Stella

Idag började min och Stellas superkorta träning inför tävlingen som är redan på söndag haha. Vill inte fundera för mycket på hur det gick och kändes men det gick inte dåligt samtidigt som jag inte fick någon riktigt bra känsla.

Startlistorna är ute oh jag har fått ett perfekt startnummer:


Dagen

Jag har varit med Sanna på tävling hela dagen, snacka om att vara trött nu...

Hon och Stella startade LB:3 och LA:3 vilket gick helt okej. LBn var ganska bra men tyvär fick Sanna dåligt betalt, i LAn såg Stella ännu bättre ut men efter tre ganska stora missar vart det inget superresultat.

Insåg att om en vecka startar jag Stella, nervigt!


Från Zimona till Stella

I veckan bestämdes det att jag ska tävla Stella istället för Zimona nästa helg. Varför? Det är någonting som inte stämmer med Z så det ska kollas upp. Hoppas min stjärna blir bra så vi kan komma igen på cuperna!


Jag och Stella efter en klubbis


Adrenalin

Igår hoppade vi endast titthinder för att försöka provocera fram reaktioner hos hästarna vilket vi lyckades med en del också

Jag hade Irma och vi flög fram! Så bra kändes det haha nej men det kändes riktigt bra och Irma tittade knappt, hon som brukar bli rädd för allt och alla.

Bilder kommer!

Isabell

Idag fick jag en överraskning när jag kom till stallet, skulle nämligen rida Isabell. Det kändes jätteovant i början av lektionen och kan ju inte påstå att övningen var till våran fördel. Men med tanke på hur lite jag har ridit den lille ponnyhesten är jag nöjd :)

Bilder från klubbtävlingen





Torsdag - Måndag

Ursäkta min kassa uppdatering men jag har helt enkelt inte haft lust för att blogga :)

Torsdag
Red lektion på Zimona som inte gick så bra fören slutet då jag fick en ashäftig känsla, Z va lyhörd och mjuk och helt plötsligt var allt så lätt.

Fredag
Jag fick hoppa Zimona igen och vi hade löshoppning fast med oss ryttare på. Vi höll mantag hela tiden medan Ida styrde runt oss med långpiskan. Kan erkänna att jag va ganska nervös i början men när vi väl kom igång var det hur roligt som helst!

Lördag
Jobbade 07-18...

Söndag
Började dagen med en härlig utritt på Z tillsammans med Nina och Crest. Zimona är rädd för allt och i galoppen hoppar hon fram i sidled för det är lika läskigt på båda sidorna, min söta lilla häst!
Direkt efter gjorde jag och Nina i ordning Flisan och Tessa som vi red en stund på utebanan. Flisan har jag i princip bara ridit en gång förut så jag visste inte riktigt vad jag höll på med men det gick okej.

På eftermiddagen var det äntligen dags för klubbtävlingen och jag startade LB:1 på Zimona. Framridningen kändes sådär i början men ganska bra när jag gick där ifrån, det är den där jäkla framåtbjudningen! Programmet reds ute och Z tyckte att allting var lite lagom läskigt. Vi tog oss igenom och om man bortser från bjudningen var jag nöjd, slutade på 58,2 % som var en godkänd ritt.

Det har fotats en hel del under söndagen så får hoppas på att det kommer in några bilder :)

Monday

Red Zimona idag och vi tranade på böjning/öppna. I början kände jag mig bara rörig och Z var överallt men andra hälften av lektionen kändes ganska bra. Tränar massor på att inte knipa med knäna och att vara supersnabb i skänkeln nu, taggar inför torsdag!

Höstmys

Efter dagens cup åkte jag och Nina till stallet för att rida ut tillsammans med Sofie och våra pärlor. Vi red sundbyslingan och bara njöt av det urfina vädret, våra underbara hästar och att livet helt enkelt bara är toppen!


Z<3


Stockholmscupen

Idag åkte jag, Nina, Monica och Catarina ut till Mälaröarnas ridsällskap för att rida sthlmscupen i dressyr. När vi såg hemmalaget rida fram såg hästarna trevliga ut och vi fick en varsin tilldelad.

Jag fick Harli, en väldigt känslig herre som samtidigt var väldigt rolig att rida. Harli var ganska klurig och våran uppvisning kändes lite ojämn men jag är ändå riktigt nöjd. Alla red superbra idag vilket ledde till en seger för Gladö och guld till Monica!


Jag och Harli

 


Laget


Lyckås

Idag åkte jag och mami till Lyckås för att köpa min födelsedagspresent, nya ridbyxor. Blev ett par som liknar de jag redan har, mörkbruna och från pikeur så nu kan jag utan så jättedåligt samveta slänga mina utslitna och trasiga älsklingar. Fick med mig ett par ridhandskar också, välbehövt :)

Hopplahopp

Idag red vi kombination, roligt!

