Dagens lektion

Dagens lektion gick ut på hemligheter, för absolut ingen vet vad vi håller på med! ;)


One last dance

Idag har jag haft en mysig eftermiddag i stallet och jag och Niniz har haft våran sista utritt tillsammans för på torsdag tar hyrningen slut för den här terminen.

Vi tog det lugnt och bara njöt av det fina vädret och våra underbara hästar!


Sanna Q har varit duktig nu

Jag kom fram till Hufvudsta ganska tidigt idag och hann se en del ekipage och prisutdelningen i LBn innan LAn började. Sanna och Stella hade varit duktiga och red till sig en 7e placering!

I LAn var både Sanna och Chrille duktiga igen men det ledde tyvärr inte till någon placering, nu kan vi snacka om att jag har blivit tävlingssugen igen!


Hufvudsta

Sitter på tåget på väg till Hufvudsta just nu, både Sanna och Chrille från Gladö och Izabelle är där och tävlar idag så nu ska det hejas!


Borta

Hoppade min fina Zimona idag och vi tränade korta banor med olika svängar och avstånd. Z var inte så sammarbetsvillig och jag kom aldrig till ridning, hoppas vi hittar tillbaka snart gör nu har jag känt mig borta i hoppningen länge.


Minst sagt

I går fick jag mig ett minst sagt vettigt pass!

Bella var fortfarande lite som i måndags med jag kunde i alla fall rida förbi det i går. Vi tränade en del på böjning, ställning och öppna i trav och galopp, mycket galopp!! Galoppen är ju Bellas svaga gångbart så jag fick jobba aset av mig men vissa stunder kändes hon kanonfin så det var det värt :)


Sommarvärme

Solen steker och i kväll väntar ett svettigt dressyrpass, precis vad jag behöver!

Uncertainty

Ovisshet är det ord som beskriver mig och min framtid väldigt bra just nu,
jag vet varken vad jag vill eller inte vill, det enda jag vet är att jag vill.

Det kanske är dags att hoppa?

Gårdagens kaos

Under gårdagens lektion fungerade ingenting, Bella fick en knäpp och jag hade inte alls någon lust för att bråka. Spenderade mesta tiden av lektionen på mitten :)

Sommarkänslor

Jag är precis hemkommen från stallet och en urmysig utritt på min stjärna. Red barbacka och skrittade mest, perfekt dagen efter en tävling :)


7or!

Alla som känner Bella vet hur svårt det är att få till övergången galopp-trav på henne, men igår lyckades vi inte bara en gång utan två!

En gång i varje klass fick vi superfina avbrott som belönades med 7or!!


Norrtälje 19 Maj

Igår åkte vi ju i väg till Norrtälje och startade LC:1 och LB:1. Sanni följde med som hästskötare/chaufför/psykiskt stöd :

LC:1
Bellisen kändes fin på framridningen, hade lite svårt att få upp henne i formen och hon låg på ganska mycket, annars fin.

På banan var hon livrädd för domaren som satt i en transport men vi lyckades ändå lirka oss förbi det i programmet. Fuxdamen ville inte stå helt stilla i halten och i hela högrrgaloppen gick hon mot handen och bara krullade i hop sig men utöver det var hon fin och över lag kändes det som en bra ritt.

Den här domaren var väldigt speciell och föredrog när hästarna var lite öppna så jag fick ganska dåligt betalt. Ritten slutade på 58,88% med slutkommentaren: hamnar ibland bakom lodplan. För övrigt mjukt ridet. Lycka till!

LB:1
Bella är oftast bättre till andra programmet och det var hon även här, inte lika på och jag kunde lättare få upp formen, hon kändes superfin!

Programmet gick verkligen jättebra och Bella var så fin...till sista diagonalen i galopp där jag fick ett avbrott, lyckades få en ny fattning men kunde inte bryta av i tid, vilket gav mig en 4a och en 3a. Är ändå riktigt nöjd med den ritten för Bellisen kändes såååå bra utöver missen. Ritten slutade på 63,44% med slutkommentaren: Bra ridet synd på missarna. Lycka till :)

Jag var placerad fram till dagens sista start som puttade ner mig, hade jag inte fått avbrottet i galoppen hade vi alltså fått med oss en placering hem, surt!

Jag är ändå riktigt nöjd efter den här tävlingen, jag och Bella utvecklas hela tiden och snart är vi där!


 


Upp, upp och iväg!

FinBella står i transporten och bilen styr mot Norrtälje, nu kör vi!!


Dagen innan

Idag är det dagen innan tävling så jag har gjort allt det där man gör. Packat, tvättat, fixat, trixat och sprungit runt som en galen höna :)

Red Bella en stund på utebanan och hon var så glad! Det var riktigt roligt att rida även om jag var lite frånvarande så kändes Bellisen fin... Och taggad!!


Torsdag 17 maj

Red Bella på lektion och vi tränade lite på uppridning och serpentinbågar. Bellisen var lite övertaggad och grinig men kändes ändå ganska så bra.


Tiden rinner i väg!

Jag orkar inte skriva om tävlingen idag heller, har jobbat, ridit Zimona som för övrigt gick jättefint och pluggat körkortsteori. Jag tycker att det räcker för idag :)


Resultat

Dagen har varit väldigt framgångsrik för alla ekipagen från Gladö. Mina ritter slutade på 63% och 62% så det är riktiga lyft sen senast, duktig Bella!!


