inställt

Idag skulle vi åkt på Sthlmcup hos Hufvudtsa men tyvärr ställde deras domare in och det gick inte att hitta ne ny, tråkigt.

fredagshoppning

Idag hade jag Moon Shine och vi hade en ganska svår övning. Det var fyra hinder utspridda på en volt och för varje hinder man hoppade skulle man göra en volt i volten och hoppa samma hider en gång till för att sedan gå vidare och göra så ¨på nästa hinder i volten.


Jag är dålig på att rita men hoppas ni förstår upplägget.

Efter det flöt vi på lite i en åtta några varv och avslutade med att hoppa lite högre på en raksträcka ett par gånger. Det var svårt och fick ingen direkt bra känsla i hoppningen idag, dressyren däremot kändes kanon!

so close but still so far


lektion

Idag had jag Zowie igen. Hon va jättepigg i början! Men när hon lugnat ner sig gick det bra. Vi gjorde lite skänkelvikningar men jag tränade på att Zowie skulle följa med på vägarna istället eftersom hon inte riktigt fattar det där med att gå åt sidan ännu. Efter lektionen var jag dösvettig och helt slut, men roligt va det.


lektion

Lektion idag och vi skulle ha cavaletti men vi är ganska dressyriga så det blev en bom på mitten. Jag hade Rasmus, en ganska ny häst som jag inte ridit förut. Han va rolig och lär bli en kanonhäst. Vi tränade skänkelvikningar vilket han inte riktigt har koll på men när vi skulle länga då visade han vad han kunde, fick en lite häftig känsla.


SthlmCup

Idag var det första matchen i SthlmCupen dressyr och jag hade Stella. Framridningen kändes bra och likaså programet, jag hittar verkligen Stella mer och mer för varje gång vilket är jättekul. Jag fick 66% men tyvärr vann Hufvudsta med ca (bara!) 5 poäng.

Amandas mamma filmade så hoppas på att få upp en film snart.

mockhelg

Idag var det mockhelg så jag var i stallet ett par timmar eftersom jag även behövde sopa av läktaren och smörja mina stövlar tills imorgon.

fredagshoppning

Idag hade vi Chrille istället för Ida och jag hade Philona, en häst jag aldrig suttit på förut.


Sanna och Philona

Vi red studs på en volt och hade två hinder på den andra volten. Det var ganska svårt men Flisan var rolig och lektionen givande.

lektion

Chrille var borta med sjukt barn idag så vi fick rida för Nina, vilket jag aldrig gjort förut. Jag hade Stella och vi övade på halter igen. Det kändes bra idag, hittar henner mer och mer för varje gång jag sitter på henne.

På söndag är det SthlmCup dressyr och jag ska rida Stella.

vill ha

Jag är väldigt sugen på både nya hjälm och nya stövlar, just för att det jag har börjar bli ganska slitet.

Någon som har tips på ett par snygga dressyrinriktade stövlar som man kan hoppa i och som inte är allt för dyra?

Sen har jag hittat en hjälm på hööks som påminner mycket om den jag har bara det att den här är mycket billigare. Den heter Gatehouse Hickstead och kostar 1099kr.  Någon som har den eller vet om den sitter bra/är bekväm?


lektion

Idag hade jag Stella och vi red för Caddo istället för Chrille då hon hade tagit ledigt. Vi red fram okomplicerat på fyrkanten och de stora volterna. Stella känds bra redan från början och det höll i sig lektionen ut. Vi tränade lite halter. Förutom att jag måste se till att sitta rakt i sadeln fick vi till några riktigt bra halter.

Stannade kvar i stallet och hjälpte Izza jobba mot att hon hjälper mig på torsdag, mys :)

Klubbtävling

Idag var det clear round dressyr, så alla över 60% fick en rosett. Jag hade Stella och red LB:1. Framridningen kändes bra och jag kunde verkligen sitta ned (stor skillnad på lilla Pandan och en häst). Inne i ridhuset blev Stella väldigt tittig och var rädd för det mesta men vi tog oss runt och jag var nöjd. Slutade på 60,3% vilket gav oss en rosett :) 




Filmerna från Nynäshamn

LC:1 63%



LB:1 57%


fredagshoppning

Det var cavaletti och jag hade Moonshine, en ponny jag i princip aldrig rider så det va kul. Vi hade några travbommar och glaoppbommar på volterna och tränade på ett lungt med aktivt tempo. Gick bra och Måna va rolig :)


lektion

Idag red jag Zowie igen och vi tränade på halter. Jag fokuserade mest på att ha ett lugnt och jämnt tempo hela tiden då Zowie gärna springer iväg. Det är roligt med en utmaning och jag kan lova att man är helt slut efter passet.