Jag hade Zimona igen och egentligen gick det ganska bra men samtidigt kändes jag själv lite virrig och jag red helt enkelt inte så bra som jag kunnat göra, men kul var det!

Glad tjej

Idag fick jag rida Zimona igen (äntligen!) och det gick riktigt bra! Våran svaga punkt, galoppen, blir bara bättre och bättre, det är så roligt :)

Snygg va tjejen i det nya träset också.

Rasmus

Blev Rasmus idag igen och Chrille sa att det är för att bryta mitt mönster jag har när jag rider Zimona, vilket är sant och bra men nu känner jag att jag vill tillbaka till Z.

Lketionen gick iallafall bra, vi tränade lite på böjning och öppna. Tycker att jag hittade Rasmus riktigt bra vissa stunder så det va roligt.

Dags för söndagsmys

Började dagen med en mystur i skogen på min fina Zimona tillsammans med Nina och Crest. Förutom alla läskiga stenar och crossförare tyckte Z att livet va toppen och det är så härligt att galoppera i full fart genom skogen! Ser redan fram emot vårat nästa äventyr om en vecka :)



Efter utritten var det dags för klubbtävling i hoppning och jag red Atlanta, han skötte sig toppen och vi red sthlmcupsbanan så jag kände mig hemma. Kom hem med en ny rosett :)


Licens 2012

De flesta har nog hört om de nya licensreglerna och priserna inför nästa år och jag och många andra är inte helt tillfreds med nyheten, det blir svindyrt för oss som endast rider lokala tävlingar!

Jag har skrivit under på en protest mot detta, gör det du med!
 http://namninsamling.se/index.php


"Vi gör det för att slippa lördagshuvudvärken"...

...sa Caddo 07:00 i morse när vi sågs i stallet för att jobba. När man har jobbat en hel arbetsvecka får man huvudvärk på lördagen när man slappnar av, men vi lite smartare fortsätter jobba även på lördagen och slipper huvudvärken, smart va!

Jag jobbade alltså idag, 07-18, allting gick smidigt och fort idag tack vara min medhjälpare Julia, tack!

Nu ska jag äta lite välförtjänad pizza med godis till efterrätt :D


Hopp med stjärnan

Idag fick jag hoppa Zimona och vi gjorde en ganska rolig övning:

Vi red alltså på en båge, på en volt och rakspår med fokus på antalet galoppsprång. Framridningen kändes inte alls bra men när vi väl börja hoppa gick det ändå helt okej och tillslut kändes det bra.

Annelie fota:




Hyrdag

Idag var det hyrlektion vilket innebär att man ska rida sin hyrhäst, i mitt fall Zimona. Men idag blev det inte så för mig, fick Rasmus istället för att Z hade så dålig attityd tidigare i veckan och hon nu ska få ha lite kul istället.

Gick ganska bra med Rasmus, han var mycket roligare än senast jag red han + att vi gjorde en superrolig övning som passa oss båda perfekt. Hoppas Z blir "gladare" snabbt igen för jag är taggad :)

En film på min stjärna

Moa har varit jättegullig och gjort en liten film på mig och stjärnan, blir så glad av att titta på den :) Tack Moa!


Seg, segare, segast!

Zimona var precis som rubriken lyder idag, fick en bra känsla några korta stunder men annars var övningen för svår för oss och Z inte alls sammarbetsvänlig, hon kändes helt enkelt trött.

Taggar för torsdag och hoppas det går bättre då när stjärnan fått "vila" ett par dagar :)

Glömde berätta...

...att jag har världens gulligaste ridgrupp som överaskade med tårtor och kakor i fredags när jag fyllde heeela 19 år!


Debut med Zimona

Idga var det klubbtävling i dressyr, LC:2,  och jag hade debut med Zimona. Redan på framridningen kändes hon trött så jag skrittade mycket men ändå så dog hon helt väl i ridhuset. Lite tråkigt att hon blev så loj men måste samtidigt tänka på att hon är relativit ung, oerfaren och otränad.

Jag är ändå väldigt nöjd med min stjärna och det hela slutade på 58,2 % men kommentaren: Stundtals bra tempo men ändrade bjudning ofta och drog in nosen. Bra ridet trots att hjälperna blev stora.

Nina fotade:







HAHA!

Fredagen

I fredags red jag stjärnan och vi tränade på att länga och korta travstegen med hjälp av bommar. Zimona tyckte det va jobbigt så hon hoppade över alla bommarna flera gånger men de gångerna hon inte gjorde det kändes det riktigt bra.






RSS 2.0