fredags(söndags)hoppning

Vi hade fredagshoppningen nu ikväll och jag red Stella. Vi tränade på en hel del konstiga svängar men också bara lättare avståndssträckor. Stella hoppar igenom hindrena istället för över dem men förutom det kändes det helt okej. Det blev tre avrammlingar och det hela avslutades med tårta då Ida, våran ridlärare fyller år idag.


stockholmscupen på hufvudsta

Idag var det bortamatch mot Hufvudsta och de som red var jag, Nina, Annelie och Stina. Hästen jag red heter Ravell och var väldigt het på hindrena. Under själva framridningen kändes det jättebra men när vi börja hoppa märkte jag att han verkligen drog iväg, fick tyvärr 8 fel också, rivningar.

Vi har inget flyt alls nu längre, laget förlorade nämligen, igen...men Nina fick iallafall guldet, grattis!



no horses tonight

Kvällens ridning är flyttad till på söndag, ganska skönt faktiskt :)

lektion

Idag har jag ridit igen och den här gången blev det Afrodite. Vi fokuserar fortfarande på samlad och bra galopp och gjorde därför samma övning som i måndags. Förutom att Afrodite har jättelätt för att bryta av till trav(det är så fast man driver osv.) så tycker jag att det gick riktigt bra.

Jag behövde en sådan här lektion då jag fick åka med lite och känna mig duktig, hihi :)



Sanna och Afrodite

extrajobb

Just nu är jag i stallet och jobbar, 07-11, bra med lite extrapengar. Sen blir det att åka till Myntkabinettet med skolan!


lektion

Idag red jag en häst som heter Quinteros, har bara hoppat honom en gång innan så det var kul. Vi skulle träna på galoppfattningar och samlad galopp och gjorde en övning då man skulle rida väldigt nogrannt genom galva ridhuset och då alltså två hörn.

I början visste jag inte riktigt hur jag skulle rida honom men efter ett tag gick det ganska bra. Jag höll på att åka av också, en häst fattade galopp framför mig och Q gjorde något bockaktigt uppåtsprång. som tur var knep jag mig fast med benen och landade bara framför sadeln, tokhäst :)


stockholmscup dressyr

Mockade först på morgonen innan Malin hämtade upp mig. Det var bortamatch mot Haningebyggden och vi coachade ponnylaget, alla jobbade riktigt bra och dom vann, grattis!

Sen var det dags för oss och dom som red var jag, Malin, Monica och Eva. Jag red en häst som heter Svarte Petter, han har kallblod i sig och var ganska klurig. Vi hittade aldrig varandra men det var bara att göra det bästa utav situationen, fick ändå helt okej poäng. Eva fick guld och mellan lagen blev det oavgjort!



Bild lånad från Blåkulla ridskolas hemsida

darma

Det hände en sak som jag inte skrev någonting om igår. När jag jobbade kom Darma tillbaka in till stallet mitt i en lektion, hon kunde knappt gå och bara stapplade fram, hon skakade också rejält. Ryttaren berättade att dom hade travat och från ingenting knäckte det till och hon blev blockhalt. Vi kylde benet men ingenting hände. Jag hade jobbat klart så efter ett tag åkte jag hem.

Idag fick jag höra att dom åkte in med Darma till kliniken(Stav) och det visade sig att hon hade en spricka genom hela benet. För att lyckas återhämta sig från en sådan skada krävs 8 månaders boxvila osv. Eftersom Darma hade riktigt ont och knappt kunde gå så bestämde de sig för att låta henne somna in vilket är helt rätt även om det är svårt.



Tack Darma för alla åren, dressyrkadriljen, tomtehoppningen, Stockholmscupen och allt annat. Vila i frid.


fredagshoppning

Idag hoppade jag Stella och vi hoppade samma bana som vi har i Stockholmscupen. Först red vi på en ganska låg höjd och då skulle vi ge varandra positiv feedback vilket var en riktigt bra övning då man måste titta och tänka även om man inte rider. Sen red alla en gång till men på lite högre höjder. Några språng blev bra och några inte, det var väldigt blandat idag och över lag tycker jag inte att det kändes så bra.


lektion

Idag red jag Melissa igen och ingenting fungerade, slutade med att vi satt på graman vilket gjorde att jag iallafall kunde rida med alla andra. Nu låter det som att jag bara kan rida med graman men så är det inte, det är bara så att en hjälptygel behövs ibland och gramanen är bra då eftersom man ställer in allt själv, alltså hur pass mycket den ska hjälpa och från vilket håll den ska vara riktad samt att lika fort som jag tar den kan jag lätta på den, alltså behöver man inte rida med den hela tiden bara för att den sitter där.

Nu blev det här en gramanuppsats, jag har jobbat hela kvällen, jag ät trött. Godnatt!

