tråkigt

Dagen har delvis spenderats till att försöka lösa ett problem med ULK-kursen. Jag kan delta 5/6 dagar och hoppades på att få gå den sista dagen vid ett annat tillfälle, andra har gjort så förut. Men när jag ringde förbundet var det ett strikt NEJ jag fick som svar. Efter en massa snack fram och tillbaka slutade det med att Nina ska gå kursen istället för mig.

Kul för henne, tråkigt för mig.


lektion

Näst sista dressyrlektionen innan tävlingen. Redan från början kändes Pandora riktikt stadig och ganska pigg, vilket hon var i genom hela lektionen. Vi red bogen in, i skritten gick det riktigt bra men i traven tycker Pandan att det blir för jobbigt så det var sådär.

Hade en riktigt bra känsla idag, den känslan måste jag komma ihåg nästa lektion som kommer vara katastrofal. (jag kan inte rida lektionen innan tävling, är för nervös).



Bild på framridningen från förra tävlingen

en gång till...



...så är vi direkt efter varandra.


fredagshoppning & programträning

I fredags var det cavaletti och jag hade Bozo. Vi red lite raksträckor, bågar och snäva svängar där vi skulle fokusera på att hamna i rätt galopp. Det gick helt okej även fast jag och Bozo inte klickar.

Något väldigt kul jag fick veta var att jag får vara med på första matchen i Stockholmscupen hoppning :)

Igår var det programträning och förutom v. galopp är jag riktigt nöjd! om en vecka är det tävling och jag är taggad.

det behövs mer bilder

Min kära syster klagar på bildlösheten och jag håller med henne så här kommer några bilder från helgens tävling:













lektion

Idag var det lektion och jag red Pandora barbacka. Jag har faktiskt inte ridit henne barbacka så många gånger så det va kul. Och vilken lektion! Jag svävade på moln och log nästan hela lektionen, det kändes så sjukt bra idag. Vi värmde upp med trav och galopp på fyrkanten och mittvolten. Sedan gjorde vi en del mellantrav för att få mer aktivitet i hästarna. Efter det var det bogen in igen och det gick riktigt bra i skritten och helt okej i traven, Pandan tyckte det var lite jobbigt efter ett tag så jag varvade lite med att driva på framåt ibland. Vi avslutade med att rida mellantrav på mittvolten, även det gick bra.

Jag är glad, glad, glad!

Måste bara tillägga att jag höll på att ramla av flera gånger, behöver rida mer barbacka.

Jag kom med!

Jag kom med i Stockholmscuplaget, roligt!
Laget består av:

Mig
Nina
Malin
Monica
Lisa
Eva


ULK

Jag och Sanna ska gå ULK-kursen under hösten.


anmäld

Nu är jag och Pandora anmälda till Allsvenskan omg 2 på Nynäshamn. Jag ringde till Nynäshamn tidigare idag och dom tog bort maxantalet på en gång :)


maxantalet nått

Alla 5 som var iväg igår ska anmäla sig till omg 2 på Nynäshamn. Men när jag skulle anmäla mig stod det att maxantalet var nått och det inte gick. PANIK! Va det i en sekund sen är det ju självklart att alla lagen får starta så imorgon ringer jag Nynäs.

lektion

Idag va det som förväntat, ombytta hästar. Jag fick Afrodite vilket va lite kul eftersom jag i princip aldrig rider henne. Vi värmde upp med skritt och lugn trav efter fyrkanten men med 10m volter i hörnen sedan galopp på mittvolten. Dagens övning var att rida lite i stil med öppna vilket vi gjorde ner mot spegeln och skänkelvikningar på vägen upp.

Afrodite va rolig men seg(!) Kändes bra i slutet när vi travade av, lyckades länga ut hennes hals som hon annars gärna håller kort.


Allsvenskan div 2 omg 1

Idag var det första omgången av Allsvenskan som hölls på Mälaröarna.

