dressyr på melissa

Idag red vi för Nina och jag hade Melissa. Från start när jag tog tyglarna kände jag att M var på sitt mindre sammarbetsvilliga humör men tänkte att nu jävlar. Och det gav resultat, vi tränade mycket galoppfattningar vilket är Melissas svaga punkt men om man bortser från vissa fattningar tycker jag att det gick riktigt bra.



Även om jag var helt slut och knappt orkar gå nu så kändes det ganska bra idag. Nina gav massa beröm och ponnyn kändes kanon vissa stunder :)

svävar på moln

Förra veckan fick jag tillåtelse av Chrille att "smöra" för hennes ersättare Caddo som vi hade idag. Jag skulle alltså smöra mig till att få rida Pandora. Och vet ni vad, jag fick min pärla!

Lektionen var helt underbar och jag var inne i en bubbla av lycka hehe. Vi red lite bågar och böjningar och sedan lite arbetsöppnor. Pandan lyssnade riktigt bra och jag kan inte vara mer nöjd. Det var hur härligt som helst att sitta på min älskling igen.

(För er som inte vet har jag bara ridit Pandora en gång sedan vår sista tävling som var 3 oktober 2010)


Jag och Pandan efter lektionen

Tessa och tessa?


hemlis

Idag har jag varit på ett hemlig uppdrag :)


Jag och Rebell tidigare i veckan

"vilddjuret"

Hoppade Isabella idag. Efter några språng tvärnitar hon på ett hinder och jag flyger av. Sen när jag skulle hämta Bella började det hela...hästen springer runt och leker i hela ridhuset mellan alla hästarna, bockar, slänger sig åt alla håll osv.

Tillslut lyckas vi få tag i vilddjuret och allt flyter på bra tills jag har hoppat klart för dagen.

Jag ger långa fyglar och klapar om Isabella, tror ni inte spännet som håller ihop tyglarna går upp då! Bella märker det och börjar rusa igen, men den här gången med mig på. Folk försöker stoppa henne men hon bara gasar och jag kan inte göra något. Efter en evighet fick Linnea tag på Bella och man kan ju säga att jag verkligen var klar för idag!

Tänk vad mycket "man ska inte..." jag och den där hästen han med på bara en timme!


Tur att man kan skratta åt det hela :)

hästdag

Började dagen med att jag och Izza åkte till Gladö och tittade på personalhoppningen, sedan åkte vi till Hågelby där jag red Rebell och Izza Mistral. Även om det inte gick så bra att rida är Rebell så rolig för han är så lydig och man kan bara leka runt på honom, vilket jag gjorde hehe.

Sen åkte jag tillbaka till Gladö där jag red lektion. Hade Melissa och äntligen gick det bra igen, till och med riktigt bra :)

gårdagen

I går red jag Kavaljer och jag ska visst rida honom terminen ut.

Allsvenskan

Idag drog Allsvenskan i dressyr för hästar igång och jag följde med och hejade. Laget bestod av:

Sanna - Stella
Malin - Zolklara
Natalie - Quickstep

I förklassen red Sanna på 61% och Malin på 63% men i lagklassen vart det betydligt högre procent! Båda Malin och Sanna red på 70% och Natalie på 68, det innebar att laget vann, Malin kom 2a, Sanna kom 3a och Natalie kom 5a.

En grymt lång men och också grymt lyckad dag!


mysdag

Idag har jag varit i stallet ett bra tag och hjälp Sanna förbereda för imorgon då första allsvenskaomgången är. Vi har duschat och knoppat Stella, smort all utrustning och sedan packat en massa saker. Jag passade även på att plocka isär och göra rent Pandroras träns, välbehövt kan jag säga (!)

Nu blir det myskväll och imorgon blir det en lååång tävlingsdag.

Min pärla <3

fredagshoppning

Igår var det hoppning igen och jag hade Irma. Hopn var ganska stel på framridningen men sen när vi kommit igång kändes hon jättebra. Vi fortsatte med att träna på att verkligen rida fram till hindrena, vi red flera olika sträckor och det kändes verkligen jättebra, hur roligt som helst!


dressyr

Vi skulle ha hoppat idag men vi slapp och hade dressyr istället. Jag hade Moonshine och jag måste säga att det gick riktigt bra. Vi tränade på lite delar ut LC:1 och på transportsträckorna red jag lite öppna, M svarade jättebra på det och blev riktigt mjuk i slutet.