22

Hade rekord på unika besökare igår, 22 st, det är inte så många men roligt ändå :)

det känns så väldigt avlägset



Jag saknar sommaren och den härliga ponnytiden


lektion

Idag fick jag rida Zowie vilket jag inte har gjort på ett bra tag. Senast jag red henne var det inte roligt och det var inte så roligt idag heller. Z får för sig att springa, hoppa och dyka med huvudet vilket bara är jobbigt. Det är så synd för egentligen är hon jätterolig.



Jag och Zowie när vi skrittade på lovet.

SthlmCup hopp

Idag var det ju då Stockholmscup i hoppning och laget var:

Jag - Irma
Nina - Tessa
Annelie - Atlanta
Morgan - Philona

Jag startade sist och alla andra hade ett eller flera fel så jag hade inte så mycket press på mig. Irma var väldigt osäker på vissa hinder men för övrigt kändes hon kanon. Fick övertala henne några gånger men vi gick runt felfritt!

Tyresö fick inte lika många fel och därav vann dom. Dom fick guld och jag fick silver.


mockhelg

I morse gick jag upp och åkte till stallet för att mocka lite, om en timme ska jag tillbaka för det är SthlmCup mot Tyresö. TAGGA!

fredagshoppning



Idag var det hoppning och vi skulle hoppa dom hästarna vi ska ha på SthlmCupen. Jag ska rida Irma, jag har inte ridit henne på evigheter så det  ska bli roligt.

Idag tränade vi lydnad och flyt genom att först hoppa studs på serpentiner och sedan hoppa en bana med svängar. Irma kändes lite osäker på hindrena och jag kände mig lite vilse men vi hittade varandra i slutet av lektionen och förutom det kändes det bra.

Är TAGGAD till söndag!

lektion

Idag var det lektion igen och jag red Melissa, jättekul att få henne på lektion!(det va evigheter sedan). I början var Melissa fin men efter ett tag vet jag inte vad hon fick för sig, hon bara bråka, drog och var jättestyv. Tillslut slutade jag rida med de andra och red ett tag på en egen volt, svängde i olika former hela tiden och gjorde massa övergångar mellan skritt och trav. Det gav resultat och vi var på samma planet igen, jag kunde gå tillbaka till de andra och fortsätta/avsluta lektionen.


Jag och Melissa på sommarkursen 2010

Det var alltså väldigt svängigt idag men ändå roligt :)

jag har glömt att berätta

jag har glömt att berätta att i helgen är det Stockholmscup i både dressyr och hoppning. Jag ska vara med på hoppningen som är hemma.

lektion

Idag var det lektion och jag hade Rasmus. Vi gjorde ingenting speciellt, red lite sidförande och kände på hästarna, kändes riktigt bra i slutet.

Det va invägning idag också, finns inget värre!

ponnyakuten


Jag tittade på Ponnyakuten förra året och tyckte det var riktigt bra och nu börjar en ny sesong av det, har precis tittat på första avsnitten som bara var en flashback, tråkigt. Så nu får man vänta en vecka till på att det verkligen ska börja.

För er som inte vet är Ponnyakuten ett program där man följer barn som tagit med sina ponnys till ridläger hos Tobbe Larsson. Alla har ett problem så som lastningssvårigheter, skyggning osv, det är meningen att de ska få hjälp med sina problem under ridlägret.


fredagshoppning

Igår började terminen igen och det var fredagshoppning. Vi hade cavaletti och jag red Afrodite, det kändes som en fortsättning på hoppkursen så det va kul.

Vi reänade på lydnad genom att varieria trav- och galoppbommar på raksträckor, först kunde vi komma in på travbommar och gå ut över galoppbommar eller tvärtom. Det var väldigt givande då hästarna verkligen var tvungna att lyssna medan vi behövde vara bestämda.

Afrodite lyssnade jättebra och nu är min träningsverk värre än någonsin!

SthlmCup

Direkt efter hoppkursen åkte jag, Nina, Sofie och Morgan iväg till Botkyrka på SthlmCup i hoppning. Vi fick rundvandring och började sedan titta när hemmalaget red, dom  slutade på 4 fel.

När det var dags för oss fick jag rida Don Pedro, en 21årig föredetta hopphäst. Han kunde hoppa väldigt konstigt över hindrena och krävde att man följde med. Jag tyckte han var ganska tjavsig med huvudet och munnen under framridningen men själva hoppningen var rolig och gick jättebra, jag blev felfri.



Nina blev också felfri men Sofie fick 8 fel och Morgan 12 så laget förlorade och jag fick Silver. 


Hoppkurs

Idag gick jag upp tidigt för att åka till hoppkursen som vi flyttade till förmiddagen för att vi senare skulle hinna till en SthlmCup.

