att jag aldrig vill fylla 18.


100601 - lektion

Idag red vi ut på lektionen eftersom alla grupper gjorde det förra veckan men inte vi. Hade Pandora och det var ganska skönt att bara lulla runt lite.

RSS 2.0