Jag och M senast jag red henne, idag gick det betydligt bättre :)

hoppning

Idag stod det hoppning på schemat och jag hade Tessa, inte så konstigt eftersom jag har haft henne på cavalettin och markarbetet.

Vi red samma övning som vi har gjort de senast fredagarna, hoppade alltså på en åtta och tränade på att rida fram till hindrena med hjälp utav galoppbommar. Det gick helt okej idag men jag och Tessa är nog ändå inte riktigt gjorda för varandra.

kyra kyrklund


Idag åkte några från Gladö till Täby Ryttarcenter för att titta på en clinic med Kyra Kyrklund. Clinicen var arrangerad utav Leksand och medverkade gjorde Team Leksand: Kristian von Krusenstierna (dressyr) Magnus Gällerdal (fälttävlan) och Ann-Sofie Oscarsson(hoppning).

Clinicen var jättebra och väldigt inspirerande. Jag är helt såld på en av hästarna som Kristian von Krusenstierna red, hästen heter Charleston och är efter Briar.


Nu är jag supertaggad på att träna dressyr men vi ska hoppa hela veckan bara för det.

fredagshoppning

Igår hade vi cavaletti, vi red samma övning som förra veckan fast endast med bommar. Jag hade Afrodite och under framridningen kändes hon riktigt bra men under själva övningen orkade varken hon eller jag riktigt hålla ihop det.

Skönt att ha en positiv lektion iallfall :)

happy face...not

Idag red Jag Melissa igen och det finns inte mycket mer att säga om saken.

gårdagens lektion

I går red jag Tessa igen och vi hade cavaletti som förra veckan men idag låg det fyra galoppbommar på en volt.
Vi skritta, travade och galopperade på volten med fokus på att ha hästarna riktigt böjda och ställda. Tessa var ganska stel men mjuknade ganska bra.

Det kändes bättre den här gången än förra veckan så det är alltid något.

hågelbybesök

Idag följde jag och Sanna med Izza till Rebell. Fixade honom och gick upp till Botkyrka, vi trodde ridhuset var ledigt men istället hade deras ponnylag programträning. Tittade på sista delan utav träningen och sen kunde Izza rida. Blev sjukt sugen av att se så många rida riktig dressyr idag så nu är jag taggad!

på bättre humör

Gårdagens inlägg speglade hur glad jag var haha.

Men idag är det bättre och vi har haft vår fredagshoppning nu på dagen. Jag hoppade Isabella, den nya lilla hästen. Förutom att hon dyker ganska mycket med huvudet så kändes det riktigt bra, hon är både ursnäll och mysig :)

Övningen:

Vi rullade på genom att hela tiden rida snett igenom och slutade inte fören Ida var nöjd. Det skulle vara två galoppsprång mellan hinder och bom både före och efter hindrena.

torsdag

Idag red jag Melissa.

Idag jobbade jag.

melissa

Igår red jag assistentridning på Melissa. I början kändes dety helt okej, likte styv men fortfarande mjuk och så som man vill ha henne. Men sen när vi skulle galoppera i Melissas svåra varv satt vi på en graman för att hon inte skulle dra iväg som hon gjorde när jag provade en fattning.

Det va tur att jag hade gramanen att ta till med sen när jag behövde för när vi gjorde en skritt/trav och skritt/galoppövning fick den lilla hästen väldiga åsikter. Men utöver det är jag nöjd :)

sitsträning

Idag åkte jag, Izza och Sanna till Rebell för att jag och Sanna skulle få träna lite sits på den minst sagt skumpiga pollen.

Izza longerade Rebban utan sidbyglar och utan tyglar så att vi verlkigen skulle fokusera på endast sitsen. Men riktigt så blev det inte. Rebell bralla lite med Sanna och sen när jag skulle rida både bocka och sparka han bakut med mig samtidigt, jag höll på att flyga men lyckades krama mig fast runt halsen haha.

Söthästen va pigg och busig men lite lyckades vi ändå träna på att sitta och vi ska göra det igen, nu jäklar ska vi lära oss sitta!


Jag och Rebell för någon månad sedan

RSS 2.0