lektion

Idag red jag Tessa och vi hade bommar. Vi värmde upp genom att trava över en bom, sakta av till skritt ett par steg för att sedan trava över nästa bom, vi rullade även runt i trav på volterna och tog bommarna på vägen. Själva övningen gick sedan ut på att galoppera runt fyrkanten över bommarna och få in så många galoppsprång som möjligt.

Det gick inte så bra idag, brukar inte rida Tessa och jag hade svårt för att hålla igång henne i galoppen. Kändes iallafall som att jag fick fick henne längre i formen så det är alltid något.

stockholmscup mot Botkyrka

Efter matchen på Hufvudsta åkte jag och Nina snabbt hem till Gladö där vi red hoppning mot Botkyrka. Laguppställningen var:

Jag - Irma
Nina - Pricken
Stina - Atlanta
Morgan - Philona

Red fram lite kort som vanligt och hoppade sedan fram, Irma slängde sig undan hindret men hoppade det sen, knäpphäst. När det var dags för alla att hoppa banan visade det sig att det inte riktigt var vår dag idag, Atlanta var stissig men gick felfritt, Philona vägrade tyvärr ut sig på 4an och Pricken sprang förbi ett hinder. Jag startade sist och Irma var jättepigg men det var bara roligt och vi gick felfritt.

Bortalaget fick 12 fel men pga uteslutningen fick vi fler och Botkyrka vann. Stina fick silvret och deras ända felfria, Pricken fick guldet.




Filmen är på både mig och Nina, hon först och jag efter.

Stockholmscup mot Hufvudsta

Idag ställde jag klockan för att åka på bortamatch i dressyren, mot Hufvudsta. Dom hade väldigt trevliga men ganska speciella hästar och jag fick rida en liten häst som heter Bianca. Hon såg ganska okomplicerad ut men var ganska svår, blev lätt spänd och springig.

Framridningen kändes riktigt bra, kunde glassa runt ganska mycket och rida med bara skänklarna och sätet. När det var dags för mig att starta blev Bianca tyvärr ganska spänd och därmed lite springig. Annars var hon jätterolig!



Vi tog oss genom programet och jag är ändå nöjd, fick 58,96 och slutkommentaren blev:

Lite varierande ritt på häst som blir spänd och inte riktigt slappnar av, blir spänd i formen! Små volter i galopp, gör dem rundare.

hjälmarna

Jag lovad som sagt en bild på både hjälmarna och Princen tills idag men det får duga med hjälmarna.

Skillnaden är helt sjuk med tanke på att det är samma märke, samma modell, (va) samma färg och samma storlek.


fredagshoppning

Idag hoppade jag Irma eftersom jag ska tävla henne på söndagens Stockholmscup. Vi värme upp genom att trava och galoppera över bommarna på voldspåret för att sedan gå över till att travhoppa det ensamma hindret på raksträckan några gånger.

Sen hoppade vi raksträckan som var uppbyggd i en kombination med bestämda antal språng. Vi tranade mycket på att räta upp oss själva och kunna hålla tillbaka hästarna när hindrena höjdes. Vi hoppade även oxern både enskillt och i en båge som ni ser på bilden.

Det var jättekul att hoppa lite högre igen och Irma kändes jättebra hela lektionen. Nu TAGGAR vi till söndag!

Francois le Petit Prince

Idag hade jag äran att rida Francois le Petit Prince eller Princen som han kallas. Det var hans första lektion på Gladö och första halvtimmen var det full fart genom hela ridhuset. Jag kunde verkligen inte bromsa hur gärna jag än ville, haha.

Sen skulle vi rida hästarna efter långsidorna men böjda med fokus på bakdelens böjning. Då satt jag mig ner och verkligen red, vilket gav resultat. Helt plötsligt blev hästen riktigt rolig att rida och jag kunde reglera tempot, böjningen och formen.

Invigde min nya hjälm gjorde jag också. Måste ta kort på hjälmarna brevid varandra i samma ljus för det ser sjukt roligt ut!

Så nu LOVAR jag att lägga upp bild på Princen och hjälmarna imorgon!

nu ska jag bli fin igen


Gissa vem som har en ny hjälm?!

Jag!!!

Det är en sån som jag redan har, champion showring de luxe i färgen marinblå. Min tidagare är supersliten, stinker och har nu färgen grå. Den är helt enkelt väldigt välanvänd och kanske lite misskött...



Jämför hjälmen och kavajen i färg haha

two years without you



Jag saknar dig Blue Eyed Iomi <3


massa korta inlägg

Det va jätteskönt att åka till stallet en stund, fick frisk luft och rörde lite på mig samt träffade folk. Haha låter som jag har legat hemma i veckor fast det bara är en dag.

rastlös

Jag är riktigt dålig på att vara sjuk, jag blir rastlös så himla fort.

