Ridit lite

Har hälsar på Mikaela och Tambur, tur hade jag som fick rida också. Vilken häst det har blivit av T alltså, hur härlig som helst!


Zimona på sommaren

 

Terminens sista lektion

Igår var det då dags för sista lektionen, jag och Sanna fick våra pärlor och bestämde oss för att rida barbacka, myyys! Chrille tog med hela gruppen till en av sommarhagarna där vi fick trava och galoppera några varv, Bellan tyckte att det var hur kul som helst och körde helt sitt eget race haha. Tillbaka på banan red vi självständigt och jag passade på att köra lite förvänd galopp med min duktiga ponnyhest som klarade det galant.
 
Åh vad jag inte vill att terminen ska vara slut, det är så roligt att rida!! Har i alla fall haft en helt grym termin med många fina resultat och roliga minnen. Bästa Bellan<3
 
 
 
 
 

I måndags...

...fick jag äntligen rida lite dressyr på min fina hoppstjärna Zimona!

Vi började lektionen med tempoväxlingar och jobbade mycket med att hästarna skulle vara snabba i bakbenen. Som avslut tränade vi på byten på medellinjen.

Zimona är verkligen inne i sin sommarperiod just nu och är segare än segast men jag tycker ändå att hon jobbade på bra och lyssnade riktigt fint i travarbetet. När vi kom till galoppombytena blev Z lite taggad vilket jag kunde utnyttja för att få kortare språng. Vi fick till några byten och kunde avsluta lektionen trötta och nöjda båda två. Fina, fina Zimona<3

Här är en bild från en hopplektion för ett tag sedan


Världens bästa Z

Hade världens bästa avslut på världens bästa Zimona. Vi hoppade bana med både grind och mur samt lite konstiga vägar men allt kändes bara LÄTT, underbara häst!!


Sista hoppet

Idag är det dags för terminen sista hopplektion, lite tråkigt tycket jag som bara vill hoppa mer och mer och mer. Hoppas jag i alla fall får avsluta med mina fina pärla.

 
 
 
 
 
 
 
 

Galoppombyten

Under måndagens lektion red jag Irma(!) och vi provade på lite galoppombyten. Värmde upp genom att träna lydnad och kvickhet med en massa olika övergångar för att sedan gå över till enkla byten på diagonalen och till sist byten. Irma var riktigt duktig på de enkla bytena då hon är väldigt lydig och kvick i benen men när det kommer till byten är hon inte skolad i det så jag försökte mest få henne att förstå. Till sist fick vi till ett fint, rakt och rent byte, duktig Irmis!

Det var faktiskt riktigt roligt att sitta på Irma igen, har nästan glömt bort hur mycket jag uppskattade att sitta på henne när jag hoppade henne ofta för några år sedan. Sen var det ännu ett plus med dagens övning, jag tycker det är grymt roligt med "tekniska" moment i ridningen!

 
 
 
 
 
 

Vårshow

Igår var det dags för årets vårshow och det bjöds bland annat på dressyruppvisningar, hoppuppvisning, ponnyrace och Pippi Långstrump. Jag var Pippi på Pricken och han var mist sagt glad över att få visa upp sig!

Foto: Johanna Lindholm

Lektionshästmästerskapen


RSS 2.0