LC:1
Pandora kändes fin redan från början och jag fick en riktigt bra känsla på framridningen. Sedan tyckte Pandan att det var jätteläskigt, jag fick ledas in i colecting, ledas in i ridhuset och sedan var hon rädd för båda kortsidorna pga ut/ingången och dommaren. Förutom att det vart lite spänt och läskigt så kändes programet bra. Fick 58,89%, kändes lite lågt men med tanke på hur spänt vissa delar av programet var så får jag nöja mig.

LB:2 Lagklass
Här kändes framridningen ännu bättre! Pandora var så mjuk och följbar, hon var inte heller för seg och lyssnade väldigt bra på mina hjälper. Nu kunde jag gå in i ridhuset själv och Pandora accepterade även att varken väggen eller dommaren skulle hoppa på henne. Även programet kändes väldigt bra och jag är helt klart nöjd. Jag fick bara 58,97% vilket både jag och Chrille var för snålt. Men jag lever på känslan!

Bilder kommer

dagen innan

Idag är det dagen innan tävling och nerverna börjar äntligen lugna ner sig, men jag kan lova att dom kommer tillbaka!

Idag har jag duschat och knoppat Pandora, packat och tagit fram allt som behövs imorgon och så har jag smörjt alla lädersakerna.

Tagga för imorgon nu tjejer!



Fina pärlan<3

fredagshoppning

Jag red Irma och vi hade travhoppning idag. Irma var lite rädd för ett par hinder men annars gick det bra. Vi red lite olika skarpa vägar mellan hindrena och tränade på att ha ett friskt tempo även fast det är trav.

Det var kul och kändes bra ikväll, precis vad jag behövde.


Blåa är framhoppningen och sedan var det två olika vägar vi red några gånger var.

jag ska vara ärlig

Det gick pissdåligt!

programträning

Idag var det programträning för Chrille. Framridningen kändes helt okej, lite tjavsig men annars va det bra. Pandora va livrädd för en plaststol när vi skulle till ridhuset, jag kom bokstavligen inte ut från padocken men när stolen var flyttad 20m bort gick det bra igen.

Själva programet var helt okej, MYCKET bättre än i söndags. Galoppen kändes nästan bra och nu måste jag bara tänka på att vara mycket snabbare och ettrigare i mina hjälper. Det är så roligt att Pandora är relativt pigg just nu, segproppen själv liksom.



PS. Är avanmäld till Nynäshamn då anmälningstiden är förlängd och vi ska se hur det går för alla på söndag.

Jag är anmäld till...

Jag är anmäld till Allsvenskan omg 2 den 3 Oktober på Nynäshamns Ridklubb nu :)

lektion

Red Pandora, rider bara henne i dressyren just nu men det är ju inte så konstigt heller. Vi gjorde inte något speciellt idag, red lkite bågar efter långsidorna, red lite skänkelvikning och red på volterna. Men det var lagom kändes det som. Det gick inte så fantastisk bra idag, skritten och traven va bra men den där jäkla galoppen fungerade inte. Men nu tror jag jag vet hur jag ska göra nästa gång det blir så iallafall.


starlistor

Startlistorna har kommit inför nästa helg:



Sofie är 2:a av i C kategorin och sen är vi andra TÄTT efter varandra.

programträning

Idag var det programträning för om en vecka är det tävling! Vi fick alla rida igenom LB:1an för Patricia som sa vad vi skulle tänka på och göra. På framridningen kändes Pandora jättebra och även pigg. Väl uppe i ridhuset hade jag samma härliga känsla genom all trav och skritt men i galoppen va det inte alls bra, Pandora drog i från mig flera gånger och ville inte riktigt sammarbeta. Hon blev trött och jag frustrerad så efter X antal galoppdelar gav vi oss.

Jag är helt klart nöjd och samtidigt väldigt glad över att det är programträning på onsdag också.

Tack Nina för bilderna!






stockholmscupsuttagning

Igår var det andra uttagningstillfället och jag fick Stella. Jag kan inte påstå att jag gjorde mitt bästa men fick iallafall en okej ritt. Stella va lite spänd och livrädd för läktaren men annars skötte hon sig bra, fick en jättebra känsla i galoppen.