Jag har avbokat min lektion ikväll men tar med mig Milton ut så tittar vi på lektionen istället :)

sjukis

Spydde i natt och har feber idag, ingen skola och ingen ridning heller. Men kanske tar mig ut för att titta, får se hur det känns.

all day long

Har jobbat hela dagen idag, 07-18. Tiden går väldigt fort och man hinner knappt med allt på de ynka 11 tmmarna.

Jag hade knattaprivatlektion och red Crest en stund samt att det var ponnycup dressyr mot Lidingö som Gladö vann annars har dagen rullat på som vanligt.

Nu ska jag mysa med mina redovisning och beskattningsböcker...

fredagshoppning

Igår hade vi cavaletti och jag red Rasmus. Vi gjorde inget superavancerat utan rullade på i en 8a med bommar på varje volt samtidigt som vi tränade på tempo och galoppkvalité.

Rasmus är rolig men kräver väldigt mycket ridning fast han är så liten, hade lite problem med att få en ordäntlig galopp på han men mot slutet kändes det bra och jag är nöjd.

strömsholm

Idag var jag och massa andra som sagt på Strömsholms öppet hus.

Vi fick mycket information om själva stället med deras ridskola och olika utbildningar. Man kan bla. gå gymnasiet, folkhögskolan, hippologprogramet, islandshästutbildning och galopputbildning, allting med olika vidarinriktningar.

Efter en presentation om alla utbildningar tittade vi på en uppvisning/clinic där elever och lärare visade upp alla de olika ridområderna.


Elever fån olika inriktningar hade en mini-tävling

Clinic med Jens Fredricson som pratade oh hoppade samtidigt, imponerande!

Massa fina dressyrvisningar

Islänningarna

Galopphästar

Till sist fick vi en rundvandring i alla stallen och ridhusen, hur fint som helst va det.
Nu är jag hur sugen som helst på att gå om gymnasiet och gå på Strömsholm, att man inte tänkte på det för tre år sedan!



Bilderna är alla Annelies

strömsholm

Nu är jag och massa Gladöfolk påväg till Strömsholm! berättar mer när jag är hemma igen.

till salu

Om någon är intresserad är biljetterna till Göteborg Horse Show till salu!

lektion

Idag var jag lite inställd på att rida Melissa men bara för det vart det inte så, i stället fick jag Moon Shine.

Tränade på att svänga hästarna mycket samt att rida dem böjda på rakt spår, inte öppna eller sluta utan böjda. Kändes inte så bra idag men med tanke på att jag i princip aldrig rider Måna så får jag väl säga att det gick helt okej.

göteborg horse show

Idag när jag kom hem hade det kommit två biljetter till Göteborg horse show till mig. Jag var nämligen med i en tävling förrut som jag vann.

Så på torsdag kanske jag och Izza ar en snabbis till Götet.

Om jag minns rätt gick tävlingen ut på att man skulle skicka in en tävlingbild på sig själv, jag skickade in den här:


varning!

Det är sjukt halt ute idag!!

Det första jag gör utanför dörren är att ramla ihop i en hög, det är då man kryper hem och gömmer sig.



assridning

Idag fick jag hoppa in i "tantgruppen" för att rida assistentridning. Jag fick den ända ponnyn som gick med, Melissa.

Vi red fram väldigt självständigt och jag och Melissa hittade varandra bra från början. Det som va är lite klurigt är vänstergaloppen då den lilla ponnyn tror att hon är islandshäst hehe. Men fick lite revanch då hon va jättefin och lätt i handen i andra varvet.

Dagen övning var att rida öppna på ena långsidan i skritt och sedan trav. Melissa bara dansade fram så jag gjorde det på båda långsidorna för att slippa så mycket transportsträcka. Det va jätteroligt att rida idag, M va så fin :)

En bild på två muppar:


alla<3dag

Igår var det kärlekens dag och jag gav min lilla älskling några extra äpplen. Men förutom det red jag lektion också, hade Rasmus och vi fokuserade på att böja hästarna. Gick ganska bra, ibland vart han för okänslig och ibland för känslig men börjar ändå hitta hur jag ska rida honom nu, roligt :)

Om en timme åker jag ut till stallet och rider med tanterna, assridning!

ponnyhäst

Idag jobbade jag tillsammans med Patricia, 07-18. Känns som det enda jag gjorde hela dagen var att hjälpa barn och deras förvirrade föräldrar och jagat hästar som smitit ur hagarna. Men förutom det var det ju allt det vanliga och så fick jag rida en utav de nya hästarna, Isabell. Hon är bara 6 år men kändes jättestadig och snäll, en rikig ponnyhäst då hon har nordsvensk i sig och bara är 160cm hög. Är redan sugen på att rida henne igen :)

fredagshoppning

Idag red jag och Izabelle (som red istället för Sanna) och vi red i ponnygruppen för att hinna till en middag sen.