Det har kommit ännu en ny häst till stallet. En stor 7årig skimmel.

lektion

Dressyr idag och jag fick Stella. Gissar på att det är henne jag ska ha i Sthlmcupen dressyr så det är väl bra. vi tränade halter både från skritt och trav. Lektionen gick helt okej, inget speciellt direkt så.


Jag och Stella för ett år sedan på Klubbtävling

Skrev upp mig till klubbtävlingen på Söndag. Önskade Pandora och Stella, borde ju träna inför cupen men vill ändå rida pärlan.

bilder från dagen


jag är med och tävlar



http://astridstraning.blogg.se/2010/october/vinn-biljetter-till-ghs.html

stockholmscupen hoppning

Idag var första matchen, mot Mälarhöjden. Alla var superduktiga även om jag och Sofie fick en varsin rivning. Nina åkte av Atlanta men som tur var innan startsignal. Vi slutade på 8 fel och Mälarhöjden på 12, så vi vann och Annelie fick guldet.


fredagshoppning

Jag hade Irma och vi hoppade bana. det var raksträckor, böjda sträckor och rakt över medellinjen med galoppombyte. Det gick helt okej, Irma va lite av och på så hittade aldrig riktigt det där flytet man vill ha. Men hon var fin i dressyren, den går bättre och bättre så det va kul.


På Söndag är det Stockholscupen Hoppning och jag har Irma, tagga!

lektion

Idag var det lektion och jag fick en häst som heter Zowie. Hon kom för 2 veckor sen och har bara gått lektioner sen i måndags. I början var jag lite nervös, vet faktiskt inte varför men jag slappnade av ganska snabbt. Zowie va rolig, fast man märkte tydligt att hon bara är 6, ibland va hon jättepå och helt plötsligt jätteseg. vi gjorde lite skänkelvikningar, eller aa gruppen gjorde medan jag försökte få min häst att fatta vad jag ville hehe.

Men hon va lite härlig och jag vill rida henne igen :)

Det har kommit en ny ponny till stallet, en d-ponny som heter Neptun och är knastrup. Fick tyvärr ingen bild på någon av hästarna men hittade två från helgens tävling istället.



rösta på min finaste pärla

Årets Häst 2010

http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=58004&flashparamcontributionid=270939



lektion

Som alltid fick man inte rida "sin" häst dagen efter tävling, utan jag fick Afrodite igen. Vi tränade både bogen och baken in på böjda spår. Afrodite var lite stel men det gick helt okej. Fick en bättre känsla än senast jag red henne.

Både bilder och filmer kommer komma upp från tävlingen.


Allsvenskan div 2 omg 2

Andra omgången av dressyren var i Nynäshamn.

LC:1
Framridningen kändes bra och Pandora var med på vad som va på gång. Pandan har blivit ganska rädd av sig så även den här gången fick jag bli ledd in i ridhuset. Men väl inne slappnade vi båda av och programet flöt på. Inga större missar och jag var nöjd. Fick 63% och slutade två utanför placering.

LB:1
På framridningen kändes Pandora lite seg i början men kom igång bra efter ett tag. Det var mycket fokus på en högre form vilket vi har lite svårt för då Pandan gärna blir lite lägre istället. I programet kändes det riktigt bra! Jag hade en större miss med för tidigt avbrott men förutom det är jag jättenöjd. Men det var inte domaren...fick 57% vilket jag tycker är tråkigt, känns som jag borde fått iallafall godkänt. Fick veta att domaren gillade kraftiga hästar med hög form, så jag skyller på det. För känslan va kanon :)

Det gick inte alls så bra för laget tillsammans, vi slutade näst sist och då blir det tyvärr ingen final.

dagen innan

Idag har jag fixat allting inför imorgon. Pandora är duschad och knoppad, och allt är smort och packat.

Nu ska jag mysa resten av kvällen och tagga för imorrn!

fredagshoppning

Jag hade Irma och vi tränade på avstånd.


Rolig och givande övning då man måste tänka på att anpassa galoppen efter avstånden.

18 år!

Idag fyller jag 18! Vilket gjorde stallvistelsen lite kort eftersom vi skulle ut och äta, mys!

Jag red Pandan, sista lektionen inför tävlingen. Vi fokuserar fortfarande på bogen in vilket gick mycket bättre i traven idag än vad det gjort tidigare, roligt. Pandora kändes segare än vanligt men hon har ju sådana dagar.

Nu gäller det att TAGGA, TAGGA och TAGGA inför söndag!

RSS 2.0