lektion

Idag var det lektion ige och jag hade bestämt mig för satt inte vara helgtrött som Chrille kallar mig. Och om det gav resultat, Pandora var jätteihop nästan hela tiden och helt stadig i formen i höger. Det kändes jättebra även fast vi bara fokuserade lite på rakriktning och sidvärts. Nu börjar tävlingssuget komma fram känner jag.

jobb

Idag jobbade jag 07-13. Det är städhelg och det fanns inte så mycket att göra, ändå gick tiden väldigt fort idag. Gjorde påsar, tog in och ut hästar, hade upprop, gjorde i ordning hästar och skrittade Rasmus, sen var det inget mer.

Måste bara markera att det var ynka 7 grader ute när jag åkte till stallet i morse, kallt!

fredagshoppning

Idag var det hoppning och jag red Quinteros. Har aldrig ridit honom förut så det va kul. Vi hoppade en simpel bana med långsida, sett i genom, snett i genom och sist långsida igen. Men idag var fokusen på att hästarna skulle tycka det va kul och börja tänka själva. Så vi red hela banan på långa tyglar med mantag och tog bara i dem när vi skulle svänga. Q va rolig, övningen va rolig.

assistentridning & jobb

Idag red jag Pandora igen och fick ihop henne lite ännu mer. Hittar bättre och bättre nu, känns jättebra. Vi tränade mycket rakriktning vilket kan va svårt när man mycket hellre böjer av kanterna utan en vägg, ibland funkade det men ibland inte. Vänster varv som är det svåra varvet va inte alls så jobbigt idag, börjar verkligen hitta dit.

Efter lektionen va jag kvällsassistent vilket inte va så jättelyckat. Jag va trött och grinig samtidigt som det fanns 1000 saker att göra. Blev iallafall klar bara nästan en timme för sent, nu är jag trött och ska sova.

lektion

Lektion igen och jag hade Pandora, vi fokuserade på övergångar trav-skritt-trav på böjda och raka spår. Jag kan inte säga så mycket mer än att det känndes jättebra idag. Inget tjavs eller strul alls i princip. Jag red i dressyrsadeln jag brukar ha på henne och min sits blev ju 1000 gånger bättre också. Känns som att både jag och Pandora börjar hitta tillbaka nu, är jätteroligt.


lektion

Idag var det lektion igen och jag red Pandora. Vi började det hela med att skritta ut, rekt igenom ett jordgetingbo visade det sig...stackars Pandis. Sedan red vi hela lektionen på ett litet fyrkantsspår för att verkligen vända hästarna och använa ledande tygeltag. I höger varv gick det jättebra men i vänster ville jag bara gå och lägga mig, funkar helt enkelt inte. Får trösta mig med att jag får ihop henne bättre och bättre nu iallafall.

fredagshoppning

Ganska trött tog jag bussen till stallet och fick veta att jag skulle rida Atlanta, en riktigt stor häst som jag varit lite sugen att prova så det skulle bli kul (och lite läskigt kanske jag tyckte hehe). Vi red iallafall fram i endast lättsits vilket va bra jobbigt och sedan hoppade vi en låg bana för att hitta rytm och flyt, vi gjorde det ett par gånger var. Atlanta va jättelyhörd och riktigt rolig att rida faktiskt, inte alls läskig haha. Rider gärna jätten igen :)


 Sofie och Atlanta

assistentridning

Idag var det assistentridning för mig, Izza, Amanda, Maja, Sofie och Nina. Alltså va vi inte så många vilket va jätteskönt. Jag hade Pandora och vi fokuserade på halter och övergångar även idag. Till en början gick det inte så bra men efter ett tag när Chrille sagt åt mig att va lite grov och övertydlig så gick det betydligt bättre, jag måste rida så ibland för att Pandora kan vara ganska nonchalant och inte alls bjuder till. Vi travade ett steg innanför spåret och gjorde två halter och två övergångar per varv, i slutet av det va Pandora som en dröm, jättelyhörd och mjuk.