Alla red barbacka och jag hade Afrodite. Vi red fram utan händer och hoppade alla hinder utan händer. Jag och Izza skrattade oss genom hela lektionen och måste säga att samtidigt som vi tränar balans så har vi riktigt kul!

lektion

Idag red jag Melissa igen, roligt att få rida samma häst några gånger.

Idag låg fokus på att böja igenom hästarna och vi började lektionen med att rida 90 graderssvängar i hela ridhuset, Melissa lyssnade bra på dem och blev mjuk och följbar. Men när vi började trava och galoppera fram tyckte den lilla pollen att taket var mycket finare att titta på.

Väl tills vi skulle börja med övningen hade Melissa kommit igång och började bli fin igen. Vi slickade hörnen och böjde hästarna samt att vi böjde dem mitt på långsidora. Den här övningen fungerade jättebra på Melissa och hon vart urfin, är jättenöjd!

Föresten har två nya hästar kommit till stallet, Prinsen och Isabell "bella" + att det är supersnöstorm.
Jag och Pandora förra året (tokhästen ville leka utan mig på ryggen, därför sitter jag som jag gör.)


jaga hjälm

När jag äntligen lyckas dra med mamma ut till Lyckås och vi lyckades komma innan stängning (10 min innan) så har dom inte rätt storlek på den hjälmen jag vill ha.

Nu är den i allafall beställd och jag lär ha en ny hjälm om 1,5 vecka :)

stockholmscupen i hoppning

Det var match i lördags som jag inte har berättat om. Vi var på Mälarhöjden och laget var jag, Nina, Annelie och Stina. Jag red en verkligen urgullig häst som hette Leonardo, han var ganska knepig ridmässigt men jag tycker att vi hittade varann ganska bra på banan och vi vart felfria.

Tyvärr förlorade vi även denna match då hemmalaget var helt felfria och Annelie fick 4 fel.


lektion

Idag red jag Stella och var tvungen att rida barbacka för stackaren har skav. Vi fokuserade mycket på att böja igenom hela hästarna genom att göra bågar och mindre volter. Kändes inge vidare idag, som vanligt...

stockholmscupen i dressyr

Idag var det hemmamatch mot Botkyrka och jag red Irma. På framridningen kändes det okej, var tvungen att ta av sporrarna då hon bara stressad men sen hittade vi varandra ganska bra. Jag var första start och när alla andra gick ut ur ridhuset blev Irma bara stressad och spänd, hon ville helt enkelt inte vara själv. Men jag är ändå ganska nöjd med tanke på att det var Irmas första program.

 Malin fick guld och vi vann!


Söthästen


förra helgen

Här kommer en film på mig och Ravell på Hufvudsta från förra helgen:


jobb

I morse jobbade jag 07-13, allt gick väldigt fort och enkelt idag vilken är jätteskönt. Fick också ett samtal om att jag ska rida Stockholmscupen i dressyr i morgon. Eva kan inte rida och hon skulle ha haft Kavaljer, har aldrig ridit honom så det kändes lite sådär så nu är det fixat att jag ska ha Irma i stället, spännande :)

Men ikväll är det först SthlmCupen i hoppning!

fredagshoppning

Idag hade vi cavaletti och vi hade hela långsidan fylld utav bommar och småhinder, sen hade vi tre travbommar på en förminskad mittvolt också.

Jag hade Bozo och vi spenderade i princip hela lektionen till att hoppa långsidan. Som vanligt, utan händer, med jockeyläder, utan stidbyglar, med händerna för ögonen, men händerna på huvudet eller ut i luften, vi hoppade alltså på många olika sätt idag. Allt för att träna på sits och balans men på ett mycket roligare sätt :)

lektion och kvällsassistent

Idag började jag med att missa två bussar till stallet men som tur var va jag ute i god tid. Sen fick jag reda på att jag skulle rida Melissa, laddade upp och tänkte att nu ska jag verkligen inte ge mig då det inte gått så bra senaste gångerna med henne.

Det visade sig fungera ganska bra då hela lektionen gick riktigt bra. Jag tänkte konstant på att vara snabb i Mhanden och försöka vara mjuk samtidigt. Vi tränade på galopp och gjorde lite liknande enkla byten på serpentiner. Melissa blev bara stressad av skritten så vi travade mellan galoppfattningarna och med det gick det bra. Det var riktigt kul att få känna att det kan fungera ibland också.

Jobbade i stallet resten av kvällen och jag måste säga att jag blir riktigt imponerad när barnen lyckas lägga täckena ut och in på hästarna. Täcket är men inne sidan utåt, spännena på fel sida och bogspännena går knappt att komma åt, starkt jobbat!

lektion

Igår red jag Rasmus och vi tränade på att lägga över mankammen på olika sidor fram och tillbaka. Det var ganska svårt med honom eftersom han gärna trycker ihop sig själv i stället för att länga ut och slappna av. Men för övrigt kändes det mycket bättre än senast jag red honom, han är faktiskt rolig Annelie ;)

RSS 2.0