Färjestads Ridklubb

Tänkte att jag skulle berätta lite om ridskolan jag rider på. Färjestads Ridklubb ligger alltså i Karlstad och alldeles intill travbanan, veterinären och hästkliniken. Ridskolan består utan fyra ganska små stall varav två är för privathästar, ett ridhus och två utebanor. Över lag är Färjestad ganska likt Gladö och jag tror nog att det är därför jag känner mig ganska hemma där. Färjestad har inte lika många lektionshästar som Gladö men däremot har dom ett helt stall fullt av små, söta shettisar!

När jag från början ringde ridskolan och pratade med dem blev jag erbjuden att rida i assistentgruppen, en ridgrupp som jobbar av sin ridning i form av att vara helgassistenter. Detta passar mig perfekt som fattig student så för tillfället jobbar jag två gånger i månaden och rider en gång i veckan. Vi får se om det kanske blir lite mera ridning till nästa termin, en ständig ridabstinens är inte kul!

Måste ju självklart berätta om lilla Flower också. Samtidigt som jag började på ridskolan flyttade två nya hästar in och en av dem va Flower Power, ett 6årigt fuxsto med en hel del egna idéer. Gissa om jag är såld! Flower är hoppstammad men hon är väldigt grön i hoppningen och jag skulle vilja påstå att dressyren är hennes starka sida. Jag är väldigt glad över att jag har klickat med Flower, då saknar man inte hästarna där hemma fullt lika mycket.
 
 

Long time, no see

Mycket har hänt sen sist och det största som hänt är att jag har flyttat från Stockholm till Karlstad för att plugga turism, i och med detta har jag även bytt stall och nu rider jag på Färjestads Ridklubb.

Vi får väl se om jag hittar tillbaka hit, känns som att det finns en risk för det :)

RSS 2.0