Happy va lite för happy

Idag skulle en tjej få provjobba på stallet och då hålla en lektion, jag och massa andra fick rida och jag fick ta Happy.

Mr Birthday kändes inte lika bra som i går men ändå helt okej, tills................han fick tokfnatt och gjorde massor av luftsprång tills jag flög i backen.

Så nu sitter jag här halt och med världens största lårkaka på gång lagom till nyår!


Happy


Happy

Idag red jag Happy igen vilket var kul för nu visste jag hur jag skulle rida och hur mycket som finna i han eller vad man säger :)

Mr Birthday skötte sig kanon och jag trivdes riktigt bra måste jag erkänna. Jag tror han kommer bli en poppis häst på ridskolan!


Zimona

Idag fick jag rida den bästa igen. Fokuserade på att ha Zimona stadig och lite högre än vanligt i formen samtidigt som hon skulle jobba på bra framåt. Z va superduktig och jag kunde till och med glassa lite!


Picasso

Idag red jag Picasso och fokuserade mycket på galopparbetet. Red mycket tempoväxlingar och provade också på lite förvänd och byten. P skötte sig exemplariskt och det var riktigt roligt att rida en så välskolad och ambitiös häst.


Happy Birthday

Fick rida Happy för första gången idag. En riktigt trevlig häst som kommer bli kanon för ridskolan! Han va riktigt stadig och bara man fick upp han i formen kunde man rida runt och göra det mesta, roligt med en då pass okomplicerad häst :)


Zimona

Igår red jag igenom Zimona. Började med att longera några varv eftersom att Z vilat två dagar och va redo att explodera. Sen kändes stjärnan riktigt bra, pigg, glad och riktigt rolig!

Vill rida henne igen, nu!

Bästis<3


Julaftonsmys

Enligt tradition jobbar jag och Sanna på julaftonskväll och i år va inget undantag.

God Jul från mig och Z


Tomtehoppning 2011-12-18


Ridning i jul

Fick ett samtal från Chrille och fick veta att jag ska få rida en del i mellandagarna :)

Söndag: Zimona
Måndag: Happy
Tisdag: Picasso
Onsdag: Zimona
Torsdag: Happy


Flygande Zätat

Igår va de klubbhoppning och jag hade Zimpan. Framridningen gick sådär, behöver mer plats att rida framåt på när token tokar. Men själva banan gick riktigt bra, det kändes så okomplicerat! Min fina duktiga lilla flygare <3

(ett kärt barn har många namn :) )


Picasso

Igår fick jag äran att rida stallets nyaste tillskott på sin första dressyrlektion. Picasso är 12 år och har tidigare både gått på ridskola och tävlats privat, han är alltså en rutinerad herre. Eftersom att det var sista lektionen för terminen testade vi av det vi har lagt fokus på under alla lektionerna: öppna, sluta, förvänd galopp och enkla byten.
Picasso är så välskolad och lydig så det var riktigt roligt att sitta där och åka med lite, kommer nog bli en toppenhäst!

Dagens resultat:


Nu kör vi!

Nu åker jag, Nina, Lisa och Monika iväg till Hufvudsta för att rida Stockholmscuoen i dressyr, önska oss lycka till!


Underbara julbord

Fick stänga stallet tillsammans med Nina idag istället för Tess va dålig sen flög vi iväg till julbordet som va helt perfekt!


Jobb och julbord

Idag jobbar jag bara 13-18 och sen ska jag och Tess skynda oss iväg till resten av Gladöfolket för att äta julbord ihop, mysigt!
Från lucian

Ingen fredagshoppning för mig ikväll

Ikväll blir det julgala med jobbet och Moa får hoppa istället för mig, lite tråkigt att missa sista lektionen på terminen då det brukar vara lite extra roligt men på torsdag är det tomtehoppning!
Hoppas du får kul Moa :)
Irma <3

Duktiga Z

Igår var sista hyrlektionen för terminen och jag fick ett riktigt bra avslut med Zimona, knappt ett enda uppror! Visst kunde själva ridningen och främst framåbjudningen varit bättre men jag fick ändå en riktigt bra känsla och Z kan kännas riktigt häftig ibland!

Just nu...

...känner jag att jag vill ha en egen häst.

Lucia

I Söndags var det luciashow i stallet och jag med tre tjejer till stod för dressyrnummret. Jag red på Crest som med stora bommulstussar i öronen skötte sig jättebra! Crest har tendens att vara rädd och tittig när det händes konstiga saker och han var rädd både för vingarna som satt på mig och glittret som satt på honom själv så jag var supernöjd. Programmet gick kanon och vi fick höra massa fina ord, roligt! Bilder och förhoppningsvis film kommer!

Quintan

Idag fick jag rida Quinteros igen och den här gången var han mycket svårare, han va styv och stark men till slut fick jag igenom honom och vi avslutade lektionen med en helt okej känsla.


Snabbis

Idag skrittade jag och Nina bara ut en snabbis för det va lite halt och Z skulle gå lektion.

Vi har världens gulligaste gäster i stallet just nu:


Jumping

Hoppade Zimona igår, vi red en bana med svängar och långa anridningar. Förutom att Zimona va Zimona vid ett tillfälle gick det helt okej, hade inte riktigt känslan men det va egentligen inget fel. Till slut hoppade vi runt 110cm vilket är jätteroligt och man känner verkligen att höjden är absolut inget problem för lilla Z.

Besviken ryttare

Som rubriken lyder kan man verkligen sammanfatta kvällen. Chrille fick för sig att vi skulle rida fram med endast strålkastarna på vilket resulterade i en rädd och fjollig Zimona, i galoppen ville jag bara sitta av och gå därifrån för vi bara flög åt alla håll och att lyssna på mig var inget alternativ enligt Z. Sen sattes ljuset på igen men Z fick för sig att ena hörnet i ridhuset var livsfarligt och så fortsatte det...
Jag blir så besviken på Z för egentligen vet jag att hon kan och vågar men hon bara jävlas och är dum, börjar bli riktgt trött på att det här beteendet inte går över hur mycket man än jobbar med henne. :(

TaggaTaggaTagga!

Nu är jag taggad för allt som heter häst, det va hela två dagar sedan jag såg en!
Fina, saknade Tamburis<3

Till Nina

image description

Julkurs 2012

Nu har jag anmält mig till dressyrjulkursen och tomtehoppningen, får hoppas att kursen blir av bara då vi endast är tre anmälda än så länge. Känns som att jag och Z kan behöva trimma några dagar i rad tillsammans.
image description

Som en helt ny häst

I somras hjälpte jag till att rida Quinteros och idag fick jag rida honom igen. Vi tränade på tagen bakdel och det gick riktigt bra i ena varvet men i det andra tyckte Q att det blev för jobbigt. Det va kul att sitta på han igen men nu längtar jag till torsdag och Zimona.

Söndagsmys!

Igår red jag och Nina ut i skogen på våra springare som skötte sig utmärkt :) Det är så mysigt i skogen nu så känns lite tråkigt att det bara är en söndag kvar på hyrningen, tiden går så fort!


Jobbar hela dagen

Idag blir det jobb i stallet 07-18, jippy!

Tidsinställt

Just nu är jag på hoppträning, men vi har markarbeta. Förhoppningsvis sitter jag på Zimona och förhoppningsvis går det bra :)

TränaTränaTräna

Idag tränade vi inför luciashowen och vårat nummer börjar faktiskt sitta ganska bra nu. Är supertaggad på att se sådär fin och ******** ut aom bara vi kan!

RSS 2.0