Berättar om ritterna imorgon, nu: sova.


Nu kör vi!


Taggad tjej

Nu är allt förutom knoppningen klart inför i morgon, tagga!


Fixtrix

Packningen är i full gång, det är så skönt med hemmatävling, allt ska bara till stallet sen är det klart :)


Jobbigt värre

Dagens cavalettipass var det jobbigaste på länge!

Övningen gick ut på att rulla runt på en 8a och skutta över minihinder. Hästen skulle vara rak men ihop och kvick i benen, typ det svåraste som finns med Zimona är att ständigt ha henne kvick. Jobbade på som ett as och svettades som en galning men Z blev fin!


Bara för att

Bara för att Julia tjatar varje gång vi träffas kommer här ett onödigt och ointressant inlägg bara för att uppdatera, haha!
Bara för att ha någonting att berätta kan jag berätta att:
  • Jag jobbade i stallet igår kväll
  • I kväll är det hoppning och jag är taggad!
  • Jag känner stor ***** inför ********* pga *******
Vi avslutar det hela kalaset med en stor fin bild på den lilla tjatapan :)

Sista träningen

I går hade vi den sista dressyrträningen inför tävlingen som är på söndag. Vi tränade på böjning, ställning och spårning som uppvärmning, Bella tyckte att det var lite jobbigt men till slut hittade vi rätt. Sen var det dags för massor av övergångar och tempoväxlingar på böjt spår, en övning som är riktigt bra för Bella då hon blir uppmärksam och verkligen hamnar i väntaläget, gillar!
Till sist fick vi avsluta lektionen med att träna självständigt på det vi tycker är svåras i programmen vi ska rida, jag tränade självklart på galoppavbrotten. Fick ett bra tips av Chrille som gjorde det hela lite lättare, vissa avbrott blev kanon och så vill vi ha det på söndag också.

Till Niniz

image description
image description
image description

Startlistor

Nu är helgens startlistor uppe och jag har fått riktigt bra nummer, skulle nästan vilja kalla det sovmorgon.
Jag startar som nummer 27 i LCn och 23 i LBn.
image description

Måndagsdressyr

Gårdagens dressyrlektion gick ganska bra. Galoppen var inget vidare men resten av lektionen kändes Bellan riktigt fin och stadig. Vi red en del öppna och sluta, det är stor skillnad på Bella sen vi gjorde det senast, nu dansar hon i genom det mesta till skillnad från förut när det bara var uppror. Hon är så duktig min lilla ponnihest!

Härliga galopper

Har haft en supermysig dag i stallet. Jag och Niniz galopperade på Stensätraängarna, då är det snart sommar!


Dressyr 3 Maj

Dressyrträning och tempoväxlingar stod på schemat, det är en av mina favoriter faktiskt!
Vi jobbade nästan hela lektionen på mittvolten där vi tränade tempoväxlingar och övergångar av olika slag. Bellan kändes riktigt fin i traven, hon kunde bära upp sig själv riktigt bra samtidigt som hon både kortade och längde fint. Sen kommer vi till den där ***** galoppen, vi hade en bra grundgalopp men när man ska göra tempoväxlingar tillbaka till samling får jag bara inte till det. Jag får en stark häst i handen som bara drar eller bryter av, vi provade att rida ur form för att ge plats till bakbenen, det gick lite bättre men hade fortfarande alldeles för mycket häst i handen.
Träning...träning...träning...

Galateagårdens Isabell LB:1

Den 1 Maj var det då klubbtävling och ett perfekt tillfälle för mig och Bella att träna inför 13 Maj eftersom samma domare dömde/dömer.
Framridningen kändes ganska bra, kunde göra lite allt möjligt och känna av så att Bellan var med på noterna, vilket hon var. Har hittat ett upplägg i framridningen som verkligen passar oss nu :)
På banan kände det inte fulle lika bra som på framridningen men fortfarande bra. Vi har våra svåra moment som mellantraven, galoppupptagningen och avbrotten  men jag är ändå nöjd med mina fina Bellabus. Vi slutade på 180 poäng vilket gav 62%.
Sanna filmade men lyckades vrida kameran åt fel håll, tokigt :)

Mycket hela tiden

Det har hänt en hel del sen jag lyckades skriva här senast.
Fredag 27 April
Fredagshoppning och jag fick lilla Irma. Det var banträning men för min och Irmas del testade vi bara av några saker och gav oss sedan, någonting står inte rätt till...
Lördag 28 April
Dagen före Allsvenskan som jag åkte med och heja på, så medan laget fixade sina hästar passade jag på att rycka Bellas tjocka man och äntligen blev jag nöjd med den! Resten av kvällen gick åt till att förbereda 1000 saker och hålla i mina kära vänners nerver. :)
Söndag 29 April
Som jag redan sagt var det dags för den andra Allsvenskaomgången så jag och Julia startade dagen lite extra tidigt och red ut en sväng i skogen på våra mysiga skogshästar, det är inte ofta man rider ifrån stallet 7 på morgonen!
Sen vart det en lång tävlingsdag med en massa bra resultat, men tyvärr blir det ingen final den här gången.
Måndag 30 April
Valborg och ridningen var lite tidigare än vanligt, skönt. Bella kändes bättre än vad hon gjorde förra veckan och jag säger bara, galoppen<3
Tisdag 1 Maj
Klubbtävling i dressyr som jag väntar på film och bilder innan jag säger mer :)

RSS 2.0