Föreläsning

Kvällen har spenderats i stallets teorirum där en kvinna från SISU höll en föreläsning om hur vi ska komma åt och hålla kvar våra unga aktiva medlemmar. Bortsett från att det kändes som att man var tillbaka i skolbänken igen var den en givande och intressant kväll och väckte hur många idéer som helst!

På G?

Igår red jag dressyr på Zimona som var uppklädd i den nya utrustningen, urfin va hon! Kände redan från början av passet att Z kändes pigg och fin så när vi senare gjorde lite slutor i skritt, trav och galopp på böjd spår så gick det kanon. Det va riktigt roligt att rida idag, tror vi är på g nu! (TA I TRÄ)

Bästa Z

Hur härligt är det inte när man dundrar fram genom skogen?! Jag tycker iallafall äatt det är en helt otroligt härlig känsla. Jag och Nina var ute och dundra idag och hästarna skötte sig exemplariskt, är så stolt över mitt lilla Z :) Jag stannade kvar en liten stund i stallet och tvättade Zimonas ben och svans + klippte bort hovskägg på frambenen, hann inte med bakbenen så de får vänta tills nästa helg hehe.

Globens shopping

Ett mörkgrönt och ett beiget BR schabrak, beiga BR lindor som matchar båda schabraken, vita lindor från Modern Horse och en varm jacka från HV Polo som kommer värma mig när minusgraderna attackerar. Sen köpte jag också benreflexer och en reflexbrösta. Jag är supernöjd med årets shopping och det enda jag saknade när vi åkte hem var mörkgröna lindor som matchar det mörkgröna schabraket men de får tillkomma till samlingen senare :)

Stockholm Horse Show

Just nu sitter jag tillsammans med Sanna i Globen och tittar på världscupen i dressyr, tänk om man va så duktig! Sen blir det Anexet och shopping...och ännu mera shopping :)


Mälaröarna, Bertie

http://vimeo.com/32520277

Vilka är ni?

Jag har aldrig lagt ut min blogg någonstans och inte heller bett folk att läsa den men ändå har jag några tappra läsare varje dag så nu undrar jag, VILKA ÄR NI? :)


Mera hopp

Ikväll hoppade vi med våran dressyrgrupp och jag hade Zimona, någon som är förvånad? ;D

Vi hoppade en serie på studs, galoppsprång, oxer, studs. I början var Z lite loj och när jag krävde av henne protestera hon lite men sen vart hon supertaggad och det kändes bra, duktig häst!


Gårdagens resultat

Började morgonen med att rida ut på Zimona tillsammans med Nina och Tessa, vi klättrade lite och bara myste, duktiga hästar!




Efter lunch var det klubbtävling i hoppning och jag hade Z. På framridningen kändes Z ganska bra, vi fick inte riktigt den platsen vi behövde men hon höll sig i skinnet så jag va nöjd. Själva banan gick sådär, Zimona hade ingen frammåtbjudning så jag fick jobbajobbajobba men vi gick ändå felfritt och Zimona gjorde inte dumheter vilket gör mig nöjd :)

Efter powervila en timma hemma åkte jag, Nina, Amanda oh Catarina till Mälaröarnas ridsällskap för att rida Stockholmscupen i dressyr. Jag fick rida en väldigt stor men också väldigt söt häst som var tiktigt trevlig i skritten och traven men blev svår i galoppen. Vi kämpade oss igenom programet och slutade på 63,??%, 185p.

Lagmässigt blev det oavgjort och Amanda fick guld!

Söndagens hästiga planer

Idag ska jag:
  • Rida ut och mysa tillsammans med Nina
  • Vara med på klubbtävling i hoppning, 80cm
  • Tävla Stockholmscupen i dressyr borta mot Mälarhöjden

07-18

Just nu är jag i stallet och jobbar vilket jag ska göra heeela dagen. I eftermiddag kommer pappa och Sannas pappa ut och ska få rida privatlektion! Bildbevis kommer!