Om exakt en månad är det första omgången av Allsvenskan dressyr div II.


lektion

Idag var det lektion igen och jag hade Pandora, vi gjorde inget kompilicerat, fokuserade mycket på halter och övergångar bara. Pandis va lite tjavsig (igen) men hon känns ändå bättre och bättre för varje gång så jag tror det bara är att hon inte är helt igång ännu. Vissa stunder kändes kanon, vissa inte.

påminnelse till mig själv

Idag hände en sak ingen vill vara med om. Känslan går inte att släppa.

Kom ihåg det Lovina!

mockhelg

Som rubriken lyder så har en av mina gruppen mockhelg denn helg så jag tog med mig vovven och åkte ut. Det va jag, Sanna och Izza som mocka dom 5 boxarna som används över natten. Riktigt skönt att hästarna går ute mycket fortfarande. En halvtimme i stallet och sen hem igen.


ridlektion

Idag var det ridning igen och det var dags för oss hoppare att pinas. Nej men vi fick stå väldigt mycket i lättsitts medan hästarna bara gick på. Jag hade Crest, en häst jag i princip aldrig rider så det va lite kul. Vi red bara ut och travade sen lite på banan. Finns inte så mycket kul att berätta tyvärr.

ridlektion

Igår var det andra dagen för terminen och vi gjorde samma sak som i måndags, red ut och sedan trava några varv på banan. Pandora var seg i måndags men igår, då va hon extremt seg! Efter lite tjavs och så, så blev hon finare mot slutet. Izabelle har kommit tillbaka nu, välkommen råttan :) Känns skönt att allt börjar dra igång igen.

ridlektion

Igår var första dagen för dom vanliga ridlektionerna som börjat igen. Eftersom både ryttare och hästar behöver komma igång så rider man i princip bara ut nu dom första veckorna. Jag hade Pandora och hon var urhärlig när vi trava lite på banan, så roligt!

fyndat

Jag kom på att jag vill visa er ett schabrak jag fyndade förra helgen. Jag betalade 150 kr för ett begagnat schockemöhle dressyr schabrak och det är i nyskick.

Den här modellen, men marnblått.



sommarregn

Idag red jag med Sanna, Amanda, Annelie och Malin. Först blev det en skritttur och sen lite kort arbete i ridhuset. Även fast det regnade så var det väldigt mysigt och Solana är riktigt härlig just nu.

klinikbesök

Igår gick jag upp kl. 07:00 för att jag och Amanda skulle följa med Ida till kliniken. Hästarna som skulle dit var Cappuccino och El Paso. El Paso fick börja, jag sprang med honom och sedan longera Ida honom för veterinären också. Man vet inte riktigt vad som är felet på El Paso men det blev blodprov och röntgen för hans del.



El Paso efter 3 sprutor lungnande och sammanlagt en timme inne i röntgen.



Cappuccino undersöktes medan jag stod inne i röntgen, hon fick springa och så. Även hon fick avsluta med att röntgas.

igångsättning

Idag var jag och Amanda med på sista dagen av igångsättningslägret. Vi red i två omgångar, först red jag Pandora som var hur underbar som helst och sen vart det Solana som var rolig även han. Vi gjorde samma sak båda gångerna, började med att skirtta ut ca 30 min och sedan lite okomplicerat travarbete och några varv i galopp.

Mesta delen av eftermiddagen spenderades till att frisera och göra hästarna + utrustningen fin.

Måste säga att det var hur härligt som helst att sitta i en sadel igen.

 finisen


 Mitt projekt

tillbaka i stallet

Idag åkte jag och Amanda ut i regnet till stallet. Alla hästarna är tillbaka nu och det var jättemysigt att bara stå och mysa med Pandis och hon var hur nöjd som helst efter en påse morötter. Både jag och Amanda blev jätteridsugna så imorgon ska vi få vara med på igångsättningslägret och rida någon häst var.

RSS 2.0