Fredagsmys<3


Sista torsdagen

I går red jag min sista torsdagslektion och jag fick rida fina Zimona. Vi gjorde samma övning som i måndags, alltså förvänd galopp på båge. Den här lektionen hittade jag en mycket bättre ridning från början och Zimona lyssnade mycket bättre för mina hjälper. När vi skulle börja med den förvända växte Z fast igen men efter lite hjälp från Chrille kom vi vidare och sedan lyssnade hon bra igen.

När Zimona går som hon gick igår, då är hon sååå rolig att rida.


Skillnad

Kolla halsen, rumpan och stegen, MUMS!
 
Februari 2012
 
Oktober 2012

Härliga häst

Idag fick jag rida världens bästa Zimona!

Vi red förvänd galopp idag och till en början gick Z inte fram för en sekund men efter ett tag hittade vi varann lite bättre och förutom att hon frös fast i marken innan galoppfattningarna så var hon duktig i den förvända. Kunde avsluta lektionen med lite trav och den Zimona som är så härlig.


I fredags

I fredags fick jag inte min stjärna men jag fick min fina lilla Bellan.

Vi tränade på att ha kvalité i galoppen och okomplicerat ta oss genom olika linjer och till slut en bana. Bellan var lite tvekig eftersom att hon inte har hoppat så ordentligt den här hösten men hon var duktig och vi hade roligt.


Den sista

Ikväll blir det den sista hoppträningen för min och Sannas del på över 3 månader...!
 
Vi åker ju till Australien den 4e december för att leva livet och nästa vecka blir det ingen hoppning pga Globen, hoppas jag får hoppla stjärnan ikväll.

Tillbaka!

Idag fick jag äntligen sitta på min fina Bella igen. Till en början var det lite ovant men sen släppte det och jag var hemma. Vi tränade på rätt och förvänd galopp, Bella skötte sig kanon och gjorde massa fina fattningar tills hon blev övertaggad och bara skruvade sig.

Det var jättekul att rida Bellan igen, det va inte jättelängesen jag red henne men jag har ju saknat lillan.


Vad har hänt

Har haft fullt upp och helt enkelt glömt bort att uppdatera här.

I fredags hoppade jag världens bästa Zimona, vi rid en serie och lite andra roliga språng, sen i måndags skuttade jag lite på Irma, nostalgi!.

I morgon är det äntligen dags för ett rent dressyrpass igen och jag är taggad, hoppashoppashoppas att jag får min lilla Bella<3

En gång till

Idag fick jag rida Quinteros igen och vi red dressyr med fokus på galoppfattningat från skritt. Hittade Q lite bättre idag och han är ju så lydig(!)

Får jag ännu mer koll på Quinteros alla delar blir det lätt med Bellan sen så det här är nyttigt :)


Q

Idag fick jag rida Quinteros och vi hade bommar. Vi tränade på att ha jämna galoppsprång i ett jämnt tempo, Q skötte sig bra och verkade tycka det var roligt med lite bommar. Kul att rida någon jag inte alls brukar sitta på :)


Tävlingssöndag

Igår var det lokaltävling för Sanna på förmiddagen och stockholmscup för mig på eftermiddagen.

På cupen mötte vi Bogesundslandet och red jag Bellan vilket gick ganska bra, vi red inte ihop några superpoäng men det räckte ändå till en guldmedalj och vinst för laget.

Måste bara berätta att under den här dagen lyckades jag både krocka med branddörren och få flera liter kallt vatten över mig. Det hela resulterade i en stor fet bula+grym huvudvärk och en förkylning, lyckat!


Dagens resultat


På tävling


Programridning

I morse var det programträning för oss som ska rida Stockholmscupen imorrn.

Eftersom att hästarna har vilat hela veckan förväntade jag mig en ganska pigg och stel Bella men det var verkligen över förväntan. Visst hon var pigg och inte riktigt med mig men samtidigt var hon också bra fin. Programmet gick bra, lite jobbigt i galoppen men riktigt stadig i traven så jag var nöjd.

Nu ska här bakas kladdkaka till (seger)fikat och sen är det taggataggatagga!


Sjuk- och sårvård

Igår var det veckans sista teori vilket var sjuk och sårvård, ett ämne som jag tycker är jätteintressant och verkligen vill lära mig mer om.

Det pratades en hel del om kolik och så la vi lite olika bandage, sist men inte minst fick jag prova att sätta en kanyl.

Jättebra teori och nu vill jag lära mig ännu mer!


Filmerna från Vällingby

LB:2
Domarens kommentar: Mjukt ridet på ganska lydig häst som behöver komma igång mer med baken och rygg för att bli stadigare i formen. Nu ofta lite väl låg i formen. 61,6%
 
 
LB:3
Domarens kommentar: Jämnt program. Blir lite stark i övergångarna, lägger sig mot handen. 58,1%
 
 

Hoppclinic

 
Det roliga som hände iag var att jag fick vara med och rida på dagens hoppclinic, det var jag på Irma och Ida på Zimona.
 
Vi hoppade en 5,5a, en raksträcka och en bana. Vi visade hur man skulle göra, sitta och rida, och sen visade vi också de typiska felen som många gör. Jättekul att vara med och jättekul att sitta på lilla Irma igen.
 

Nyttigt

Efter en timmes teori om hur och vad man ska äta åkte jag hem för att frossa i grönsaker med dipp, mums!

I eftermiddags fick jag veta en väldigt rolig sak, berättar imorrn :)


Teorivecka

Den här veckan är det teorivecka, än så länge har jag hunnit gå på galopp/förvänd galopp och kommunikation hästen-ryttaren. Ikväll väntar en föreläsning om kost och hälsa, blir nog intressant.


Vällingby 4/11

Igår var det då tävling på Vällingby, jag och Bellan åkte dit för att debutera både LB:2 och LB:3.

Bellan var verkligen urduktig hela dagen! Lyssnade och var följsam, var bärig och stadig, det enda var väl att hon var lite styv pock stark vilket kom fram i övergångarna galopp-trav. Annars lyckades vi med mycket fint också, fick 7or på dom där jäkla 10m volterna vi har jobbat och haft värsta problemen med så det var kul.

Är verkligen nöjd efter tävlingsdagen, fina, duktiga Bellan<3


Dagen

Idag har det bara varit hästar, maskeradhoppning och fixande inför morgondagens tävling.

Red bästa Zimona på hoppningen och hon var en klippa som vanligt, jag och Sanna var utklädda till bebisar så vi såg lite tokiga ut hehe.


Grym!

Idag blev det lite programträning för vår del och Bella var helt enkelt grym!


Bästis hästis

Idag var det dressyrträning med fokus på öppna i skritt och trav. Redan från start kändes Bellsan bra, lydig och lugn i galoppen och ja, fin. Sen när vi red öppnor och lite mellantraver släppte det mer och mer och till slut hade jag en sån grym känsla! Och det kommer jag leva länge på.

Den här hästen överträffar sig själv gång på gång, hon är cool!


RSS 2.0