Uffe undervisar

Nu är jag iväg på en föreläsning där ridlärarnas hopptränare Uffe ska prata om träningen utöver ridningen, hur viktig den är, vad man ska fokusera på osv...
Är redan innan taggad på att börja träna mer igen!

Gårdagens hoppclinic

Jag red som sagt på hoppclinicen tillsammans med Sanna och Nina. Jag red Irma och hon kändes kanon, det är så roligt när hon är "orörd" (hon har vilat några dagar) för då är hon riktigt mjuk och ridbar. Vi hoppade i allafall en serie efter hela medellinjen där vi visade sitsen, eftergifter och hästarnas olika tekniker.
Clinicen var uppskattad och vi hade riktigt roligt! Bästa Irma<3

Hoppclinic

Jag, Sanna och Nina ska rida på hoppclinicen som Ida håller ikväll, lite nervöst men riktigt roligt så hoppas det kommer några och tittar!

Stegringspiruetter...?

Igår kväll red jag och Nina ut igen men i kom inte så långt...fjollhästarna vägrade gå och dom är ju en aningen starkare än oss så efter en hel del stegringspiruetter från Zimonas sida och backande från Crest sida lyckades vi "vinna" lite och vände sedan hemåt igen.
Om hästarna bara kan sköta sig så är det riktigt mysigt ute på kvällen!
Ikväll blir det ingen utritt men imorgon händer någonting betydligt roligare!

Galopp

Igår drog jag och Nina på oss reflexer i massor och skrittade ut i det bäcksvarta mörkret. Hästarna skötte sig exemplariskt (för en gångs skull) och det var faktiskt riktigt mysigt, så mysigt att vi ska ut och mysa ikväll igen :)
Sen var det i allafall galoppclinic vilket var jätteintressant då det var Stella och Rasmus som visades upp och dom är så sjukt olika i både utvecklingsstadie och förutsättningar. Stella är erfaren och välutvecklad men har inte de bästa stegen medan Rasmus är grön men har supersteg, jätteroligt att sitta och jämföra dem i olika moment!

Teorivecka

Idag börjar teoriveckan för alla hästgrupperna, teoriveckan brukar innebära att det inte bli någon ridning, men inte den här gången för ikväll ska jag och Nina skritta ut på våra pärlor, på torsdag är det hyrlektion som vanligt och på söndag är det Sthlmscup i dressyr. Sen kan man alltid hoppas på att Zimona ska ut och gå någon mer gång än ikväll :)
Ikväll är det en dressyrclinic med inriktning galoppfattningar, Sanna och Chrille ska rida och med tanke på hur mycket vi har tränat just galoppfattningar och galoppen den här terminen kommer det nog bli ganska intressant.

HästSöndag

Idag ringde väckarklockan så att jag hann åka ut till stallet och rida ut med Nina. Det blev en äventyrlig ritt med en väldigt glad och övertaggad Zimona, min söthäst :)

Sen var det bara att göra i ordning Stella inför Sthlmscupen. Dagens lag va:
Jag-Stella
Amanda-Kavaljer
Lisa-Crest
Monika-Irma

Framridningen kändes riktigt bra, Stella var pigg och jag kunde verkligen rida utifrån det. Väl i programet fanns känslan kvar och jag är riktigt nöjd. Slutade på 67,24% vilket var den näst högsta procenten och jag fick komentaren:

Trevligt och noggrant ridet på positiv häst som oftast är stadig i formen. Övergångarna kan bli ännu tydligare.

Laget vann och Lisa fick guldet!!!

2011 11 11

Hoppade Zimona och hon kändes pigg och glad, roligt!

Torsdag 10/11

Jag skulle ha fått rida Zimona men lite i sista sekunden kom Chrille på att jag ska ju tävla Stella i Sthlmscupen på söndag och fick därför byta med Sanni.
Vi red för Ida och fokuserad på att ha hästarna långa och låga i ett friskt tempo. Det är roligt att rida dressyr för Ida någon gång ibland och lektionen gick helt okej, däremot är det mycket lättare att hitta ett jämnt stöd med Stella när man rider upp henne mer i formen.
Nu är jag taggad inför söndag!