Första passet red jag Afrodite och vi hade markarbete/småhopp:

Vi red två olika övningar, först den blåa och sen den röda. Det var väldigt mycket fokus på bra vägar, yttersidan och att bibehålla en bra galopp. Den röda övningen var ganska svår då det blir väldigt trångt i vårt lilla ridhus men man rullade på tills Ida sa stopp så man hann komma in i det.

Afrodite kändes bra förutom att hon har allmänt svårt för att galoppera samlat, vi avslutade med att hoppa raksträck med lite mer höjd.
 
Det andra passet red jag Tjavs och vi hoppade "huset" på massa olika sätt. Det kändes ännu bättre än igår och Tjavs kom verkligen igång från början, vissa saker var ganska svåra men idag kändes det ganska enkelt och det bara flöt på. Sista banan låg på 90cm och det kändes kanon!

Hoppkursen var bara i två dagar men imorrn börjar terminen och det är fredagshoppning :)

Hoppkurs

Idag var första dagen på hoppkursen och jag rider Tjavs och Afrodite, har två för att de är hästar som inte ska hoppa två gånger om dagen.

Vi började med ett markbomspass då jag red Afrodite, jag tänkte rita upp allt men har redan glömt hälften. Vi tränade iallafall på lydnad och snabbhet. Afrodite lyssnade jättebra och efter ett tag blev hon riktigt fin och avslappnad, kunde göra lite skänkelvikningar, halter osv som bara flöt på.

Senare hoppade vi och jag hade ju Tjavs då:

Vi började med att rulla på i studsen för att sedan ta studsen med oxern efter. Som fortsättning tog vi studsen, oxern, räcket, studsen och rullade på så och till sist red vi ensamhindret, räcket, oxern och rullade på så. Vi tränade på rythm och att låta hästarna gå och jobba själva. Tjavs kom igång riktigt bra efter ett tag och jag blev påmind om hur rolig han är :)

Måste bara berätta att jag jobbade i morse också så jag var i stallet i över 12 timmar. JAG ÄR TRÖTT.

Årsresumé 2010


Januari
Den här månaden började mitt i jullovet vilket innebär kurser. Jag red en dressyrkurs på Pandora som inte alls var så lyckad, kommer ihåg att vi bara motarbetade varann. Sen red jag en hoppkurs på Tjavs som gick jättebra, jag blev påmind om hur rolig han är att hoppa. Det var också i Januari som Cefalon insjuknade fort och avled, det var en måndagkväll och vi red medan lastbilen kom och hämtade Ceffe, hemskt. Resten av månaden red jag Pandora nästan på varje lektion.


Februari
Jag red på Solna Ridklubb med skolan, fick rida en riktigt stor häst som var ganska rolig. Det var ett år sedan min fina Iomi fick somna in, saknar honom fortfarande. Jag och Sanna följde med Therese och lämnade Alexa hos en haflingeruppfödare där hon ska få bli avelsto, hoppas på ett föl till våren nu! Det bästa den här månaden var ändå att Chrille kom tillbaka.


Mars
Jag red en privatlektion på Pandora som gick riktigt bra. Eftersom Chrille var tillbaka red vi för henne och hon blandade runt massor bland hästarna, alltså red jag knappt Pandora något. Det var klubbtävling i hoppning med stilbedömmning, jag red Bozo och kom 2a fast det att vi verkligen inte fungerar tillsammans.


April
Mycket fokus på tävling då sesongen skulle börja. Det var klubbtävling i dressyr och jag och Pandora kom 4a, alltså gick det ganska bra. Det var även programträning och tillslut första omgången av Allsvenskan div 3. Det gick på Hufvudsta och jag och Pandora red på 61% i båda programmen, jag var överlycklig eftersom det var första gången vi red godkänt lokalt.


Maj
Startade bloggen. Här var det också mycket tävlingsfokus. Jag följde med Ida på en tävling för att ta hand om Opal, något jag och Sanna gjorde mycket året innan. Jag och Sanna fick rida på ponnyteorin ryttarens hjälper, jag red Melissa, något jag gjort en del under lektionerna. Den här månaden var det också programträning vilket gick ännu bättre den här gången. Jag fick veta att jag skulle få starta Tjavs i HoppAllsvenskan div 3 omg 3, jag var hur glad som helst eftersom jag aldrig fått hoppa lokalt innan(något jag velat). Till sist hade vi dressyrAllsvenskan omg 2 på hemmaplan. Det var en hel del hemmaekipage med och jag var även med i laget. I förklassen red jag på 60%(tror jag) och i lagklassen 65%(!!) Jag och Pandora blev placerade som delad 5a.