Har en känsla av att jag inte kommer med i laget, tråkigt men jag har ju hels livet på mig :)

fina, fina ponnyn

Idag var det cavaletti och jag fick till min förvåning Pandora, brukar ju inte få henne på fredagar. Vi red mycket travcavaletti  på böjt spår idag, först bara en båge och sedan serpentiner. Vi avslutade med att galoppera på en volt med en galoppbom i. Pandora va glad och framåt idag vilket är jättekul. Det kändes riktigt bra i vänster vilket gjorde min dag.

assistentridning & jobb

Idag red jag Pandora igen men utan graman och det gick jättebra, förutom i vänster galopp. Hon var mjuk och framåt precis som man vill ha henne. Vi fortsatte träna på att verkligen ställa i genom i hörnen och att rida upp på medellinjen.



Efter ridningen var det dags för jobb, jobb och mera jobb. Då påsarna inte var gjorda fick jag ganska mycket mer arbete men fick lite hjälp av några som tur var. Det var också en mamma som kom fram till mig och sa att hennes dotter pekat ut mig och Pandorat och sagt att jag rider så bra. Åhh jag blir så glad av sådana komentarer!

lektion

Idag red jag Pandora med graman igen, och även sporrarna fick komma på. Vi tränade på att verkligen vända i hörnen, gjorde 10 m volter och rakriktade på medellinjen. Idag kunde jag länga ut gramanen ännu mera än i måndags och jag fick en jättebra känsla över det hela. Pandora gjorde flera fina fattningar och hon lyssnade mycket bättre frammåt nu än förra veckan.

Nu ska jag rida en gång per dag hela veckan ut vilket är perfekt för snart är det tävling.

lektion

Idag var det lektion igen och jag red Pandora, igen. :) Men den här gången med graman, och vilket resultat det blev, hon va jätteihop hela tiden och löddrade massor i munnen. Jag kunde länga ut gramanen mot slutet och hon gick lika bra, kände att jag behövde det här efter mina senaste dressyrpass.

jag vill! och jag vill nu!

Jag är så tävlingssugen efter idag. Det är bara två veckor kvar till det är min tur och jag är taggad!



Jag och Pandora på våran första tävling

allsvenskan i hoppning

Idag var det Allsvenskan i hoppning på Gladö och jag har varit funktionär hela dagen. Först delade jag ut clear round rosetter och på eftermiddagen var jag flagger. Det var roligt och allt flöt på bra, men det roligaste var ju såklart att Gladös lag kom 2:a! Dom som red var Sofie på Barbie, Maja på Virginia, Carro på Sunny och Sarah på Ture.

Grattis tjejer!





lånade bilder av Emma Wahlström

stockholmscupsuttagning

Idag jobbade jag 7-13 och sedan var det det första av två uttagningstillfällen till Stockholmscupen. Det var lottning av hästarna och jag fick Pricken. Man kan säga att det inte gick något bra men jag säger att det inte gick alls. Tråkigt vid ett sådant tillfälle då det behöver gå bra men får satsa på nästa gång.


gårdagens hoppning

Igår hoppade jag Irma och det var verkligen jätteroligt. Hon var mjuk och följbar, och allting bara flöt på. Vi hoppade en bana med rakspår och böjda sträckor, i slutet var den upp mot en meter på vissa hinder. Känner att jag vill hoppa Irma mer, det är alltid så kul!



Jag och Irma i vintras


katastrof

Rubriken sammanfattar dagens lektion. Pandora var ännu segare och ännu mindre sammarbetsvillig än igår och jag kunde inte rida. Kan säga att när man skulle lägga hästen lång och låg för att avsluta, då kunde jag börja rida.

Nej, den här lektionen glömmer vi, den har inte hänt.

tävlingsdags!



Nu är jag och Pandora anmälda till första omgången av Allsvenskan div 2!

stallkväll

Det vart en lång kväll i stallet idag, först ridning och sedan målning.

Red Pandora, det gick väldigt mycket upp och ner idag. Hon va seg och jag va trött.
Sedan stannade jag, Sanna, Annelie och Sara kvar för att måla lite hinder. Kladd och klet vart det och jag säger bara en sak; lacknafta!<3

RSS 2.0