In the clouds

Om någon vill se några riktigt häftiga fotografier på hästar, titta här:
www.photo.net/photodb/photo?photo_id=5510707

Back on track

Idag fick jag rida min fina Zimona och vi hade cavaletti. Under framridningen kändes Z loj men jag vågade ändå ta mer och mer i henne och det kändes bra. När vi sedan börja med cavalettiövnigen vart det fart på stjärnan, hon älskar verkligen bommar och hinder!

Vi tränade på att reglera längden av hästarnas steg både i skritt och trav på rakt och böjt spår. Zimona kändes mycket bättre än vad hon gjorde senast jag red dressyr på henne så jag är supernöjd :)

Förövrigt vann jag ett marinblått schabrak från Horze igår som passade Zimona perfekt!

SuperStella

Idag var vi iväg till Vällingby med Stella och jag startade LC:1. Framridningen kändes ganska bra, Stella va inte riktigt där jag ville ha henna i bjudningen men allt annat kändes kanon. Väl i programmet blev jag lite passiv men vi fick inga missar och de flesta momenten blev bra.

Chrille va inte så supernöjd med min insatts men det var okej för en debut. Domaren däremot var mer än nöjd, jag fick 65,56 med slutkommentaren:

Trevlig uppvisning på elegant häst som behöver bli starkare för att orka hålla ihop bättre i övergångarna.

Själv är jag helt okej nöjd med ritten men allra bäst var att få komma ut och tävla igen, jag hade glömt hur roligt det är!

Sanna red LB:1 på eftermiddagen och slutade även hon på 65% vilket gav en 7e placering därav Stellas nya smeknamn, SuperStella.

På tävling

Idag är jag iväg och tävlar på Vällingby med Stella, det är min storhästdebut så håll tummarna!

Lördag

Idag har jag jobbat 07-18 men samtidigt startat i både maskeradhoppningen och Stockholmscupen + att jag och Sanna har fixat Stella inför morgondagen.

På maskeradhoppningen var jag och Sanna tomtefruar och hästarna våra renar hehe. Zimona tyckte livet var toppen och jag var på väg av flera gånger men väl i banan kunde vi båda slappna av och vi gick felfritt, min superhäst!<3


På eftermidaggen vat det stockholmscupen i dressyr, alla red finfint och Stella kändes riktigt bra. Gladö vann! och jag fick 64,8 % :)
Laget - Catarina & Pricken

Fredag

Igår fick jag rida min fina Zimona igen, hon skulle få ha lite kul och hoppa. Vi tränade titthinder igen och egentligen hade vi cavaletti men jag och Z fick hoppa några språng upp till 95 just för att Z skulle tycka att det va roligt, vilket jag kan lova att hon tyckte!

Fick veta att jag skulle få hoppa henne på maskeradhoppningen också :)

Sista träningen

Idag var sista träningen inför helgens tävlingar(stockholmscup & lokal) med Stella. Eftersom att vi har tränat väldigt mycket programmoment och hästarna har fått gå ganska hårt så red vi relativt kravlöst. Vi höll hästarna ganska låga i formen och tränade övergångar på serpentiner.

Det hela gick helt okej, det kändes bättre än i måndags men jag saknar ändå den där superkänslan!

Globen

Som varje år ska jag och Sanna på Globen international horse show även i år, vi ska gå på lördagens dressyr vilket är både ponny och häst, roligt!
Sen blev jag tillfrågad av stallet om jag vill följa med på VIP-dag som är hela fredagen med alla andra som jobbar i stallet och självklart vill jag det.
Av någon konstig anledning är jag supertaggad inför årets Globen, måste ha någonting med att jag har pengar att spendera på shopping att göra....hehe.

RSS 2.0