Juni
Här var det dags för mig och Tjavs att tävla. Jag var supertaggad fast att jag åkte av sista träningen innan tävlingen. Det är supersmidigt att tävla på Sundby eftersom vi har skrittavstånd. Det var dövarmt och fanns ingen skugga så vi svettades hela dagen haha. Jag startade först i förklassen (80+5) där vi vägrade ut oss på andra hindret. Gjorde en omstart och lyckades komma över hela banan förutom de två sista hindrena. Jag var med i laget och i lagklassen som var samma höjd vägrade vi ut oss på andra hindret igen. Minns känslan av att Tjavs ville ingenstans förutom ut från ridhuset, så fort vi skulle ta ett språng från dörren bet han tag i bettet och drog åt andra hållet. Men de sprången vi fick var härliga och jag var glad ändå för det var grymt kul. Senare i Juni var det både dressyrkurs och hoppkurs, jag hade Melissa i dressyren och Stella på hoppningen. Melissam bråkade jag med i två dagar men sista dagen gick hon jättebra. Hästarna reds till sommarbetet.


Juli
I Juli hände det inte så mycket eftersom att hästarna var på bete. Jag hälsade på några gånger och vattnade dem några gånger annars var det inte mycket mer.


Augusti
Hästarna togs hem och sattes igång. ElPaso var halt och jag följde med till kliniken med honom, stod i röntgen en evighet för att de skulle ha en massa specialbilder. Jag och Pandora började verkligen hitta DET och ridningen flöt på bra.


September
Vi hade hoppAllsvenskan div2 omg 1 på Gladö och jag var funktionär hela dagen, stod på banan som målflagger/hinderbyggare. Gladö kom 2a! Nu när tävlingarna började rulla igång hade vi programridning igen vilket gick väldigt bra. Sen började dressyrAllsvenskan som var första omgången på Mälaröarna. Kommer ihåg att framridningen var minimal men annars var det en bra tävlingsplats, Pandora var för första gången tittig och rädd för dommarbordet så tyvärr fick jag inte så bra procent. Laget kom i mitten och både Amanda och Izza blev placerade. Sista September fyllde jag 18!


Oktober
Omg 2 gick på Nynäshamn och här hade de en enorm framridning vilket var jätteskönt. Pandora kändes okomplicerad och jättefin. I förklassen fick jag 63%, två ekipage ifrån placering och i lagklassen fick jag bara 57% (dommarn var väldigt inställd på kraftiga hästar med hög form). Det gick inte så bra för laget och vi gick tyvärr inte vidare till final. Det här var alltså min och Pandoras sista tävling tillsammans och min sista ponnytävling nånsin.
Stockholmscupen rulla igång och vi är med i både hopp och dressyr med både ponny och häst. Jag är med i båda hopplagen och hade Irma första matchen, vi fick 4 fel och laget vann. Jag börja rida en ny häst som heter Zowie men red inte Pandora en enda lektion efter tävlingen.


November
Det var flera SthlmCuper med olika resultat, jag hoppade Darma och hade Stella i dressyren där jag har fått höga %, roligt! Jag fick i födelsedagspresent av min pojkväns föräldrar att vi skulle rida islandshästar så det gjorde vi och jag red en ursöt liten vit. Förutom det här så jobbade jag mycket i stallet. Till sist var det Stockholm International Horse Show och jag och Sanna gick på Lördagförmiddagen och endast bestod utav dressyr, resten av dagen spenderades i Anexet där jag köpte lite allt möjligt. Red aldrig Pandora.


December
Fortsatt med att jobba ganska mycket i stallet, jobbade julaftonkväll, mys. Var med på SthlmCupen, jag red Atlanta vilket gick bra. Red även privatlektion på Stella för Caddo, det gick sjukt bra och har aldrig haft den känslan på henne förut. Jag, Sanna, Izza och Amanda red en kadrilj på luciashowen. Fick aldrig rida Pandora på lektion men i mellandagarna var det assistentridning och vi fick välja hästar, jag red Pandora och  det var en dröm!

mys i skogen

Idag åkte jag till stallet och mötte en massa folk som skulle skritta. Jag och Amanda bestämde oss för att rida själva, mycket mysigare. Jag red Zowie och Amanda Bozo, vi red Sundbyslingan och hästarna skötte sig kanon förutom när Zowie slänger sig åt andra hållet pga absolut ingenting haha. Det va ganska kallt, men mysigt!


Amanda och Bozo


film

Här kommer lite film från när jag och Amanda red privatlektionen, tyvärr var det bara framridningen som kom med.


jobbat

Jag jobbade i stället för Malin idag, det va bara 7-11 så det va skönt. Jobbade med Sanna och vi gjorde allt det vanliga. Precis innan vi skulle rida Quinteros och leda Crest ringer någon och säger att vi har en häst på vägen, men när vi går ut och tittar så är alla i sina hagar som tur va.

Jag har jullov men ändå måste jag skriva en uppsats nu...

RSS 2.0